FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Řešení dluhů

mam spoustu dlhu,manželka ma nepravidelny prijem ja delam adelam,a dlhy rastu rastu.potrebuji pomoc ako stoho bahna ven.mame dve detimanželka inv.duchodce.mam 35let anevim co dal.

DPH a inflace

Dobrý den, mám dotaz. Pokud se příští rok zvýší nepřímé daně (DPH a spotřební daň) bude to mít vliv na inflace? Respektive má zvýšení nepřímých daní vliv na zvýšení inflace? Děkuji za odpověď. Nashledanou.

PRIBID

Dobrý den, prosím o vysvětlení co přesně znamená zkarka o/n, když je napsána před slovem Pribid(Prague Interbank Bid Rate).Děkuji.

Dotace EU

Dobrý den, chtěla bych vytvořit projekt v rámci naší firmy, která zprostředkovává úvěry na výstavbu cca 6 bilboardů v nejlidnatějších městech ČR. Zajímalo by mne, zda je možnost využití k tomuto porjektu nějakých dotací at už z EU nebo z jiných fondů, případně od státu? Našla sem si např. projekt Nemovitost, kdy poskytují dotace na nemovitosti, ale obávám se že se jedná pouze o budovi a nikoli o můj případ. Prosím poradtě zda je možné získat dotaci a kde, případně zda existuje jiná forma reklamy, na kterou je možné dotaci uplatnit. Děkuji Petra Beranová

Úvěr 300 --- 600 tis CZK

Dobry den, potreboval bych najit nasledujici uverovy produkt: uver ca. 300 000 - 600 000Kc, prvni dva roky bez splaceni. Do zastavy muzu dat nemovitost o hodnote 3,5mil. Muzete mi prosim poradit?

Úvěr Gaudeamus od KB

Dobrý den. Jako student VŠ bych chtěl využít nabídky KB a vzít si úvěr Gaudeamus. Protože kromě brigád nemám pravidelný příjem, musím mít ručitele. Chtěl bych proto vědět, jaký příjem či zajištění by měl mít můj ručitel, pokud si chci půjčit 90 000. Nečekám nic konkrétního, ale alespoň zhruba pro představu. Děkuji

diplomová práce

Dobrý den, jsem studentka VŠ a momentálně začínám pracovat na své diplomové práci s názvem Investiční průvodce. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli prosím nemátě nějaké materiály o této problematice (typy investic, výhody, nevýhody, rizika investování apod.). Byla bych Vám velice vděčná! Děkuji moc za ochotu, Iva Veselá

kolo

Dobrý den, je možno jízdní kolo které zakoupím si odečíst z daně jako náklady mého podnikání? Budu ho používat na cestu do a z práce a za klienty po Praze. Děkuji za odpověď. Tobiáš

obchodování na úvěr

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li se dají nějakou cestou získat nějaké finanční prostředky (např. 50.000Kč) pro studenta, který nemá žádný příjem a chce tyto peníze zhodnotit? Pokud existuje nějaká cesta, jak toto spravit, dejte prosím vědět. S pozdravem Filip

obchodování na úvěr

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li se dají nějakou cestou získat nějaké finanční prostředky (např. 50.000Kč) pro studenta, který nemá žádný příjem a chce tyto peníze zhodnotit? Pokud existuje nějaká cesta, jak toto spravit, dejte prosím vědět. S pozdravem Filip

Blue Chip International Investments

Dobry Den, V minulosti sem mel kontaktni udaje na osobu ktera zprostredkovava prodej opravneni k ivestovani se spolecnosti Blue Chip International Investments - https://www.blue-chip-invest.com/ ale kontakty nemohu nalezt ani pri usilovnem hledani na internetu.Dale bych prosil o upresneni udaju o teto spolecnosti(spolecnost sidli v UAE kvuli danovemu raji-tudiz odpada dan z vynosu)a zda je mozne si zde otevrit ucet v GPB a zda je tento ukon mozne provest na dalku (pracuji v zahranici) a co vse k otevreni potrebuji. dekuji Ondrej Dvorak

dotace na školku

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na možné dotace pro vybudování Mateřské školky o kapacitě 15-20 dětí .Prostory mám jen boužel né dost financí .Je to okr.Olomouc -Šternberk .Děkuji Feriancová

seznam dlužníků

dobrý den,můžete mi poradit kde mám požádat o výmaz dlužníků bank ? V bance to rozhodně nedělají ! Děkuji za informaci Blažena Horová

Jak začít investovat

dobrý den mám zájem nakupovat akcie , a prodávat spátky , až jse zvedne jejich kurz , doufám teda, že to tak jde , a jestli ano , napište mi prosím nějaký info jak na to jako jak a kde je nakoupím , a pak jak a kde je prodám , čím víc info, pošlete budu rád můžete mi to prosím vás poslat na můj email petrpitel@seznam.cz s pozdravem Petr Pitel

makroekonomické ukazatele

Dobrý den, mám na Vás dotaz, respektive mě zajímá, proč nezaměstnanost jde s půl ročním zpožděním za růstem či poklesem HDP? Četl jsem, že v roce 2010 mám česká eknomika růst a půl procenta a přitom nezaměstnanost má vzrůst skoro na 11 %. Tak mi není jasné to půl ročný zpoždění nezaměstnansoti za HDP. Děkuji za odpověď. Nashledanou.

zahrada

Dobrý den. Kupuji zahradu s chatkou pres realitní kancelár.Pozemek je rádne zapsán v kat.nemovitostí na souc. majitele.Stojí zde uprostred chatka(20m2),která je taktéž rádne evidována na soucasného majitele(fyzická osoba).Pozemek pod chatkou je však ve vlastnictví mesta.Mohu požadovat po majiteli, ci realitní spolecnosti vyrízení prevodu(ci koupe) pozemku pod chatkou na soucasného majitele,abych pri koupi mohl vlastnit i tento pozemek pod chatkou?Nebo jak se takovémto prípade postupuje?Pokud bych koupil nemovitost v soucasném stavu.Mohu vyžadovat financní kompenzaci od soucasného majitele, pri mém dodatecném odkupu pozemku pod chatkou od mesta? Dekuji za odpoved.

směnky

Dobrý den, mám dva dotazy: 1. Pokud budu vystavovat směnku, musím mít u toho založený účet v bance? 2. Na jaký typ papíru se směnku vystavuje - je to nějak daný zákonem? Děkuji za odpověď. Novák

úvěr na automobil

Vzal jsem si úvěr cca 150000,- Kč na koupi auta s určením splátek cca 3800 x 72 (273600). Pokud ho budu chtít předčasně splatit budu dávat mimořádnou splátku - doplácet do 150000,- Kč nebo až do 273600 Kč ? Děkuji za odpověď

dividenda Telefonica O2

Zdravím, začínám s investováním a jako takovou první krátkodobou investici jsem si vybral akcii BAATELEC, která má 9. 9. 2009 rozhodný den pro výplatu dividend. Můj záměr tedy je ji koupit v co největším množství ideálně přímo v rozhodný den a hned den další jí prodat (pokud to bude výhodné) a získat dividendu. Podle informací se bude dividenda vyplácet prostřednictvím České spořitelny (mělo by stačit zajít na pobočku a pouze na základě OP požádat o její vyplacení). Jenže se mi to zdá nějaké strašně jednoduché, tak se chci ujistit, jestli se v něčem nepletu :). Také bych se chtěl zeptat jakou sazbou se dividenda daní. Děkuji moc za odpověď

prodej domu při problémech se splácením

Dobrý den, známý se dostal do problémů se splácením. Situaci by chtěl řešit tím, že by prodal svůj dům, s podmínkou, že v něm bude moci se svou ženou dožít. Pokud by to neudělal včas, tak mu hrozí exekuce, a o dům stějně příjde . Oběma je asi 55 let. Současná cena domu je cca 2,5 mil. Jakou částku by mohli s touto podmínkou požadovat. Byla by to dobrá investice pro případného zájemce ? Zde by patrně záleželo na dalším ujednání , např. zda by "investor" mohl nějaké prostory využívat , kdo by platil údržbu domu, zda by platili nějáký nájem atp. Děkuji předem za odpověď. Zdeněk