FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobrý den! Uvažuji o tom,jak je lépe uložit své…

Dobrý den! Uvažuji o tom,jak je lépe uložit své peníze.Stavební spoření je na mně na příliš dlouhou dobu (5let).Uvažoval jsem také o státních dluhopisech.Je možné nakoupit státní dluhopisy-kde,v jaké nominální hodnotě a na jak dlouho? Kdyby šlo o 2-3 roky myslím,že by to bylo lepší než peníze nechat ležet na běžném účtu (cca 5- 10 000 Kč). Děkuji

Investiční fond ČS investující převážně do…

Investiční fond ČS investující převážně do polských a maďarských dluhopisů byl před časem (jaro) z důvodu větší výnosnosti těchto dluhopisů zmiňován jako zajímavý, a to ikdyž bylo uváděno riziko změny kurzu. Myslíte, prosím, že to ještě platí? Mohlo by se to ještě i dnes vyplatit? Investiční horizont je 3 roky, jaký vliv by mohl mít následný vstup těchto zemí do EU? Ivo Děkuje.

Přeji krásný den, a jako laik bych prosil o…

Přeji krásný den, a jako laik bych prosil o objasnění "poplatků" investičního fondu. Domnívám se, že investice je při vstupu ponížena o vstupní poplatek v %. Po uplynutí jisté doby chci investici vyzvednout, ta je pak navýšena o aktuální výkonnost v %, a ponížena o % výstupního poplatku. Je zatím má předsatva správná? Není mi ale jasno, jak velkou část z mé investice ukrojí poplatek "správcovský", když je definován jako procento z "vlastního jmění ročně", nebo též z "aktiv" (jedná se o totéž?). Co si mám představit pod pojmem "vlastní jmění"? Z jaké části mé investice tedy bude správcovský polatek stržen?Děkuji Vám. Ivo

Krátce po vzniku 1.IN Fondu fondů jsem nakoupil…

Krátce po vzniku 1.IN Fondu fondů jsem nakoupil cca za 150 tis kč podíly tohoto fondu při kursu cca 1,19 Kč. Je vhodné s ohledem na současný a předpokládaný vývoj na akciových trzích dále držet tyto podíly, nebo je odprodat i za současný velmi nízký kurs?

Kam vhodně uložit nepotřebných 75000 CZK, tak aby…

Kam vhodně uložit nepotřebných 75000 CZK, tak aby byly k příp. výběru (do týdne)? Děkuji.

Dobrý den, z důvodu nedorozumění jsem uzavřel…

Dobrý den, z důvodu nedorozumění jsem uzavřel jsem leasingovou smlouvu. Mohu ji zrušit? Jak? Děkuji

V prvej vlne kuponovej privatizácie sa moja mama…

V prvej vlne kuponovej privatizácie sa moja mama stala držiteľkou akcií Turistického ivestičného fondu, a. s.,adresa fondu vtedy bola Praha 4, Milevská 5. Chcela by som vedieť, či sa fond pretransformoval alebo zanikol, ak existuje ako by som mohla predať mamin podiel / predpokladam ,že sa pretansformoval na otvorený podielový fond/.Teším sa na vaše informácie.

Uvažuji investovat cca 50000,-Kč do nákupu akcií,…

Uvažuji investovat cca 50000,-Kč do nákupu akcií, konkrétně České radiokomunikace.Jaký je Váš názor?. Děkuji

1) Přístup na burzu cenných papírů v Praze. 2)…

1) Přístup na burzu cenných papírů v Praze. 2) Analýza Telecom : koupit, držet, nebo prodávat? Děkuji, Svoboda.

Dobrý den přeji. 21/10/02 jsem Vás žádal o radu…

Dobrý den přeji. 21/10/02 jsem Vás žádal o radu ve věci ochranných známek a ve Vaší odpovědi jsem byl odkázán na stránky upv.cz Tyto stránky jsem samozřejmě navštívil a zjistil následující fakta: Rád bych prodával společenskou hru pod názvem ?Trable se slovy?, jejíž princip spočívá v pokládání hracích kamenů s písmeny na hrací plán podobně jako je tomu u hry ?Scrabble? či ?Kris Kros? (ovšem s odlišným hracím plánem a celkovým provedením). Právě v registru ÚPV byly obě tyto značky registrovány jako slovní ochranné známky. Před uvedením mé hry na trh jsem se chtěl ujistit, že vše bude probíhat dle zákona. Z uvedeného jsem nabyl pocitu, že tomu tak opravdu bude, neboť ?Trable se slovy? nejsou registrovanou ochranou známkou a nejedná se o jméno stejné či zaměnitelné s označením ?Scrabble? nebo ?Kris Kros?, pod kterými se podobné hry prodávají. Rád bych Vás tedy požádal o Váš názor či vyjádření v této věci. Předem moc děkuji za brzkou odpověď a přeji příjemný den.

Dobrý večer,ráda bych se zeptala na co nám…

Dobrý večer,ráda bych se zeptala na co nám akcionářům budou tyto listinné akcie?Nelze s nimi obchodovat a na co nám budou doma ležet.V podstatě je to legální způsob,jak nás vyhodit ze hry.Jaká je jejich budoucnost? Děkuji za odpovědˇ Ivana Lišková

Dobrý den, potřebuji zjistit, co je za úrokovou…

Dobrý den, potřebuji zjistit, co je za úrokovou sazbu 1M PRIBOR a kde se o ní mohu více dozvědět nejlépe na internetu, děkuji.

mam moznost koupit cca 100 tis EUR? Je to legalni…

mam moznost koupit cca 100 tis EUR? Je to legalni?

Dobrý den, můžete mi poradit, jak nejlepe…

Dobrý den, můžete mi poradit, jak nejlepe zhodnotit částku ve výši 10 000,-- EUR, na dobu max. 2 roky. Částku hodlám ponechat v eurech a požaduji minimálně návrat investovaných prostředků. Za Vaši odpověď předem děkuji.

základní úrokové sazby Komerční banky za roky…

základní úrokové sazby Komerční banky za roky 1995 - 2002

Dobrý den.Chtěl bych na 1 az 2 roky investovat 50…

Dobrý den.Chtěl bych na 1 az 2 roky investovat 50 000,- korun.Možná bych chtěl vyzkoušet akciový trh, ale potřeboval bych v tomto směru průvodce, kam investovat.Přeji pěkný den a děkuji za odpověď.

jak investovat 100 000 Kč momentálně volné tak na…

jak investovat 100 000 Kč momentálně volné tak na 2 roky . Dík

Chcel by som Vas poprosit o pomoc. Som student a…

Chcel by som Vas poprosit o pomoc. Som student a mam nejake GBP z let. brigady. Poradte mi co by som mal s nimi robit. (Investovat GBP, alebo zmenit - na co a potom investovat a kde?). Velmi pekne dakujem.

Dobrý den, chtěla bych od Vás poradit, jak se…

Dobrý den, chtěla bych od Vás poradit, jak se zachovat v situaci: mám 100 000,-, na peníze zřejmě nebudu chtít sáhnout po dobu několika let (až 15 let). Na účet do banky je odložit nechci. Je pro mě výhodné je investovat? a jakým způsobem?

Dobrý den, můžete mi poradit kde nejlépe mohu…

Dobrý den, můžete mi poradit kde nejlépe mohu zhodnotit 500 tis.Kč na dobu 12/2002-4/2003. V bankách to asi nebude a do zahraničí to nechci kvůli riziku kurzových ztrát. Co nějaký peněžní fond ( IKS Peněžní trh, Živnobanka-Sporokonto, apod. )? Děkuji a přeji hezký den