FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobry den, zajimal by mne vas nazor na financni produkty, ktere sice jsou v Cechach k dispozici ale mnoho lidi o nich nevi nebo je nevyuziva (www.i-hypoteka.cz, www.profi-web.cz/hypo). Jedna se o kapitalizaci hypotecnich uveru. Klient hypotecni banky misto aby splacel uroky+uver primo bance, uklada mesicni splatky do investicni spolecnosti (casto je jedna o pojisteni), ktera jeho uspory dale zhodnocuje (napr urokem 7% p.a.). Do vztahu banka<->klient tak vstupuje dalsi subjekt: investicni spolecnost (ev.pojistovna). Ta klienta zastupuje ve vztahu k bance a uhradi jednorazove celou castku hyp. uveru na konci uveroveho obdobi za nej. Klient za celou dobu splaceni tak dokaze navic ziskat az desitky procent celkove castky hypotecniho uveru.
Urguji dotaz z 2/12 - dotaz je potrebny pro uzavreni stavebniho sporeni a mam-li spravne informace, je nabidka, o kterou mam zajem (zrejme u VSS KB), platna jen do 15/12. Nedostanu-li odpoved rychle budu nucen se obratit na VSS KB primo. Dekuji za pochopeni. Holubec P. S. Kopie dotazu je zde: Dobry den, chtel bych uzavrit stavebni sporeni a to konkretne tzv. Moudrou vkladni knizku - jedna se o produkt, kde stav. sporitelna vyplati premii 2,5 % z jednorazoveho vkladu. Mam za to, ze tento produkt nabizi VSS Komerni banky - pri jedne navsteve vaseho webu jsem nalezl takovou informaci, ale pri opakovane navsteve nyni, jiz bohuzel nikoliv (namet na zamysleni pro vaseho webmastera, jestli system odkazu neni az moc slozity). Formular na uzavreni smlouvy s VSS KB vsak uvadi jako moznou variantu variantu rychlou, standardni a pomalou. O Moudre vkladni knizce zadna informace. Jak tedy postupovat? Dekuji. Holubec
Budu kupovat obecní byt do osobního vlastnictví, jeho cena bude cca 200 000,- Kč. Můžete mi spočítat, jestli je pro mě výhodnější založit si stavební spoření a čerpat překlenovací úvěr (tzn. výpočet splátek) nebo jít cestou hypotéčního úvěru? Děkuji za radu
Dobry den, chtel bych uzavrit stavebni sporeni a to konkretne tzv. Moudrou vkladni knizku - jedna se o produkt, kde stav. sporitelna vyplati premii 2,5 % z jednorazoveho vkladu. Mam za to, ze tento produkt nabizi VSS Komerni banky - pri jedne navsteve vaseho webu jsem nalezl takovou informaci, ale pri opakovane navsteve nyni, jiz bohuzel nikoliv (namet na zamysleni pro vaseho webmastera, jestli system odkazu neni az moc slozity). Formular na uzavreni smlouvy s VSS KB vsak uvadi jako moznou variantu variantu rychlou, standardni a pomalou. O Moudre vkladni knizce zadna informace. Jak tedy postupovat? Dekuji. Holubec
Dobrý den, v budoucnu by jsme chtěli s manželkou investovat do bydlení v rodinném domku a to buď koupit si starší nebo si jej nechat postavit. Mame celkem vysoký příjem i nějakou hotovost, ale bohužel na trhu je nepřeberné množství produktů od různých bank a sami si netroufáme zvolit tu či onu banku pro stavební spoření a dále pro hypoteční úvěr. Vím, že asi bude lepší osobní schůzka, proto v případě zájmu mi odpovězte na výše uvedený mail a můžeme se spojit telefonicky.
Vážení, velice Vás tímto prosím o radu.Rád bych do konce roku uzavřel smlouvu pro stavební spoření ale nevím ketré si mám vybrat a proto Vás žádam o radu a doporučení.Děkuji Šafranek
Před lety jsem koupil dům na hypotéku vpočátkem příštího roku uvažuji o jeho rekonstrukci. Potřeboval bych poradit s finančním zajištěním této rekonstrukce přičemž nevidím problém v otázce příjmů které jsou dostatečné.Děkuji za odpověd.Ing.Hondl Jiří 602/365215.
Dobrý den, ráda bych si domluvila schůzku přímo s některým z nezávislých finanč. poradců. Jedná se o získání finančních prostředků na koupi bytu, posouzení možností získání hypotéky, atd. Myslím, že vypisování příjmů, údajů o stav. spořeních, atd. by nebylo tak účelné jako osobní schůzka. Mohli byste mi zároveň sdělit kolik přibližně takové setkání stojí? Děkuji Tereza Matějková
Dobrý den, uzavřela jsem si smlouvu o stavebním spoření u VSS KB v listopadu. Nyní zaplatím vstupní poplatek. Poté bych měla platit měsíčně 800,-. Pokud v prosinci zaplatím 18000,-, připočte se mi státní podpora k celé částce? Budu muset platit další rok každý měsíc nebo se mi částka zaplacená v prosinci rozpočítá rovnoměrně i další rok a stačí až ke konci roku opět zaplatit? Děkuji L.H.
Dobry den. Rad bych se zeptal, jaka je moznost ziskat hypoteku na realitu v hodnote 900000Kc. Volne prostredky jsou 350k. Nemovitost bych chtel koupit do osobniho vlastnictvi, ale pracuji v cizine. Mohu zplnomocnit jednoho z rodicu? Co kdyz nespnuje rodic(maly prijem) pozadavky? Musim mit rucitele?Je nejaka cesticka? Splacet bych mohl mesicne 30k..........dekuji Vaclav V
Dobry den,mam cca 60tis.Kc a chtela bych si koupit byt do osob.vlastnictvi za 250tis.Muzete mi poradit jake je nevyhodnejsi reseni?Nyni ale jeste spalcim uver ze stvebniho sporeni (cca 400Kc)a nemam moc vysoky prijem.Dekuji
Dobrý den,rádi bychom si do konce roku půjčili na výstavbu rodinného domu částku 500.000,-- na dobu 5 - 10 let. 1. Ráda bych se zeptala,které banky nabízejí nejlepší úroky. 2. Slyšela jsem o možnosti odložení splácení úvěru v případě, je-li uzavřeno kapitálové životní pojištění. Která z těchto variant je výhodnější? Splácet úvěr+úroky nebo spořit na pojištění a úvěr zaplatit až ke konci? Ještě mám stavební spoření, ale slyšela jsem, že úvěr je v tuto chvíli výhodnější. Děkuji za pomoc. Petra Vlasáková
Chci si zažádat o hypot.úvěr ve výši 500000,-Kč a nemám uzavřené životní pojištění. Musím uzavřít pojištění na smluvní částku 500000,-Kč ? Děkuji
Prosím o sdělení,zda jsou finanční poradci sdruženi v nějakou asociaci,kde by bylo možno si ověřit jejich serióznost,a dále prosím o kontakt na finančního poradce v otázce financování bydlení pro Valašské Meziříčí okres Vsetín. Dekuji Křístek
Vážená paní, vážený pane, tímto bych se na Vás ráda obrátila s prosbou o radu. Maminka by ráda uzavřela smlouvu o stavebním spoření do konce tohoto roku. Zatím žádnou smlouvu nemá. Jelikož je v důchodu (je jí 56 let) má zájem pouze spořit, předpokládá, že by jí nebyl poskytnut úvěr ze stavebního spoření kvůli vysokému věku a nízkému příjmu. Prosím poradit jakou cílovou částku má zvolit, aby zhodnocení bylo co nejvýhodnější? Lze spořit jednorázově 1x za rok? Kdy- začátkem/koncem roku a jakou částku (18 000,- Kč)? Dále bych se chtěla zeptat, zda lze naspořené prostředky včetně státních podpor a úroků po uplynutí doby použít k jakémukoliv účelu? Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem, Renata V.
Dobrý den,potřebovala bych poradit s výběrem stavebni spořitelny, když plánuji stavbu domku a chci z tohoto spoření čerpat úvěr. Předem moc děkuji. Líkařová
Dobrý den, prosím o informaci týkající se úvěru na koupi bytu do osobního vlastnictví. Cena bytu je Kč 850 000,-. Mám založené stavební spoření s cílovou částkou Kč 200 000,- , spoření mi končí v říjnu 2003. Byt si chceme pořídit s přítelem, náš společný měsíční příjem je cca Kč 35 000,- . Rádi bychom, aby měsíční splátky úvěru nepřesáhly Kč 10 000,-. Chtěla bych Vás požádat o radu, co je pro nás nejvýhodnější: vzít si úvěr (od jaké banky a na jak dlouhou dobu splácení), nebo úvěr nakombinovat se stavebním spořením???? Předem děkuji za odpověď.
Podle jakého vzorce se vypočítá anuita, je-li známa výše úvěru, doba splatnosti a úroková sazba. Výše splátek a úroková sazba jsou konstantní. Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Kupujeme družstevní byt přes realitní kancelář a chtěli bychom Vás požádat o radu, kde se seznámit s tím, na co si v takových případech dávat pozor. Cana přesahuje 1 000 000 a nebude splacena v hotovosti, současní nájemníci chtějí byt ještě asi 3. měsíce užívat. Co můžeme udělat, aby tento byt nebol prodán 2x, nebo na co jiného si dávat pozor. Mnohokrát Vám děkuji Jitka Vítková
Vazene Damy, Vazeni panove, zajimalo by me zda clovek (zijici sam, vek 48 let) pobirajici invalidni duchod ve vysi ca KC 7.000 mesicne, ma sanci obdrzet od banky uver ve vysi KC 200.000, doba splatnosti 10 let, za ucelem porizeni druzstevniho bytu. Pokud by odpoved byla pozitivni, zajimalo by me za jakych podminek( statni podporou, vyse mesicni anuity a pozadovane garance). S pozdravem Milena Luskova