FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Mám uložené peníze v 1.IN FOND FONDů. V současné…

Mám uložené peníze v 1.IN FOND FONDů. V současné době hodnota klesá. Myslíte, že je to dočasný stav?

Vazeni, zajimalo by mne, kde jako fyzicka osoba…

Vazeni, zajimalo by mne, kde jako fyzicka osoba mohu nakoupit zahranicni akcie (napr. microsoftu ci sony). S pozdravem M.Rimnac

Vlastním asi 20 akcií Koh-i-noor,as. Praha. Co s…

Vlastním asi 20 akcií Koh-i-noor,as. Praha. Co s nimi?? Děkuji

Hledám správce portfolia v hodnotě 2 mil. Kč.…

Hledám správce portfolia v hodnotě 2 mil. Kč. Můžete mi doporučit kvalitní správce takového portfolia, případně kde získat seznam takovýchto správců portfolií a jejich hodnocení?

Prosím bližší informaci o indexových…

Prosím bližší informaci o indexových certifikátech SPY, které jste doporučil jako relativně bezpečný nákup. Děkuji.

Dobrý den,nikdy jsem seještě nezabýval…

Dobrý den,nikdy jsem seještě nezabýval investováním peněz, kromě vkladních knížek.Rád bych věděl,kde nejlépe začít se získáním základních znalostí v oboru investic peněz. Dále potom jak zužitkovat 250 tis. na 6 měsíců při středním riziku. Děkuji.

Dobrý den, kde lze získat kontakt na otevřené…

Dobrý den, kde lze získat kontakt na otevřené podílové fondy a které jsou nyní výhodné z hlediska výnosu a míry rizika Děkuji

Doporučil byste pro střednědobý horizont, řekněme…

Doporučil byste pro střednědobý horizont, řekněme 1-2 roky, konverzi českých korun do nějaké cizí měny pro založení termínovaného vkladu? Pokud ano, do jaké? Doporučil byste obecně vedení části finančních prostředků v ČR v nějaké cizí měně, nebo je lepší se spolehnout na koruny?

Je mi známo, že vychází periodikum zabývající se…

Je mi známo, že vychází periodikum zabývající se podílovými fondy a jednou se mi povedlo navštívit i jejich www stránky. Od té doby jsem se o to pokoušel neúspěšně. Mohu vás požádat o nasměřování na jejich stránky ?

Při jedné debatě s jedním známým mi bylo…

Při jedné debatě s jedním známým mi bylo doporučeno kontaktovat společnost OVB Allfinanz, která se mu prý staré o vše spojené s financemi (od pojištění až po investování). Kde bych mohl získat reference o této společnosti a doporučili by jset mi takový postup obecně ?

Je možno v ČR provádět termínované obchody se…

Je možno v ČR provádět termínované obchody se zbožím? Jaké jsou možnosti?

Dobry den, rad bych vedel, zda je mozno nejakym…

Dobry den, rad bych vedel, zda je mozno nejakym zpusobem prodat akcie IPB. Jak vidite moznost obnoveni obchodu na BCPP/RMS.

Chtěl bych se zeptat, který produkt z otevřených…

Chtěl bych se zeptat, který produkt z otevřených podílových fondů by byl vhodny,kdybych vlozil jednorazove castku 40 000 Kč a měsíčně 4 500 Kč. Mělo by to být na dobu 6 měsíců. Děkuji

Dobry den, Jsem zemestnan a krome toho jsem…

Dobry den, Jsem zemestnan a krome toho jsem nakoupil a prodal akcie a vytvoril zisk. Jak se to zdani? Dani se kazda z polozek zvlast? ... t.j. prijem ze zamestnani a prijem z akcii? Jak to vyplnit do danoveho priznani? Co je zisk z prodeje akcii? Kam patri ruzne poplatky, napr. pro obchodnika a poplatky trhu? diky moc,

Dobrý den, co si myslíte o akciích společnosti…

Dobrý den, co si myslíte o akciích společnosti Svit, a. s. Zlín?

chtěl bych vědět o nejvýhodnějším investičním…

chtěl bych vědět o nejvýhodnějším investičním fondu, děkuji

Rád bych aktivně investoval částky řádově milionů…

Rád bych aktivně investoval částky řádově milionů. Považuji za nepraktické dojíždění k nejbližší přepážce RM-S, proto bych uvítal možnost podávání příkazů přes Internet, případně s pomocí obeznámené osoby v mém okolí. Prosím jak postupovat ?

Rad bych investoval cca 1 mil.Kc na neurcitou…

Rad bych investoval cca 1 mil.Kc na neurcitou dobu. Riziko stredni, likvidita max. 1 mes. Koho seriozniho doporucujete pro jednani v Plzni?

Dobrý den, Chtěl bych jse zeptat na jednu…

Dobrý den, Chtěl bych jse zeptat na jednu skutečnost, kterou mi nabídl jeden můj přítel.A to, že za určitých okolností já mohu (skrz společnost Preinvest) investovat peníze (jednalo se o nejmenší vklad 5.000 USD) u (prý) největší investiční společnosti PAINE WEBBER. Prosím Vás jestli by jste mi odpověděli Váš názor na tuto věc. S pozdravem

Jak nejlépe investovat 150.000,- po dobu co budu…

Jak nejlépe investovat 150.000,- po dobu co budu vykonávat vojenskou službu,jsem ochoten podstoupit vyšší riziko.