FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den. Zajímalo by mě, zda pojištění vkladů v…

Dobrý den. Zajímalo by mě, zda pojištění vkladů v bankách se vztahuje i na právnické osoby a co si myslíte o uložení peněz u ING Bank - Oranžové konto? Nabízejí oproti ostatním bankám dost vysoký úrok - není v tom nějaký háček? Děkuji.

Zdravím Vás, žádám o sdělení telefonního čísla na…

Zdravím Vás, žádám o sdělení telefonního čísla na správce konkurzní podstaty u fondů v likvidaci "ČNIMF a ČNIOPF" . Telef. číslo 220188139 dlouhodobě nikdo nezvedá ?!!!Také žádám o sdělení adresy na likvidátora. Děkuji za odpověď. S pozdravem Jakš.

Dobry den. Prodejem zdedene nemovitosti jsem…

Dobry den. Prodejem zdedene nemovitosti jsem ziskal 1 mil.Kc a kladu zrejme velmi obvyklou otazku: Jak s nimi co nejlepe nalozit(investovat) za soucasne situace na trhu? Mam tyto priority: max. zisk,ocekavane riziko(prumerne),flexibilita,vlastni iniciativa. Ze by Forex? Staci voditko ci www. Diky

Chtel bych se zeptat co to je Floater CZK a…

Chtel bych se zeptat co to je Floater CZK a obecne co jsou to floaterove operace. Díky

Dobrý den. Jsem finanční poradce FiM-u - 0429 a…

Dobrý den. Jsem finanční poradce FiM-u - 0429 a potřeboval bych poradit. Klient má 30 akcií Pivovarského investičního fondu Ostravar získaných v kupónové privatizaci. Nynějším majitelem je Lombard Capital a.s.. Můj klient by chtěl vědět, za jakou cenu je možné tyto akcie prodat a jakým způsobem by se toto dalo provést. ISIN - 770950000966. Děkuji za odpověď. Jan Huplík, finanční poradce. Os. č. 0429.

V kuponove privatizaci, jsem koupil akcie Barum…

V kuponove privatizaci, jsem koupil akcie Barum Holding a.s., jejiz prava jak jsem dovedel presly na Ceskou gumarenskou spolecnost a.s, jelikoz jsem se prestehoval a nezmenil jsem adresu ve SCP, nekolik let jsem nemel informace o tom co se deje, kdyz jsem se konecne dokopal abych zmenu nahlasil, najednou jsem zjistil, ze akcie nemam a ani nic jineho. Muzu jeste neco delat?

Dobrý den,potřebovala bych půjčit 100 000 Kč.Můj…

Dobrý den,potřebovala bych půjčit 100 000 Kč.Můj čistý měsíční příjem je 15000+4000 výživného a mám dvě děti.Je tato suma v mém případě vůbec reálná?Mohli byste mi prosím vás doporucit nejvyhodnejsho poskytovatele.Děkuji

Dobrý den. Poraďte mi prosím, jak postupovat.…

Dobrý den. Poraďte mi prosím, jak postupovat. Obdržela jsem dopis ze SCP, že akcie ARKUS, a.s., se převedly do listinné podoby. Kde o ně mám žádat a v jakém termínu? Děkuji.

jak mám nejvýhodněji investovat 300 tic korun?

jak mám nejvýhodněji investovat 300 tic korun?

Dobrý den, velmi rád bych se dozvěděl, co si…

Dobrý den, velmi rád bych se dozvěděl, co si myslí nezávislí profesionálové o systému tzv. skupinového nákupu (nemovitosti, auta atd.). Při prvním setkání s lidmi, kteří tento systém doporučují, se zdá vše velmi výhodné a skvělé. Je to však bez rizika a existuje nějaké porovnání s klasickými cestami (leasing, hypotéka apod.). Velmi Vám děkuji za odpověď, David Konečný.

Vazeni, prosim o informaci o moznem min. rocnim…

Vazeni, prosim o informaci o moznem min. rocnim zuroceni 10% pri investici 500.000 - 1.000.000 CZK na obdobi 10let. A zda-li bude po skonceni tohoto obdobi mozne pouze z dalsiho "zurocovani" vlozene investice udrzovat 4 clenou rodinu v dobrem zivotnim "standardu"?

Dobry den. Chtel bych investovat jenom 30.000,-…

Dobry den. Chtel bych investovat jenom 30.000,- na ceskem akciovem trhu. Uvazoval jsem o KB, Unipetrol. Co byste mi poradil Vy? Dekuji za odpoved.

Vazeny pane, pani. Zajimalo by mne, zda je v…

Vazeny pane, pani. Zajimalo by mne, zda je v soucasne dobe vhodne mit prostredky ulozeny v zahranicni mene. Konkretne muj pripad je ten, ze mam asi 4000 EURO. Neni lepsi promenit tyto prostredky na Koruny? A co se stane s kursem koruny po nasem planovanem vstupu do EU. S pozdravem Leos

muj dotaz je-jake by jste doporucil maklerske…

muj dotaz je-jake by jste doporucil maklerske firmy k mezinarodnimu obchodu s akciemi.diky.R.

Dobry den,zajimalo by me jak nejlepe v…

Dobry den,zajimalo by me jak nejlepe v soucasnosti investovat(ulozit) castku v us dolarech.Term.vklad,dev.ucet,pripadne nejaky investicni produkt,fond?Dekuji

Mam dotaz ohledne splatkoveho prodeje. Mohli…

Mam dotaz ohledne splatkoveho prodeje. Mohli byste mi prosim objasnit pojem :efektivni rocni urokova mira a jak se vypocte ? Je to shodne jako uverove procento ? Dekuji

Z prvni i druhe vlny kuponove privatizace mame…

Z prvni i druhe vlny kuponove privatizace mame stale akci CEZ, Komercni banky a Unipetrolu. Prosim o radu - mame je v dohledne dobe prodat nebo stale drzet. Dekuji za radu. S.Hudcova

Dobrý den, prosím o radu.Chtěla bych co…

Dobrý den, prosím o radu.Chtěla bych co nejvýhodněji investovat cca 70.000,-Kč na 2-3 roky.Můžete mi poradit nejvhodnější uložení mých finančních prostředků v závislosti na rizikovosti, výnosnosti a likviditě? Předem děkuji za odpověď.

na účtu v ČR prostředky mám. nyní při cestě do…

na účtu v ČR prostředky mám. nyní při cestě do Dubaje potřebuji jednorázově zaplatit řádově 50.000 USD. Jaká karta je k tomuto úkonu a od které společnosti ? Petr Huml

Dobry den, hledam kontakt na pana Pavla…

Dobry den, hledam kontakt na pana Pavla Nesejta z Finance.cz, staci mi email. Dekuji za odpoved Lubomir Milek