FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna financování bydlení je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ

odpovídal(a): Redakce

Dobry den . Potreboval bych prosim poradit, jak…

Dobry den . Potreboval bych prosim poradit, jak sehnat nejvyhodnejsi uver, protoze potrbuji zaplatit vklad do bytoveho druzstva ve visi 250 000,-Kc.(do dvou mesicu) Bohuzel NEDISPONUNUJI Zadnym STAVEBNIM SPORENIM (ROZVEDENY) PREDEM dekuji ZA odpoved . Fr.Petricek

Dobrý den, měl bych tři dotazy: 1. Je možné…

Dobrý den, měl bych tři dotazy: 1. Je možné někde získat ukázku splátkového scénáře např. hypotéky na 1.000.000 s úrokem 8% (všechny měsíční splátky, včetně podílu jistiny a úroku)? 2. Jakým způsobem by docházelo k odečtu úroku ze mzdy? Jsem zaměstnancem. Funguje to v praxi tak, že od hypot. banky dostanu koncem roku předpokládané splátky úroků na příští rok a na jejich základě mi mzdová účtarna každý měsíc odečítá odpovídající častku ze základu pro výpočet mzdy? Nebo dochází k odečtu jednou ročně? 3. Jakým způsobem je uplatňována státní podpora 3% pro nákup staršího bytu, platící od letošního září? Je to podobným způsobem? Děkuji za odpověď. M. Hájek

Dobrý den, máme zájem o koupi bytu v Olomouci v…

Dobrý den, máme zájem o koupi bytu v Olomouci v ceně do 600 000. S manželkou máme 2 děti ve věku 4 roky a druhé 7 měsíců. Společný čistý příjem činí 15 000,- A mi bychom potřebovali na hypotéční úvěr á 19 000,-(dle kalkulátorů). Máme SS kde 2 roky spoříme po 500,- Byla by možnost tyto finance nějak získat? Děkuji a přeji příjemný den Josef Kozák.

mám neřešitelný problém: potřebujeme si koupit…

mám neřešitelný problém: potřebujeme si koupit byt v hodnotě 3,3 mil Kč, stavba dosud nezačala, ale musí se začít platit do měsíce, a nemáme skoro žádnou hotovost. čistý měsíční příjem domácnosti ze závislé činnosti je 85 tis. mame 2 smlouvy o stavebnim spoření, končí v září 2003, což je pozdě. No zkrátka nemáme na 1.splátku ve výši 40% z ceny. Dá se s tím něco dělat?? Děkuji. Martina Mrázová

Hodlám pro svou 4 člennou rodinu koupit rodinný…

Hodlám pro svou 4 člennou rodinu koupit rodinný dům v ceně 1300000-1700000.Manželka je na mateřské-rodič.příspěvěk a děti jsou dvouleté a měsíční.Měsíční čistý příjem domácnosti je 25000Kčs.Plánuji prodej bytu 3+1 a hypotéku 600-1000000 dle ceny domu.Chci využít služby Majordomus se splátkami 30 let a dvouletým odkladem splácení.Je tato varianta tou nejvhodnější.Mám dvě stavební spoření,ta ale pouze několik měsíců-obě bych musel při hypotéce z důvodu nízkého příjmu zrušit.Mám strach z dlouhodobého zadlužení.Je možno prodat dům-v případě nutnosti, na který mám nesplacenou hypotéku?Nejsou mé plány příliš odvážné?Moc děkuji za radu v této nelehké situaci,kdy člověk touží po vlastním domě a v panelovém domě ho to prostě nebaví.S pozdravem MUDr.Ševčík.

Dobry den, mam dodaz na uver ze staveb. sporeni.…

Dobry den, mam dodaz na uver ze staveb. sporeni. Cerpam uver ze staveb. sporeni, ktery jsem poskytla rodicu, kde jsem mela trvale bydliste. Pred mesicem jsem zmenila trvale bydliste. Mam narok na odpocet dane uroku ze staveb. sporeni, kdyz jsem zmenila trval. bydliste a uver radne splacim. Dekuji

Chci koupit půdu za účelem vybudování půdního…

Chci koupit půdu za účelem vybudování půdního bytu. mohu si vzít hypotéku na koupi půdy i realizaci bytu najednou? Jak musí být jištěna? Děkuji.

Dobrý den, měla bych zájem na odborné konzultaci…

Dobrý den, měla bych zájem na odborné konzultaci ohledně koupě domu ve velmi brzké době. Můžete mi prosím doporučit nějakou osobu, která pro mne nalezne ideální řešení? Děkuji a jsem s pozdravem Eva Toulová

Rada bych se informovala na moznosti financovani…

Rada bych se informovala na moznosti financovani nakupu bytu v os. vlastnictvi (cena 1200 000). Jsme s manzelem zatim sami (nase prijmy cini cca 20 000 hrubeho mesicne ja a 15 000 manzel), ale ja se chystam od ledna na materskou dovolenou. Radi bychom se stehovali jeste pred materskou dovolenou. V hotovosti disponujeme 100 000 Kc, vetsinu ceny kupovaneho bytu (starsi zastavba, 70 m2) hodlame financovat prodejem naseho stavajiciho bytu (stejny dum, 42 m2). Hypotekou bychom potrebovali doplatit priblizne 400000 korun (dle odhahu realitni kancelare, ktera prodava nas byt). Muzete mi prosim poradit. Dekuji Lucie Najmanova

S manželem jsme získali velice výhodnou nabídku…

S manželem jsme získali velice výhodnou nabídku ke koupi bytu. Bohužel však v současné době nedisponujeme žádnými volnými penězi. Předpokládaná cena nového bytu je 1 000 000 Kč. Chci se zeptat, jaké jsou naše možnosti? Náš společný měsíční čistý příjem činí cca 32 000,- Kč. Děkuji za odpověď.

Dobry den. Prosim o radu pri vyberu stavebniho…

Dobry den. Prosim o radu pri vyberu stavebniho sporeni. Moje situace nyni je 26000 hrubeho, 33 let, bydleni s matkou 72 let ve statnim byte. Dum bude za nejakou dobu po rekonstrukci a je mozne, ze bude potreba na jeho koupi vice nez mych usetrenych cca 250000. Rada bych se dozvedela, jaky uver a kde bych mela sanci ziskat pri svem platu, slozeni teto castky a bez rucitele, pokud bych chtela pri eventualni privatizaci koupit tento byt do osobniho vlastnictvi a rucit jim. Jinou nemovitost na zastavu nemam. Ktere stavebni sporeni bych mela uzavrit a na jakou cilovou castku (a kolik platbu mesicne). Je ovsem mozne, ze privatizace neprobehne. Zjednodusene receno - na jak vysoky uver mam realnou sanci po dvou letech a na jaky po peti u ktere stavebni sporitelny? Mam vubec nejakou sanci na uver bez rucitele a bez jine nez kupovane nemovitosti (bytu)? Dekuji za odpoved

odpověď

ztratila jsem smlouvu stavebního spoření

Je možné počítat do příjmu pro hypotéku i příjem…

Je možné počítat do příjmu pro hypotéku i příjem manžela, který je ve starobním důchodu a přitom podniká?

Je mi 26 let a chtěla bych si koupit byt do OV.…

Je mi 26 let a chtěla bych si koupit byt do OV. Poradil by jste mi kde si nejvyhodneji vzit uver? Dekuji

Prosim o posouzeni nasi financni situace. A…

Prosim o posouzeni nasi financni situace. A navrzeni reseni pri koupi bytu. jsme dve osoby mame stavebni sporeni (3 roky, a 2 roky na cilovou castku 241 000 CZK). Prijmy 19000 a 18000 cisteho platu. Dekuji za odpoved Nikola Trochtova

Dobrý den, mám dotaz, jestli je zdárně řešitelná…

Dobrý den, mám dotaz, jestli je zdárně řešitelná moje situace.Mám k dispozici v hotovosti pouze cca 350000Kč,dále máme s přítelkyní založeno st.spoření(1,5 a 2,5 roku po 1500 měsíčně) a společný měsíční hrubý příjem cca 47000Kč.Chtěl bych se zeptat, jaká může být max. výše pořízené společné nemovitosti (domu) a s jakými podmínkami (výše splátky, další ručení, pojištění,.....).Předem děkuji za odpověd a jsem s pozdravem. M. Urban.

Dobry den Chtel jsem se zeptat co je v dnesni…

Dobry den Chtel jsem se zeptat co je v dnesni dobe vyhodnejsi. Mam stavebni sporeni a budu si vyrizovat uver. 40% dam hned jako akontaci a zbylych 60% dostanu na uver. A nevim je li pro me vyhodnejsi platit mesicne vyssi castku abych uver splatil do 4 let anebo podstatne nizsi castku mesicne na 10 let splatnost. Doporucil mi to agent od stavebni sporitelny (10let). A dale jsem se chtel zeptat zda je lepsi platit kazdy mesic splatku na dany ucet stavebni sporitelny anebo mam tuto castku posilat na muj ucet od CS SPOROINVEST (mam uz ho asi 1 rok zavedeny)a pak jednou rocne tyto penize prevest stavebni sporitelne. Jde o to, ze u sporoinvestu je zhodnoceni vyssi ale neni dana garantovana hodnota zhodnoceni. Za pripadnou odpoved predem dekuji. Lesak Zbynek Opava 23 let

Chtěla bych poradit s výběren stav.spořitelny,…

Chtěla bych poradit s výběren stav.spořitelny, abych si mohla zhruba tak po dvou letech vzít překlenovací úvěr na koupi bytu zhruba tak 1+1, či 2+1 a chtěla bych vědět, kolik bych si musela k tomu naspořit a jaká by byla výše vkladů. S přáním hezkého dne Vychodilová Martina

Dostal jsem pridelen radny uver ze stavebniho…

Dostal jsem pridelen radny uver ze stavebniho sporeni,doba splaceni tusim 7 let,mesicni splatka 2000Kc.Je financne vyhodne pripadne dluznou castku splatit v kratsi dobe,treba behem 4 let? Zaroven jsem si udelal nove stavebni sporeni,ale u jine spolecnosti.Musim provest nejake kroky,aby mi byla vyplacena statni podpora na novou smlouvu? Dekuji za odpoved.

Vlastním 1/2 rodinného domu, druhou polovinu…

Vlastním 1/2 rodinného domu, druhou polovinu vlastní manželka, jsme v rozvodovém řízení, chci si od ní odkoupit druhou polovinu v hodnotě cca 500.000 Kč..Jaké mám možnosti získání např. úvěru v uvedené částce.Děkuji!