FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ
DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY
odpovídal(a): | Redakce |
Vážení, jako motivační bonus ve společnosti s ručeným omezením jsem dostal při jejím vyniku možnost investovat a to ve výši 10%. Nyní vlastním tento podíl a hodlám ze společnosti vystoupit. Svůj podíl musím podle společenské smlouvy nabídnout společníkům přednostně. Na základě čeho se určuje předpokládaná hodnota podílu ve společnosti, která dosahuje po prvním roce svého provozu čistého výnosu cca deseti až třinácti-násobku mého vkladu měsíčně?
Dobrý den, zajímám se o obchodování Forex, nenašel jsem však jakým způsobem a dle čeho je daň příjem z tohoto obchodování. V daňovém zákonu jsem našel jen obchodování s akciemi ale s měnou ne. Děkuji
Som vlastnikom 15ks akcií Českého investičního majetkového fondu,ktorý je v likvidácii.Neviem o tomto fonde už roky nič,nakoľko v Slov.rep.sa o tomto fonde nepíše.Ako predať akcie,alebo vyťažiť z nich nejake peniaze?Dakujem
Vazeni pratele,zadam Vas o radu,jak zjistim kurs akcii pivovaru Radegast,ktere jsem ziskal v kupon.privatizaci a jake jsou moznosti pro jejich pripadny prodej.Udajne jiz totiz nejsou verejne obchodovatelne.Za odpoved predem dekuji.S.Korenek
Dobrý den. Prosím o sdělení, zda je vhodné investovat peníze (EUR) do Fraizeit Club International. Údajně to má být švýcarská banka, na internetu je to však prezentováno jako mezinárodní klub volného času pro movitou klientelu. Děkuji. S pozdravem. L. Jaegerová
Dobry den. Viete mi prosim Vas pomouct ohladom terminu, sposobu, miesta, adresy ... doby prevzatia listinnych CP Jesdrev Jesenik. Na internete som nasiel datum 26.7.2002 o oznameni zmeny CP a zo STREDISKA CP PRAHA som dostal oznamenie o zruseni mojich CP s datumom 2.10.2002. Da sa zalezitost vybavit pisomnou ziadostou alebo je nutne osobne prevziat CP? Dakujem za odpoved , Frantisek.
Dobrý den, existuje firma, která by poskytla splátkový prodej (leasing) na software? J. Kárník
Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li existuje na Internetu možnost obchodovat s akciemi na korejské burze. Chtěl bych zkusit investovat do akcií SAMSUNGU. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ,jak byste hodnotili investici do HZL ČS. Neznám bližší podmínky emise, ani zda je pro drobné investory, na okresní pobočce ČS mi dokázali pouze sdělit, že se něco takového chystá. Prodej má začít 8.11. emisní cena snižuje celkový výnos, kolik vlastně pak činí reálné roční zhodnocení ? S pozdravem J.H.
Možnosti zahraniční fyzické osoby (Slovenská Republika) s přechodným pobytem v ČR a podnikající v ČR k zakoupení nemovistí v ČR.
Dobrý den, v letošním roce jsem investoval do podíl. listů ING IT fondu, který je dominován v měně USD. Investice trvala asi 4 měsíce se ziskem cca. 400 USD. Vím, že jsem povinen tento zisk zdanit. Nevím ovšem jak, kdy a kolik, popř. ve které měně. Předem děkuji za jakoukoliv radu. M. Rosický
Kazdy mesic mi z platu zustane zhruba 10-15 tisic Kc, ktere nevyuziji. Rad bych je co nejlepe investoval. Dekuji, Marek Pavlov
Dobrý den, společnost ARKUS ,a.s. na základě valné hromady rozhodla o přeměně zaknihovaných akcií na listinné. Byl jsem vyzván k převzetí těchto akcií. Je výhodné akcie převzít a čekat na případné zhodnocení, realizovat jimi nabízený odkup (40Kč/1akcie), nebo vyčkat na nedobrovolnou dražbu? Děkuji za odpověď Jaroslav Ježek
Dobrý den, můj dotaz je spíše ohledně financování soukromých podniků. Co by měl obsahovat podnikatelský plán (projekt) pro úklidovou firmu, aby byl vhodný k serioznímu rozhodnutí pustit se do podnikání a pro případ předložení žádosti o úvěr? Jaká forma podnikání by byla nejvhodnější?Děkuji Vám předem za odpověď. L.M.
Dobrý den, mám akcie společnosti Chlumčanské keramické závody a.s., které byly v minulém roce vyřazeny z veřejných trhů. Chci je prodat a makléřská firma pověřená představenstvem společnosti mi nabízí odkup za myslím docela slušnou cenu (1.970,- Kč / 1 akcie). Chci si ověřit hodnotu těchto akcí, zda je reálná nebo zda je nelze prodat i výhodněji a kde. Případně zda zde hrozí nějaké riziko z prodlení. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, nedaří se mi vstoupit do rubriky daňového poradenství, tak prosím o jeho zprostředkování. Manželce, vlastníku firmy bylo odcizeno firemní auto. V rodině máme soukromé auto, registrované na mě-manžela. Jak má postupovat, pokud si chce toto mé auto koupit do firmy? Druhý dotaz: odcizené auto bylo pojištěné. Výplata pojistného bude uznána jako příjem do firmy?
Dobrý den přeji. Rád bych Vás požádal o radu ve věci ochranných známek. V současnosti uvažuji o výrobě a prodeji stolní hry, pro kterou hodlám použít označení TRABLE SE SLOVY. Jednalo by se o hru podobnou známé hře SCRABBLE, která má registrovanou ochranou známku. Nejde však o přesnou kopii této známé hry, neboť pravidla hry, herní plán i grafické zpracování budou odlišné, samotný princip hry - tedy pokládání kamenů s písmeny za účelem tvoření slov - bude stejný. Na základě uvedených informací bych Vás rád požádal o sdělení, zda-li by v tomto případě vše probíhalo v souladu se zákonem o ochranných známkách. Těším se na Vaši brzkou odpověď,za kterou předem mockrát děkuji. Přeji pěkný den David Laube
Dobrý den,jsem student VA v Brně za 7 měsíců budu promovat,jsem svobodný,bydlím v Jindřichově Hradci,Chci nakoupit za 50000Kč podílové listy v DLUHOPISOVÉM otevřeném podíl.fondu.Váhám mezi: -IKS dluhopisový -ISČS Bondinvest. Chtěl bych od Vás poradit: -jak je to se stabilitou výkonnosti těchto fondů -doporučíte mi některý z těchto fondů nebo jiný? -Chci zde nechat pěníze po dobu max.2,5 roku,je to vhodné? -chtěl bych poměrně vysokou bezpečnost uložení peněz,můžete mi řici ,do čeho investují a zda tyto fondy investují i do akcií, což by snížilo bezpečnost. -myslíte si že dluhopisové fondy v nejbližšich 2 letech budou mít stále výkonost okolo 6-10%,neovlivní to negativně volba prezidenta,vstup do EU,valka v Iráku,výše uroků,které už asi níže nepůjdou? -jak mam poznat,kdy mam koupit a prodat podílové listy,kdy bude nejvýhodnější nákup nebo prodej a v jakém časovém horizontu např.0.8, 1 , 1.5, 2 roky.Prosím doporučené magaziny,emailové adresy.... -Kde mám uzavřít smlouvu.Prosím o kontakt. Děkuji o trpělivost se mnou, s pozdravem Jan MICHNA.
Jak nejlépe investovat nebo ukládat 10000 Kč měsíčně po dobu jednoho roku a po roce vybrat?
Dobrý den. Můžete mi sdělit, kdo je hlavním akcionářem ING.Bank? Kde se dají tyto informace zjistit? Děkuji.