FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Rád bych investoval 60 000 CZK na dobu min. 15 let se střední mírou rizika. Co byste doporučovali ? Děkuji.
Muzete mi prosim doporucit nebo alespon vyjadrit se k investici 200000Kc na 2 roky do a,global emerging market bond found b,Ing Int Czech bond Dekuji
Muzete mi prosim poradit,jestli muj vyber je dobry.Chci ulozit 100000 Kc do 12/01 s mensim rizikem a strednim vynosem(SIS cesky,IKS dluhopisovy nebo neco jineho) a 100000 Kc do 12/02 se stejnym zadanim(hypot.zast.listy?,nejaky smiseny fond nebo index.certifikat) Dekuji
Mam nasetrenych kolem 2000 franc. franku, kam si je nejlepe ulozit, pocitam tak na necely rok... je dobre si je prevezt na EURO ? jak nejlevneji poslat kolem 38 dolaru na irske konto ? jsem studentka, mam studentskz ucet.
Dobry den, vlastnim akcie firmy PERLA. Je vhodne vyuzit soucasneho rustu ceny zpusobeneho zrejme vyhlasenim konkursu na majoritniho vlastnika -firmu PYRR a akcie prodat nebo pockat az prodej PERLY z majetku PYRRu? Dekuji za odpoved
Prosim o informaci,kde zjistim moznost koupe hypo- tecnich zastavnich listu .dekuji
Prosim o vas nazor na oblig.fond ING INT. Czech bond a o moznosti investovat do nej.Proc jej nelze najit nikde mezi tuzemskymi fondy.Dekuji
Prosim o radu na koho solidniho se obratit o radu a koupi zahr.podilovych fondu.Dekuji
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak vidíte budoucnost 1.IN Fond Fondů v horizontu 3let,nemůže fond krachnout?
Chtěl bych se zeptat co znamenají pojmy "blokové obchody" a "obchodování v kontinuálním režimu" Děkuji Pavel Kojzar
Dobrý den. Myslíte, že je vhodná doba k nákupu akcií Komerční banky před její privatizací?
Spravcovské poplatky v podílových fondech. Jakým způsobem jsou zahrnuty do správcovské poplatky do ceny podílového listu? Mám zato, že poplatek za správu je počítán z průměrné roční hodnoty majetku fondu. Funguje to tím způsobem, že se mi každý rok sníží o dané procento množství mnou držených podílových listů? Nebo se tento poplatek "kumuluje" a při odkupu mi to "spočítají". Předem děkuji za odpověď Miroslav Pospíšil
Srdečně zdravím a opětovně zkouším Vaší poradenskou nabídku. Dotaz: ¨Vlastním akcie DEZA, které nebudou veřejně obchodovatelné. Jde o nabídku jejich odkupu většinovým vlstníkem, čili zda prodat či ponechat a převzít v listinné podobě? Díky a hezký den.
Dobrý den, chtěl bych vás poprosti o radu. Mám 10.000Kč a chtěl bych je vyměnit za dolary. Počítám s tím, že je kurs USD/Kč docela přijatelný a že bych za takový půlrok mohl zase peníze z USD přeměnit zpátky na Kč, teda pokud kurz USD stoupne. Můj dotaz zní, myslíte si, že kurz USD stoupne natolik, že by tato investice byla pro mne výhodná? Děkuji a přeji mnoho úspěchů s pozdravem
Dobrý den, chci investovat částku Kč 300.000,-- do otevřených smíšených fondů. Doba uložení 4 roky. Riziko středně vysoké. Uvažuji investici do fondu Pioneer Trust Balancovaný, přestože byl v posledních měsících ztrátový jako většina ostatních. Máte jiný tip? Děkuji za odpověď.
Před čtrnácti dny jsem zaslal dotaz ohledně spol. Aliachem a dodnes jsem nedostal odpověd.Bylo mi pouze sděleno, že můj dotaz bude odpovězen.Nevím jestli se na můj dotaz nezapomělo ?
Vážení, mám několik otázek týkající se investic: 1) Jsem vlastníkem akcií podniku X, 1 kus akcie jsem koupil za 500,-, nominální hodnota je 1000,-. Podnik X jde do likvidace, jak je to s mými akciemi? Dostanu zpět své peníze, které jsem investoval nebo jejich nominální hodnotu (nebo vůbec nic)? 2) Stejný příklad, jen je podnik X vyřazen z obchodování na burze. 3) Jsou body 1 a 2 stejné na BCPP i na RM-S? Děkuji za odpověď
Na jake internetove verejnosti pristupne adrese jsou v prehledne forme k dispozici udaje o povinnych odkupech akcii? Dekuji
Prosím o informaci, co se stalo s RIF - restitučním investičním fondem, jak se nyní jmenuje, jestli se ještě volně obchoduje a zda jeho akcie najdu v burzovním zpravodajství. Děkuji.
Prosím o sdělení, zda je možnno nějakým způsobem / přes RMs nebo přímým odkupem majorit.vlastníka prodat následující akcie: CS0008444667 Pekárny a cukrárny CS0005027051 Továrny mlýnských strojů CS0008459855 Drůběžářský závod Děkuji Vám za laskavou odpověď -