FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Vazeni, 1) Prosim zajimalo by me, jak je to se zdanenim zisku (do 6 mesicu) z akcii. Vim, ze je to 25% z kladne hodnoty prodeje. Je ale rovnez mozne dat si jako naklady pripadny prodelek z prodeje? Priklad: Vydelam 10000,- na prodeji, pote prodam jine akcie a prodelam 10000,-. Zaplatim 2500,- z te prvni castky anebo nic (maze se to prodelkem)? 2) prosim potreboval bych poradit s vyberem poskytovatele moznosti online obchodu s akciemi na RM-S. Rozhoduji se mezi Online Investorem (www.oi.cz) a Fio (www.fio.cz). Jsou mezi nimi nejake rozdily ve sluzbach, spolehlivosti a jistoty (zakladni informace o nich jiz mam z jejich stranek). Mel bych zajem spise o kratkodobejsi investovani (short). Muzete mi poradit ohledne tohoto investovani a treba doporucit strany o obchodovani s akciemi. Dekuji Hadacek
Chtěl bych se zeptat, jak je možno zjistit, u koho lze v ČR koupit zvolený zahraniční fond. Najdu tyto informace někde na internetu nebo musím kontaktovat jednotlivé banky a investiční společnosti?
Dobry den, mam dotaz, ktery s investicnim poradenstvim nesouvisi, ale poradit bych potreboval. Na celych financich jsem nenasel zadnou adresu, kam bych mohl napsat. Chtel bych zrusit zasilani kurzovnich listku na mobil a do emailove adresy a nevim, kde to nastavit. Poradite mi alespon, kde se mam zeptat? Dekuji Jan Zapletal
Dobrý den, sháním srovnání stupnic jednotlivých ratingových firem (Standard&Poor's , Duff&Phelps , Moody's , Czech rat. agency). Jak si jednotlivé stupně vzájemně odpovídají. A to jak pro krátkodobé, tak dlouhodobé ratingy. Děkuji moc za odpověď
zdědil jsem akcie fondu z 2.vlny privatizace a nemohu najít emitenta. Dopis na adresu ze střediska cenných papírů mi přišel zpět i ostatní adresy jsou k nepotřebě. fond: IF energetiky Pha, BFAENERG, ISIN CZ0008010907, emitent ID 0045313300 - investiční fond energetiky a.s. prosím o nějakou informaci o fondu děkuji
V současné době /27.12. - 25.2./ probíhá veřejný odkup akcií Aliachemu a.s. Mám v držení asi 1OOO těchto akcií. Navrhovaná odkupní cena je 6,60 Kč za akcii. Mám tyto akcie prodat ?Co se stane pokud si je ponechám ? Děkuji za odpověď.
Dobry den, rada bych znala Vas nazor, kam ukladat mesicne castku cca 5000Kc po dobu 2-3 let. Jde mi o to, aby se ty penize alespon trochu zhodnotily a po 3 letech je bylo mozne vyuzit uz ve vetsim objemu pro dalsi zmnozeni. Děkuji a preji pekny den.
Dobry den,chtel bych se zeptat na Vas nazor na vyvoj vyvoj kurzu USD, zda ma smysl v soucasne dobe penize ulozit do USD(jako spekulaci na kurz nebo pouze ulozit a pote investovat v USD.Dekuji,prijemny den.
Prosím o pomoc pri vyberu mozného umistneni investice ve vysi cca 1,000.000,- Kc (1,500.000,-) na dobu 6 mesicu az 1 rok se stredni mirou rizika. (zahranicni otevrene fondy, ceske fondy atd...) Predem Vam dekuji za pomoc a radu pri vyberu investice. S pozdravem Ing.Petr VACULA.
Prosím Vás o zodpovězení těchto otázek. 1,jak a kde se dozvím v předstihu,kdy a kým budou vydáné nové HZL? 2,je pravděpodobné,že letos vydané HZL budou mít vyšší úrok? 3,kdy asi začnou fondy peněžního trhu mít vyšší úrokové sazby než terminované vklady a o kolik asi? Předem děkuji za odpověd´i předchozí.R.Z.
Dobry den,objevuji se zpravy,ze Tequila bude v nastavajicich letech nedostatkove zbozi a ze znacne podrazi v dusledku nedostatku prirodnich surovin ze kterych se vyrabi.Domnivate se,ze by mohlo mit smysl investovat do akcii techto podniku?A pokud ano,znate nejake takove akcie?A jste schopni tyto akcie zajistit?Dekuji.
Dobrý den,prosím o doporuceni na investici 500000Kč kazdy rok.Jsem naklonen i k riskantnejsim investicim.Zajimal by me Vas nazor na akcie firmy Nokia.Je mozne investovat do operaci s kurzovymi rozdily?Pokud ano tak kde a zaroven prosim o Vas nazor na tuto investici.Dekuji
Dobry den, mam volnych 400000 Kc, ktere bych chtel investovat na dobu cca 6 mesicu. Muzete mi prosim poradit vhodnou alternativy jak nalozit s temito prostredky (terminovane vklady, dluhopisy, akcie atd). Dekuji
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na dlouhodobou investici do evropského event. světového globálního fondu Pioneer (Irsko). Dále nerozumím výhodnosti uzavření dvou souběžných smluv o stavebním spoření jednou osobou, pokud je zákonný nárok pouze na jeden státní příspěvek, můžete mi to, prosím, vysvětlit? Děkuji a přeji hodně štěstí do nového tisíciletí.
Dobrý den, jaká je podle Vás pravděpodobnost, že se IF Bohatství podaří prodat nemovitosti ze svého portfolia tak, aby to bylo výhodné pro fond a nezdržovalo případné otevření fondu ? Děkuji za odpověď,
Mám dlouhodobě volnou - 10 a více let- větší finanční částku,stejnou částku jsem jíž investoval začátkem roku do zahraničního akciového fondu. Jak mám dnes investovat? Vyplatí se mi investovat do HZL než se uklidní situace na akciových trzích?
Zacatkem letosniho roku jsem investoval vetsi castku do podilovych listu Pioneer Trustu.Chapu,ze vzhledem k celkovemu poklesu na vsech svetovych akciovych trzich muselo zakonite dojit k poklesu i u podilovych listu P.T.V porovnani s ostatnimi smisenymi podilovymi fondy se mi ovsem zda tento pokles velky.P.T. podle rocenky ,kterou vydava investuje hlavne v Evrope.Mohli byste mi zaslat graf vyvoje hlavnich evropskych burzovnich indexu?Predem dekuji
Jak ulozit 100000 CZK na 1,5 roku? Neni potreba s nimi jakkoli disponovat. Diky
Dobrý den, měl bych zájem o investování do akcií na burze přes internet. Můžete mi poradit způsob, ceny a poskytovatele? Je lepší užít internet anebo pobočky. Děkuji
Prosím na kterém webu existuje přehled investičních fondů v Česku s jakoukoliv srovnávaci analyzou možností, likvidity, poplatků, výnosů apod. Existuje literatura zabyvjící se problematikou investic do fondu určená pro investora - laika? Děkuji. Libor Bárta