FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den. Mám investováno v podílových fondech …

Dobrý den. Mám investováno v podílových fondech (akciových) u Raiffeisenbank,ABN AMRO a u Pioneeru. Téměř vše je v euru nebo ve švýc. francích. Prosím o tuto radu. Při současném kursu koruny je lepší tyto PL prodat, (i když se ztrátou) nebo počkat na příhodnější dobu. Předem děkuji. P.Kopal

Kam jinam vlozit USD nez na nevykone TV? Fondy,…

Kam jinam vlozit USD nez na nevykone TV? Fondy, jake?

dobrý den,chci se Vás zeptat co pro mě jako…

dobrý den,chci se Vás zeptat co pro mě jako akcionáře Čradiokomunikací bude znamenat prodej části firmy a snížení základního jmění,jak uvádí ČTK.bude li s tímto valná hromada souhlasit,bude to pro akcionáře výhodné nebo nevýhodné?

Dobrý den, mam možnost investovat každý měsíc 5…

Dobrý den, mam možnost investovat každý měsíc 5 tisíc korun. Vyplatí se při tomto objemu nákup akcií přes obchodnika s cennými papíry nebo přes RM System? Děkuji.

Potrebuji kontakty na asociaci leas. spol. (WWW…

Potrebuji kontakty na asociaci leas. spol. (WWW,email) Děkuji

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li nemate…

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li nemate pocit, ze zavedenim poplatku za pouziti bankomatu pro vyber z uctu (jak z bankomatu vlastni banky, tak i z bankomatu cizi banky) nesplnuji banky podminky uzavreni kartelove dohody nebo neceho podobneho? Mam pocit, ze - zvlaste v mensich mestech, kde banky svoje bankomaty nemaji - jsou lide hodne omezeni v pristupu ke svym financim. Napriklad vim, ze v Britanii se o zavedeni podobnych poplatku banky pokousely rovnez, ale klienti jim v tom zabranili. Dekuji. R. Kroutil

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li nemate…

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda-li nemate pocit, ze zavedenim poplatku za pouziti bankomatu pro vyber z uctu (jak z bankomatu vlastni banky, tak i z bankomatu cizi banky) nesplnuji banky podminky uzavreni kartelove dohody nebo neceho podobneho? Mam pocit, ze - zvlaste v mensich mestech, kde banky svoje bankomaty nemaji - jsou lide hodne omezeni v pristupu ke svym financim. Napriklad vim, ze v Britanii se o zavedeni podobnych poplatku banky pokousely rovnez, ale klienti jim v tom zabranili. Dekuji. R. Kroutil

Dobrý den, chtěl bych investovat do otevřených…

Dobrý den, chtěl bych investovat do otevřených podílových fondů a zajímalo by mne, jestli jsou tyto vklady alespoň částečně pojištěny a jestli mohu držení podílových fondů kdykoliv vypovědět a prodat je tak podílové společnosti

Mám peníze u Quantum. Prosím o radu co mám udělat…

Mám peníze u Quantum. Prosím o radu co mám udělat. Předem děkuju. Vladimír S.

Rad bych vedel, zda existuje v CR banka, ktera…

Rad bych vedel, zda existuje v CR banka, ktera dava jednu spolecnou platebni kartu k uctu v korunach a v jinych menach (EUR,USD), se kterou tedy mohu platit v zahranici a odebiraji se penize z prislusneho devizoveho uctu a v CR z korunoveho. Vim, ze to funguje v EBance, ale je i jina banka, ktera to umoznuje ? Dekuji za odpoved. Sladky

Dobrý den, dovoluji si využít Vaší nabídky na…

Dobrý den, dovoluji si využít Vaší nabídky na finanční poradenství a požádat Vás o radu, jak dále postupovat v nastalé situaci: Manželka vlastní 1 (jednu) akcii Královského pivovaru Krušovice. Pivovar se vloni rozhodl, že přemění listiné akcie za zaknihované. Obdrželi jsme výzvu k osobnímu vyzvednutí této akcie a to v úředních hodinách v Krušovicích. V dopise je i informace, že pokud si akcii nevyzvedneme v termínu, bude prodána v dražbě a výnos bude vlastníkovi zaslán. Krušovice jsou poněkud z ruky, úřední hodiny korespondují s naší pracovní dobou a protože dnes i čas jsou peníze, požádala manželka představenstvo a.s. o doručení akcie náhradním způsobem a vyslovila nesouhlas s prodejem akcie. Doporučeným dopisem. 20.2.2002 přišel doporučený dopis, že dne 6.3.2002 bude prostřednictvím WEST BROKERS, s.r.o. v Plzni probíhat "nedobrovolná veřejná dražba 2277 ks kmenových listinných akcií o jmenovité hodnotě 1000,-Kč na jméno, neregistrovaných, vydaných ...atd." Domníváme se, že akcie představuje jakýsi druh spoluvlastnictví a že k prodeji této, byť miniaturní části, by zbývající spoluvlastníci měli získat manželčin souhlas. Je správný náš názor, že se jedná o neoprávněné nakládání se svěřeným majetkem? Nebo dokonce o modernější způsob vyvlastnění? Přestože neznáme skutečnou hodnotu této akcie, nezanevřeme na Vás, pokud Vás tento problém nezaujme. V úctě Petr Staněk Limuzská 528 108 00 Praha 10 pstanek@mbox.dkm.cz tel.: 0604 380 328

Můžete mi prosím zjistit, kolik korun stojí…

Můžete mi prosím zjistit, kolik korun stojí egyptská libra?

V létě chceme navštívit příbuznou ve Švýcarsku.…

V létě chceme navštívit příbuznou ve Švýcarsku. Je vhodné směnit Kč za EUR a švýcarský frank nyní nebo je lépe počkat ? Děkuji za radu.

Chtela bych se zeptat na hodnoceni fondu CONSEQ.…

Chtela bych se zeptat na hodnoceni fondu CONSEQ. Chtela bych investovat 70000,-. Je to vyhodne?

Z kuponové privatizace v současné době přebírám…

Z kuponové privatizace v současné době přebírám od více firem vydávané lisinné akcie.Jelikož jde o menší počty akcií,nevím jak se dále o ně starat a to tak abych o ně nepřišel,třeba tím ,že firma vydá novou emisi akcií a já se o tom vůbec nedovím neboť nevím kde se dá uhlídat,mělo by to být určitě v obchodním věštníku nebo v některých novinách stejně tak jako konání a usnesení jednotlivých valných hromad společností.Prosím o radu jak toto je možno mít pod kontrolou,správu tohoto malého počtu akcií mi asi těžko někdo udělá a asi by se to ani nevyplatilo,jedině se třeba sdružit s více drobnými akcionáři,takže nejjednodušší by patrně bylo mít přístup k informacím obchodního věštníku,třeba na internetu. prosím pomozte nebudu patrně sám Děkuji Milan Bernát

Jsem věřítelem č.1083 společnosti WALL STREET, s…

Jsem věřítelem č.1083 společnosti WALL STREET, s.r.o., IČO 45242429, která je usnesením Krajského obchodního soudu v Praze ze dne 26.5.1997 č.j. 92K 89/96-58 v likvidaci. Po vyhlášení konkursu se mnou úpadce uzavřel dohodu o vyrovnání mé pohledávky do 15.1.1997, nejpozději však do dne dokončení likvidace společnosti. Od 7/1999 nemám od výše jmenovaného soudu i přes urgence žádné informace o stavu mé pohledávky. Prosím o odpověď, zdali lze v této záležitosti ještě něco podniknout, případně na koho se obrátit. S pozdravem Ing. Jaroslav Heralt

Jak nejlepe zhodnotit milion kc do pul roku az…

Jak nejlepe zhodnotit milion kc do pul roku az roku?Vkladove listy,Akcie???? Dekuji Ondrej Kosar.

Mám v úmyslu investovat Kč 10000,-- v časovém…

Mám v úmyslu investovat Kč 10000,-- v časovém horizontu 2-3 roky. Preferuji menší riziko a stabilní výnos. Prosím o investiční radu. Co soudíte o dluhopisovém fondu IKS KB? Jsem laik, měl bych se něčeho vyvarovat? Děkuji.

Prosím o radu,přišel nám výpis cenných papírů a…

Prosím o radu,přišel nám výpis cenných papírů a nerozumíme pojmu Jm.hodnota a počet CP.Příklad Jm.hodnota 500Kč,Počet CP 30.Takže za 30 cenných papírů je hodnota 500kč?Nebo za jeden cenný papír?A kde bych prosím našla výpisy fondů?Jako např.J@T asset Management,investiční společnost a.s.BLIJTASM.A ještě jaký je rozdíl mezi investičním a otevřeným podílovým fondem?Předem děkuji p.Bartůňková.

V rámci kuponové privatizace jsem se stal…

V rámci kuponové privatizace jsem se stal vlastníkem akcií,které se již na veřejném trhu neobchodují.Kam se obrátit,když je chci všechny prodat