FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, potřebuji vysvětlit pojem "roční procentní sazba nákladů na spotřebitelský úvěr" (RPSN)jenž se objevuje v zákoně 321/2001 o některých podmínkách sjednávání spotřebitelských úvěrů. Už byl tento dotaz jednou v poradně polozen, ale mně není jasná definice v zákoně (i Vaše opověď, že roční procentní sazbou nákladů na spotřebitelský úvěr je procentní podíl z dlužné částky, který je spotřebitel povinen zaplatit věřiteli za období 1 roku. Prosím o objasnění více než jednou větou, nevím, co si pod tím mám představit, nejlepší by byla odpověď zkombinovaná s nějakým jednoduchým příkladem. Jaká dlužná částka se myslí, atd... Mnohokrát děkuji.
Vážení, prosím o odpověď: RMS umožňuje v "přímých obchodech" zobchodovat akcie mezi 2 subjekty za ceny značně odlišné od aktuální tržní ceny. Existuje obdoba přímých obchodů i na zahr. burzách, např. v USA ? Pokud ano, je možné, aby se cena podstatně lišila od aktuální tržní ceny ? Děkuji.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co pro mne jako drobného akcionáře z kuponové privatizace znamená, že na příkaz emitenta se akcie zaknihované mění na listinné. Musím si je do určité doby vyzvednout? Konkrétně jde o akcie Lovochemie, a.s. a ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s. Děkuji.
Preji Vam hezky den - muj dotaz se tyka nemovitosti. Jaky je prumerny rocni rust cen nemovitosti v CR (a samotna Praha) za poslednich 5-10 let a jaky je predpokladany vyvoj po vstupu do EU. Jaky je tento rust v zapadni Evrope a v USA ??? Dekuji predem za zodpovezeni dotazu. Miroslav
Dobrý den, mám dotaz. Mám v hotovosti 40 000 kč, a chtěl bych je dát někem na učet, kde by mi z nich šli alespoň nějaké úroky, a zároveň mohl na tyto peníze šáhnou, kdybych potřeboval (výpovědní lhůta do max. 1 měsíce). (pro informaci už mám založeno stavební spoření) S pozdravem STEJSKAL Petr
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,vlastním akcie PPF První český investiční fond.Tyto akcie jsou už staženy z veřejných trhů,v červnu mi přišla nabídka na odkup.Kde je tedka mohu prodat a za jakou cenu.Děkuji.
Na koho bych se měl obrátit pro vypracování dlouhodobého finančního a investičního plánu? Jde mi o plán s různými typy investování a rozložením rizika. Děkuji
Chtěl bych investovat částku 200.000,- na dobu 1 roku s nízkou mírou rizika. Poraďte mi, prosím, vhodný produkt. díky
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Vlastním akcie Třineckých železáren a dozvěděl jsem se,ze se tyto akcie budou stahovat z trhu,mohli byste mi poradit,jestli je výhodnější si tyto akcie nechat nebo prodat.Dale jsem se ohledne těchto akcií chtěl zeptat,proč stoupá jejich hodnota i přes to,že se zanedlouho stáhnou z veřejných trhů?Další můj dotaz je ohledně akcií PPF,komu je mohu nyní prodat a za kolik?A jestli je lepší si je nechat až do prodeje TV Nova?Děkuji.
Máme naspořeno 400 tis. Kč a rádi bychom je rozumě investovali. Přemýšlíme o nějakých dluhopisech nebo podílových listech.Co nám poradíte? Díky
Jak nejlépe zhodnotit částku 49 000 korun?
Chtel bych se zeptat, kde je mozne ziskat ceny ropy v tabelarni podobe za poslednich 5 let? Dekuji. JN
Dobrý den.Zajímám se o fondy investující do zlata, nafty, surovin, energie.Které společnosti nabízejí u nás jejich prodej? Jsou některé z těchto fondů na našem trhu dostupné:AIG EQUITY FUND GOLD,MLIIF WORLD GOLD FUND,SOGELUX FUND EQUITIES-GOLD MINES. Je možné u nás investovat do fondů Merill Lynch. Děkuji za odpověď
Ktere banky v CR /pokud vubec nektera/ proplati cestovni seky American Express v USD na koruny bez poplatku? Pokud ne banka, existuje nejaka jina instituce v CR proplacejici cestovni seky bez poplatku? Dekuji za odpoved.
Dobrý den. V současné době mám volné finanční prostředky (cca 200 tis.) uloženy na termínovaném vkladu, což mi z hlediska výnosu připadá neuspokojivé. Rád bych tyto prostředky investoval výhodněji. Můžete mi prosím poradit? Děkuji. S pozdravem Petr Česenek petr.cesenek@centrum.cz
Dobry den, naplnuji podminky pro statut danoveho nerezidenta, tj. nemam na uzemi CR bydliste a pobyvam na uzemi CR mene nez 183 dni v roce. Zamyslim koupit na uzemi CR nemovitost a obavam se, zda timto nenaplnim podminku bydliste pro ucely dane z prijmu FO, prestoze se v CR nadale zdrzovat nebudu a v teto nemovitosti si ani nebudu registrovat trvaly pobyt. Je ma obava opodstatnena ci nikoli? Dekuji, Pavel K.
Dobrý den !!! Můžete mi prosím poradit nějaké www stránky na kterých můžu sledovat rating dluhopisů ? Děkuji za odpověď. J.Klouda
Dobrý den, zajímalo by mě jaký máte názor na společnost Everbright investment s.r.o. Co jsem tak brouzdal po internetu nic lichotivého jsem se o nich nedočetl spíš to vypadá na pěkné podvodníky. Ptám se proto, že jsem se u nich zúčastnil jakéhosi školení. Ještě by mě zajímalo jaký můžou mít prospěch z toho, že se snaží příjmout hodně nových lidí. Nabízejí kurzy investování ve FOREXu za 2000 CZK. To se jim snad nemůže vyplatit nebo snad chtějí něco provést s živnostenským listem důvěřivce, který k ním nastoupí a hodit na něj odpovědnost? Předem děkuji za odpověď s pozdravem Copák
Rexikresit