FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Přeji hezký den. Prosím mohli byste mi poradit kde sledovat kurz akcie obchodovanou v KOBOS? Dnes v 17:00 tedy po obchodování jsem navštívil čtyři servery tyto informace uvádějící a vyšel s tím, že mám dva kurzy . Jedná se o akcii ČEZ a informace se liší o 5 kč na akcii. Což je myslím poměrně dost. Jak je to prosím možné a hlavně co si vybrat? Díky moc. Hezký den.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na pár věcí. Takže. Kde by se dal najít příklad technické analýzy? Mnoho o ní stále čtu, ale jen na úrovni obecného pojmu. Je mi jasné že jsou to řekněme způsoby jak analyzovat trh a podle něj se v rámci obchodování chovat. Nějak stále nevím co přesněji si pod tímto termínem mám představit a hlavně kde najít nějaký příklad.Dále bych se chtěl zeptat jestli s uzavřením komis. smlouvy souvisí i vytvoření účtu pro obchodní účely, nebo jestli si mám tuhle záležitost vyřešit po svém. Díky moc za odpovědi a přeji hezký den Pavel F.
Zemřel mi otec a vlastnil akcie z kupónové privatizace, které jsem pravomocně zdědil začátkem července 2009. Tyto jsem v polovině srpna 2009 prodal. Podléhá prodej těchto akcií nějakému zdanění? Musel jsem tyto akcie vlastnit 6 měsíců, abych nemusel zisk z prodeje danit?
Přeji hezký den. Poprosil bych Vás o vysvětlení výrazu lot. Ve SPADu se obchoduje pouze s těmito jednotkami. Co lot je? Je to ninimální počet obchodovaných kusů akcií? Nebo minimální fin. částka se kterou lze obchodovat? Hodnota jednoho lotu je stále stejná? Pokud ne, co jí ovlivňuje? Kde by se prosím daly najít informace ohledně výše jednotlivých lotů. Moc děkuji za odpověd a přeji pěkný den. Pavel F.
Dobrý den, nedávno jsem četl, že v USA hrozí hyperinflace, kvůli peněžní injekci do ekonomiky - můžete taková situace nastat i u nás v ČR? Podle mě hyperinflace u nás nehrozí do budoucna. Vždyť ČNB může proti hyperinflaci zasáhnout. Děkuji za odpověď. Novák
Dobrý den, uvažuji o investování do cenných papírů, respektive akcii, v hodnotě cca 40 000 Kč. Chci se zeptat, jaké akcie jsou nejlepší, vlastně nejméně rizikové? Dále mě pak zajímá, pokud koupím akcie společnosti ČEZu, budou mi vyplaceny dividendy jednou za rok nebo ČEZ nevyplácí dividendy? Předem děkuji za odpověď. Zdraví Novák.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na krátkodobé investování. Volím krátkodobé, protože bych ráda měla výnosy, co nejčastěji. Je pro mě důležité si přivydělat nějaké peníze. Jaká je minimální částka. Děkuji
Dobrý den, chci se zeptat, pokud budu mít uzavření životní pojištění můžu si ho v průběhu života zrušit? Např. po uplynutí 10 let o jeho uzavření? A mohu si částku, kterou si sjednám na počátku uzavření tohoto pojištění např. 1 500 měsíčně třeba za dva roky snížit jen na 1 000 Kč? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den. Můžete mi poradit jak postupovat v případě, že můj otec vlastnil nějaké akcie z kuponové privatizace a dostával dividenty , ale nyní je již mrtev. Rád bych tato akcie převedl na mě. Děkuji Muller
Dobrý den, v článku jsem se dočetl, že ekonomické recese má tzv. odstranit neefektivní výrobu. Můžete mi prosím poradit, jak si toto tvrzení mám vysvětlit? Předem děkuji za odpověď. Zdraví Novák
Dobrý den, chci se zeptat, jak je rozdíl mezi hospodářskou a finanční krizí? Česká republika je zasažená jen finanční krizí? Děkuji za odpověď. Novák
Dobrý den, chci se zeptat, co přesně znamenají akciové opce? Děkuji za odpověď. Novák
Dobrý den, mám dotaz ohledně akciových trhů. Nedávno jsem četl, že výsledky hospodaření za 2Q mají pravděpodobně rozhýbat akciové trhy? Jak se to přesně myslí? Děkuji za odpověď. Novák Jan
Hezký den. Prosím rád bych se zeptal, jaký přesně je rozdíl mezi Spad, Kobos a RMsystémem? Co vlastně obecně řečeno tyto termíny znamenají? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Pavel
V roce 2002 mi byly převedeny cenné papíry na zaknihované na listinu. Jak, nebo kde zjistím jestli jsou volně obchodovatelné? A může s nimi obchodovat kdokoli pokud to jsou akcie na majitele?
Dobrý den, mám dotaz. Když ČNB bude snižovat úrokové sazby, dojde tím i k posilování koruny vůči zahraniční měně Euro a Dolaru? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, zajímá mě, když budu uzavírat deriváty, např. futures nebo opce. Musí se dohodnout do budoucna cena i množství komodity např. (obilí)? Nebo jen cena? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám dotaz ohledně hlasování na valné hromadě. Když mám např. 30 kusů akcii, platí, že na jednu akcii je jeden hlas? Nebo je jeden hlas na všech 30 kusů akcii? Děkuji za odpověď. novák
Dobrý den. Indexové akcie-je věc,která mne zajímá.Jaká může být roční výnosnost/jaká je rizikovost?,kde resp prostřednictmím jaké aplikace mohu tyto akcie nabýt?,které tituly lze doporučit k nákupu? Za informace a odpověď děkuji.
Dobrý den, jak správně danit při shortech? Na FÚ nemají páru, o co jde, finanční poradci koktají a závazný výklad nikdo nezná. A běda kdyby byl short otevřen přes konec roku, to už jsem zaslechl i jobovky, že prodej se musí danit celý bez ohledu na vypořádání celé transakce... Děkuji za odpověď