FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna investiční poradenství je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA AKCIOVÉ TRHY

odpovídal(a): Redakce

Dobry den, dekuji za Vasi odpoved prestoze to…

Dobry den, dekuji za Vasi odpoved prestoze to nebylo to co jsem potreboval. Je to moje chyba, protoze jsem polozil spatne otazku a taky jsem spatne priblizil situaci. Rad bych vyuzil jeste jednou situace a zeptal se Vas tedy jeste jednou. Rad bych sehnal pocatecni kapital do firmy, kterou bych chtel zalozit na zaklade meho podnikatelskeho zameru. Jedna se tedy o firmu, ktera dosud nebyla zalozena z nedostatku prostredku a ne o odprodej spatne prosperujici firmy. Ta castka potrebna k realizaci meho zameru cini 1'000'000 USD tedy priblizne 30.000.000,- kc. Jelikoz nemam majetek v odpovidajici hodnote potrebne castky o uveru nebo pujcce klasicke banky nemuze byt rec pokud pujcuji penize jen na zaklade zastavy, protoze nemam co zastavit. Muzete me tedy prosim nasmerovat na neco nebo nekoho kdo by mi mohl s profinancovanim meho zameru pomoci? At uz jedince, organizaci, ci banku? Podrobne vypracovany podnikatelsky zamer mam. Dekuji za odpoved.

Dobry den, kdysi jsem nekde zaslechl :-), ze se…

Dobry den, kdysi jsem nekde zaslechl :-), ze se pripravuje zakonna uprava, ktera by se mela tykat prokazovani nabyti prostredku pri jednorazovych vkladech nad 300.000 Kc. Plati toto nebo se stale jen prokazuje totoznost u vkladu prevysujicich urcitou castku?

Dobry den, chci se zeptat jestli existuje…

Dobry den, chci se zeptat jestli existuje nejaka spolecnost (podilovy fond), ktera investuje do nemovistosti. Chtel bych investovat radove 100tis. Mam jiz HZL, dluhopisovy podilovy fond, terminovany vklad i stavebni sporeni. Cetl jsem ze investice do nemovitosti se ted vyplati, ale na celou nemovitost 100tis. urcite nestaci.

Dobry den, hledam jakoukoliv moznost…

Dobry den, hledam jakoukoliv moznost profinancovani meho podnikatelskeho zameru. Castka na profinancovani meho zameru cini 1,000,000USD tedy asi 30milionu korun. Jedna se o zahranicni internetovou firmu. Muzete mi nejak pomoci s profinancovanim? Dekuji za odpoved.

Dobrý den,chtěl bych uložit cca 100 000 ,-…

Dobrý den,chtěl bych uložit cca 100 000 ,- pravděpodobně na dluhopis.Doporučíte mi nějaký nebo i jinou ale bezpečnou formu zhodnocení ? Děkuji

Nemohu nikde najít přehledně "Ktrá banka/peněžní…

Nemohu nikde najít přehledně "Ktrá banka/peněžní ústav/ je nejvýhodnější z hlediska poplatků při "kapitálu" kolem 100.000,-Kč.Nerad na výpisech vidím stále klesající částku konečného zústatku.Vyžadované poplatky spolykají úroky a ukusují i z podstaty. Pak mně napadá,nechat to pod polštářem.?

Dobry den, chtel bych Vas pozadat o odbornou…

Dobry den, chtel bych Vas pozadat o odbornou pomoc pri investovani. Mam v hotovosti 5000 USD, rad bych tuto hotovost investoval s max. delkou 1 roku. Muzete mi poradit? Dekuji za Vasi odpoved.

Dobrý podvečer!Každý měsíc mám volné prostředky…

Dobrý podvečer!Každý měsíc mám volné prostředky ve výši cca 5 tisíc,které bych chtěl pravidelně investovat.Stav. spoření,životní poj.i penz.připoj.mám,nějaké akcie i podílové listy také(Pioneer Trust).Investiční horizont cca 5-7 let.Prosím o radu,kam a jakým způsobem investovat pravidelně měsíčně.Nejsem příliš konzervativní,ale nechci ani moc riskovat. Děkuji a přeji hezký zbytek týdne, Musil

Vratil jsem se z Mexika a zbylo mi 1600 pesos, s…

Vratil jsem se z Mexika a zbylo mi 1600 pesos, s hruzou jsem zjistil ,ze u nas na malem meste ,v Hranicich na Morave, mi zadna banka tyto nevymeni na koruny. Muzete mi rici ,jestli mi tuto vymenu nekdo nekde v CR (Praze) uskutecni? Dekuji za odpoved

chci koupit dům za 2 350 000kč ,počítám s…

chci koupit dům za 2 350 000kč ,počítám s financemi za chalupu kterou prodávám cca 1 600 000 na zbytek kupní ceny a nutné rekostrukce cca1 000 000 bych si chtěl vzít hypotéku , náš měsíční čistý příjem je 49 000 , máme 2 děti 10 -16 let.Na hypotéku bych ručil bytem v soukromém lvlastnictví cca 1 800 000 a kupovanou nemovitostí Máme také založeno stavební spoření 2ks po cca 30 000 ,2ks po 12 000 , jinou částku v hotovosti nemáme.Prosím o radu jaký druh financování požít. děkuji Jirka

Mám volnou částku 50 000 Kč, jež chci investovat…

Mám volnou částku 50 000 Kč, jež chci investovat na dobu 18 až 24 měsíců s max. zhodnocením.Mám již uzavřené smlouvy na stavební spoření i penzijní připojištění. Prosím o radu. Děkuji

Zajímalo by mě jak výhodně investovat 750 tis. v …

Zajímalo by mě jak výhodně investovat 750 tis. v horizontu (období 5 let i více) pokud možno konzervativně popř. zohlednit riziko ve vztahu k výnosům.

Dostal jsem nabídku od a.s. Forest Svitavy na…

Dostal jsem nabídku od a.s. Forest Svitavy na úplatný převod jejich akcií za cenu 0,937 za každou 1.Kč nominální hodnoty akcie.Forest Svitavy schválila Ovládací smlouvu se SUZOP o převodu těchto akcií.Další informace poskytuje za společnost pí.ing.Kovářová telefon : 461540415. Tak nevím jestli takto prodat akcie,abych nenarazil na nějaké podvodníky . Děkuji moc za odpověď Milan Bernát

Dobrý den, vlastním podílové listy otevřeného…

Dobrý den, vlastním podílové listy otevřeného podílového fondu. Lze již dnes zařídit, aby s nimi kromě mne mohla manipulovat i má nezletilá dcera, až dosáhne plnoletosti? S pozdravem Jaroslav Heralt

Z kuponové privatizace mám akcie společností…

Z kuponové privatizace mám akcie společností Transakta (BAATRANS) a Chemopetrolu (BAACHEML), ale na RMS jiz nejsou vedeny. Daji se nekde prodat a pripadne za kolik? Dekuju za odpoved. Martin Krejza

Chtel bych zakoupit nemovitost, ale musim na…

Chtel bych zakoupit nemovitost, ale musim na delsi cas odcestovat do zahranici, je tu nejaka moznost, aby kupni smlouvu za me podepsala manzelka v pripade, ze nemovitost bude prevedena na me. Dekuji

Prosim o radu, mam 500.000,-, potřeboval bych…

Prosim o radu, mam 500.000,-, potřeboval bych poradit jak je nejlépe investovat na 1.r.(banky, podílové fondy, stavební proření, nemovitosti a pozemky(.....Děkuji

Bohuzel se mi kdysi podarilo investovat do CNIMF…

Bohuzel se mi kdysi podarilo investovat do CNIMF A CNIOPF. Dvakrat jsem byl predvolan na policii, bylo mi prislibeno, ze dostanu vyrozumeni o moznosti castecne nahrady vlozenych prostredku, ale nikdy nic. Myslite, ze je nejaka sance na castecne vyporadani? Dekuji predem.

Potrebuji investovat 500 000Kc, a rad bych abyste…

Potrebuji investovat 500 000Kc, a rad bych abyste mi velmi konkretne poradili, co je nejvhodnejsi, pri omezene mire rizika a investici na 1 rocni bazi. Dekuji

Vlastním velikou rodinnou vilu (sídlo) s velkým…

Vlastním velikou rodinnou vilu (sídlo) s velkým pozemkem. Díky minulému režimu (především díky nasazení nájemníků toho nejhoršího kalibru) je ve velice špatném technikém stavu. Rozpočet na rekonstrukci se pohybuje řádově kolem 15 mil.Kč. Jak nejlépe postupovat při finacování rekonstrukce tohoto rozsahu v případě, že rodina vlastní firmu s dostatečným majetkem.