FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Mam jednoduchy dotaz, co to pro mne znamena pokud mam akcie, ktere nejsou veřejně obchdovatelne, muzu je nejak prodat? Co to znamena, pokud mi prisel vypis ze Strediska cennych papiru a je tam napsano "emise zrusena" - znamena to ze nemam vubec nic? Dekuji Hrbek Petr
Prosím o radu jak investovat 100 000,-Kč aby to mělo větší efekt než je mít v dolarech na termín. účtu u Komer. banky a Čes. obchodní banky kam jsem je začátkem roku v nedůvěře v euro uklidil.Díky R.Stankovič
Zajimala by me dlouhodoba investice do zlata, at jiz ve forme fondu, ktere obchoduji primo se zlatem, nebo do akcii zlatych dolu v radu cca 3,000 USD. Muzete mi doporucit nejaky zpusob, jak takovou investici realizovat a jaka rizika (krome fluktuace ceny Au) a naklady mohu ocekavat? Jaky je vas osobni nazor na dlouhodoby (3-10 let) vyvoj ceny zlata na svetovych trzich?
Pokud mám založenu mezinárodní VISA kartu v bance v USA v dolarech, mohu na ni vybrat v ČR celou uloženou částku a v jaké měně?
Dobry den. Potreboval bych po vas jednu radu,ktera se tyka USD.Na toto tema tady bylo celkem dost otazek i odpovedi,ale ja stale nevim co delat.Mam okolo100 000USD a kurs je zatim nejslabsi za posledni tri roky.Je tesne pred volbama a celkem se nic nedeje a mam pocit,ze ani nebude.Jaky je vas nazor na vyvoj kurzu a jakeho maxima podle vas muze dolar dosahnout vuci CZK. V prubehu 1roku potrebuji investova do sve firmy a nevim ci prodat ci pockat. Mockrat dekuji za odpoved. p Libor.
Predne Vam preji dobry den a vzdy stastnou ruku a usudek pri jakekoliv financni investici. Rad bych znal Vas nazor na nasledujici investicni operaci. Mam zainvestovano 100.000 Kc v ING dluhopisovem fondu a zvazuji prestup do ING ceskeho akcioveho fondu. Jednim z duvodu je i momentalni nabidka 50% slevy na vstupnich poplatcich, ale tim hlavnim je mozna perspektiva stredoevropskych akcii. Tento fond ma nyni zhodnoceni cca 13% za rok a cca 17% za 6 mesicu. Domnivate se, ze ma tento fond z hlediska slozeni sveho portfolia jeste potencial ke svemu rustu ci je-li na svem momentalnim investicnim vrcholu? A jaky je vas nazor na tuto operaci z hledika spekulativniho (asi 6 mesicu investicniho horizontu) a investicniho (investicni horizont 3-4 roky). predem dekuji za odpoved. S pozdravem Vladimir
Dobrý den. Mám na termínovaném vkladu u ČSOB cca 600 000,- Existuje i lepší způsob zhodnocení těchto prostředků? Děkuji
Dobry den, mam nejake volne financni prostredky a zajimaly by me moznosti lepsiho zhodnoceni, nez jsou terminovane vklady, ktere jsou spis znehodnocujici. Konkretne se zajimam o dluhopisove fondy a fondy penezniho trhu, kde by riziko nemelo byt takove. Jake je vase doporuceni a kde ziskat konkretni nabidky (asi v bance, ze?). Diky. S pozdravem Radek Rehorek
Dobrý den, jaký je Váš odhad ve věci otevírání investičních společností, t.j. zda vidíte reálný termín do konce roku 2002. Děkuji,, J. Hertl
Laskavě Vás prosím o doporučení, jak postupovat (prodat nebo držet) s akciemi Philipp Morris (Tabák), jejichž cena se nyní pohybuje okolo 10 120 Kč, a které jsem původně získal za cenu okolu 6 500 Kč. Děkuji za odpověd. Jaroslav Dorda
Dobrý den. Mám k Vám dotaz jako vlastník 10 akcií PPF investičního holdingu a.s.. Od této společnosti mi přišla nabídka na odkup akcií za 400,-- Kč s tím, že po vyřazení akcií holdingu z veřejných trhů nebudou mít akcionáři možnost prodat akcie holdingu přes RM Systém či Burzu cenných papírů a že se možnost odkupu akcií od drobných akcionářů již nebude opakovat.Mám k Vám proto prosím následující dotazy: 1. Je pro mne skutečně výhodné tyto akcie odprodat 2. Skutečně nebudu moci akcie pak prodat v žádném případě (co to pro mne znamená), budou mi třeba chodit výplaty divident, pokud je bude společnost vyplácet 3. Jak je to s dědictvím takovýchto akcií, spadnou do dědictví, nebo ne 4. Radili byste tedy akcie odprodat, nebo si je ponechat, když v současné době ony 4.000,-- Kč nutně nepotřebuji? Děkuji Vám moc za odpověď. Jiří Kopecký
Zajímá mne, kde budu odvádět daň z příjmů, pokud tyto jsou ze zahraničí s tím, že v zahraničí budu žít a pracovat po dobu příjmů (jsem nerezident mimo ČR)??? Děkuji za odpověď.
Potřebuji s min. rizikem investovat 2,4 mil. Kč na opakovanou dobu do 1 měsíce. Poraďte kam?
kde prodám povodňový dluhopis
Rád bych se zeptal, jak vidíte budoucnost našeho kapitálového trhu a vliv komise pro cenné papíry na jeho řádné fungování. Děkuji za odpověď.
Rád bych investoval částku cca.1400000Kč do pod.fondů.Je možná po předchozí domluvě návštěva fin.poradce?
Jsem věřitelkou KTP Quantum. Mužu svoji pohledávku uplatnit u Garančního fondu a jakým spůsobem? Byl můj vklad pojištěn jak jsem byla ujišťována? Za odpověď děkuji.
Prosím o radu. Mám akcie v MEDIA BOHEMIA a neví jestli se dají prodat a jestli ano, tak jakým spůsobem. Za odpověď předem děkuji. Vladimír S.
mam velky obnos v dolarech [cca 80 000 usd] mam je smenit na koruny nebo pockat.jak se bude vyvijet kurz koruny vuci dolaru.
Rad bych vyhodne ulozil castku 420 000,- a soucasne tyto penize mel na ocich v dobre bance a po ruce (mes.vyp.doba a pod.).Dekuji za radu, Kresta L.