FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den. Máme zájem o koupi bytu či nemovitosti určené k bydlení formou hypotečního úvěru. Cena nemovitosti by měla být do 1.000.000 Kč a dobu splácení na 10 let. Zhruba jsme si spočítali měsíční splátku na cca 13-14000,- Kč ale jsme druh a družka a oba podnikáme na základě živnostenského listu a daňové přiznání za loňský rok u jednoho z nás je ,,nulové,, Prosíme proto o informaci, zda je možné o úvěr požádat i jednotlivě, tedy žadatel by byl jen ten u koho budou v daňovém přiznání viditelné příjmy a případně jak vysoké příjmy by měli být aby naše žádost o hypotéku byla úspěšná. Předem velice děkuji.
Dobrý den, Chystáme se s přítelkyní koupit starší byt. Předpokládaná cena je 700 000Kč. Z vlastních prostředků dáme dohromady 250 000Kč. Můj měs. příjem je cca 15000Kč, přítelkyně 7500Kč. Přítelkyni končí Stavební s. Raiffaisen za dva roky (cč. 260 000Kč) Moje máma má st. spoření Českomor.s.s, (cč.241 000Kč) které končí také během 2 let. Po jednorázovém vložení 40% cíl.č. (asi 216 000 z našich 250ti tis.)by podle modelu došlo k možnosti úvěru (meziúvěr nechci) až 12.2005. Sám mám Stavební spoření jen necelé dva roky. (cíl.č.241 000) Přemýšlíme tedy ještě o hypotéce a to buď HIPO HIT, nebo TOP Bydlení. Stavebních spoření bychom použili ke splacení části hypotéky po uplynutí doby pevné úrok. sazby. Jakou možnost bude nejvýhodnější zvolit ? Hypotéku - jakou ? Stavební spoření ? Kombinací ? Za Vaši odpověď předem děkuji Radek H.
Dobrý den, jsme manželé ve věku 25 a 28 let. Velmi rádi bychom začali bydlet ve vlastním, ale bohužel nemáme žádné vlastní finanční prostředky. Nyní bydlíme ve státním bytě 2+1, který lze vyměnit za menší družstevní a lze z jeho prodeje získat cca. 100.000,- Kč. Náš společný čistý příjem je 25.000,- Kč. Já i manžel máme uzavřené stavební spoření, která nám ale běží zatím pouze necelý rok. Cílové částky jsou 440.000,- Kč na obou spořeních. Rádi bychom koupili starší domek cca. do 500.000,- Kč (jsme z Chomutova, kde si myslím, že tato hodnota je s větším úsilím reálná), ale chtěli bychom hypotéku cca. ve výši 750.000,- Kč. Můžeme ručit na rozdíl mezi výší hypotéky a hodnotou domku rodinným domem mé maminky. Ráda bych Vás tedy poprosila o radu, jaké máme možnosti, pokud vůbec jsou. Osobně mě zaujala hypotéka s odkladem od Reiffeisen bank, kde by bylo možné odložit splácení až o 5 let. Lze také žádat, vzhledem k našemu věku do 36 let, o státní podporu, jak o zvýhodnění v úrokové sazbě, tak využití úvěru do výše 200.000,- Kč od Státního fondu rozvoje bydlení? Je pro nás vůbec výhodné o tento úvěr žádat, nebo s ohledem k požadované výši se máme zaměřit pouze na hypotéku? Předem Vám velmi děkuji za odpověď. S pozdravem Věra Pištová Dohleová
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je pravda, že u Českomoravské hypoteční banky je možné požádat o bezúročný úvěr až do výše 200 tis. Kč na bydlení. Případně za jakých podmínek. Děkuji předem za odpověď. Čáslavová
Dobry den, mam u CMSS uzavreno stavebni sporeni od roku 1999, s urokovou sazbou 3% a 50% urokovym zvyhodnenim. Tato smlouva mi pomalu konci, ale ma vyhodu zmineneho 4,5% uroku a chtel bych ji vyuzit jako "sporici ucet". Mam nekolik dotazu k tomuto tematu: 1) Jsou vklady pojisteny a do jake procentualni a absolutni castky? 2) Lze takto sporit jeste treba nekolik dalsich let bez toho aby me CMSS vypovedela smlouvu? 3) Je nejak omezena vyse castky, kterou muzu poukazat na ucet stavebni sporitelny bez toho aby me zrusili ucet? Ptal jsem se primo v CMSS a tam me rekli, ze toto vyuziti jako sporeni mozne je a ze se to bezne deje, ale nedokazali me odpovedet na tyto otazky. Dekuji
Dobrý večer, chtěli bychom s manželem koupit starší rodinný dům, asi za 2,400.000 Kč. Část financí bychom získali prodejem ideální čvtrtiny domu, ve kterém nyní bydlíme a jsme jejími vlastníky. Zbytek financí bychom chtěli pokrýt buď z překlenovacího úvěru ze stav. spoření u KB, které máme oba uzavřeno na cílovou částku 160.000Kč, spoříme nyní třetím rokem, každý měsíc 750Kč na každou smlouvu. Chtěli bychom poradit, zda je výhodnější navýšit tuto cílovu částku (250-320tisíc) a pak si z obou vzít překlenovací úvěr nebo využít nějaké hypotéky? Já jsem v současné době na mateřské dovolené, manželův čístý příjem se pohybuje v rozmezí 24-30000. Děkuji předem za Vaši odpověď. S pozdravem Vydrová V.
Dobrý den! Chtel bych si vzít od banky uver na financování bytu v Hradci Králové.Jelikoz nyní a predpokládám, ze jeste nejakou dobu mám bydlení zarízené, chtel bych toto udelat jako investici do budocna.Mám predstavu takovou, ze bych byt pronajímal a z nájemmného platil úver. Mohl by ste mi poradit jestli je v téhle dobe(tím myslím vstup do EU,názory jsou vselijaké)dobre poustet se do neceho takového?Poprípade poradit banku od které si vzít úver nebo jestli je tahle myslenka vubec proveditelná? Za zodpovezení mých dotazu moc dekuju Richard Jares
Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat na možnosti úvěrových produktů k financování RD (zateplení, fasáda, rekonstukce garáže apod.) Představa úvěru je 200.000,-Kč se splatností na 7 let. Jsme čtyřčlenná rodina s čistým měsíčním příjmem 12.000,-(po odečtu všech splátek). Na RD je v současné době zástavní právo (na 50.000,-Kč) z důvodu poskytnuté nenávratné půjčky.
Chci vyřešit bydlení stavbou nového rodinného domu s rpzpočtem na 1 000 000 kč.Můj čistý měsíční příjem je 12 000 kč.
Dobrý den, Chci odkoupit spoluvlastnický podíl na rodinném domě od svých sourozenců, každý máme 1/3. Z velké části to budu hradit z prodeje svého bytu, bude mi chybět asi 200.000Kč. Dále chci tento dům rekonstruovat asi za 300.000Kč. Poraťe mi prosím, jak to mám financovat. Naspořenou hotovost nemám, manžel má necelé dva roky stavební spoření u čmss, cílová částka 250.000Kč, nynější stav asi 60.000Kč. Problém je v tom, že jsem na mateřské(děti 2 a 5 let) a příjem naší čtyřčlenné rodiny je asi 17.000Kč měsíčně. Do práce chci nastoupit v lednu 2005. Na odkup zase tolik nespěchám, mohu počkat do mého nástupu do zaměstnání. Děkuji
Dobrý den, ráda bych si vzala hypoteční úvěr, nabídka jedné z bank by mi vyhovovala (750000,-Kč na 10 let, prijem 20 000,- měsíčně netto), ale narazila jsem na jiné problémy: musí se jednat o rodiný dům, v katastru je tak náš dům veden, ale údajně má RD maximálně 3 byty. Náš má v současné době 4 a stavěli bychom pátý, v budoucnu by byly dva byty určeny ke komerčnímu pronájmu, což by zajistilo splácení úvěru. Existuje nějaká verze hypotečního úvěru pro tento případ? Za odpověď předem děkuji. JZ
Dobrý den, řešíme koupi bytu od města do svého vlastnictví prostřednictvím úvěru ze stavebního spoření-lišky ve výši 520 000 Kč. Tento úvěr je třeba zajistit nemovitostí. Dohodli jsme se s rodiči, kteří nemovitost vlastní. Dali si však podmínku, aby byla tato nemovitost ze zástavy po dvou letech převedena na náš byt, jehož vlastníky pak budeme. Jak lze toto písemně provést a zaručit jim, že po uplynutí 2 let, se nebudou již muset bát naší případné platební neschopnosti? Moc děkuji za odpověď. Naďa.
Dobry den. Chtela bych koupit nemovitost prostrednictvim drazby. Pred drazbou musim slozit drazebni jistinu a pak, pokud budu uspesna zaplatit do 3 mesicu kupni cenu . Dotaz je, kdyz nemam hotovost, jestli mohu k uhrazeni jistiny a pak kupni ceny vyuzit pujcku nebo hypoteku na RD, ktery vlastnim. Mam dalsi prijmy ze zamestnani a pronajmu, cca 15 tis. cisteho.
Dobrý den.S přítelkyní chceme financovat koupi bytu,momentálně ještě nevíme jestli nový nebo starší.Náš společný čistý měsíční příjem je cca:33000,přítelkyně má stav. sp. u Raiffeisen,které končí letos v dubnu,naspoří 400000,-,na stejnou c.č. ,dále máme hotovost 250000,-.Zajímala by mě kombinace stav.sp. a hypotéky a výše měsíčních splátek,pokud je to vůbec dnes výhodné použít stav.sp. k financování bydlení(asi jak,který případ).Máme dvě varianty ceny bytu:1250000,-a 1800000.-. Děkuji za odpověď a nashlednou.
Dobrý den, chtěli by jsme si s družkou a jejím synem pořídit nemovitost v ceně 2 500 000 Kč. Na tuto nemovitost by jsme potřebovali hypotéku 700 000 Kč. a s dobou splátek na 25 let. Družce je 48 let, plat 8 000 Kč.. Druh 47 let, plat 15 000 Kč.. Syn 31 let, plat 10 000 Kč. Majitel nemovitosti bude družka. Děkuji za pomoc a odpověď. Čejka E-Mail: cejka.vladimir@seznam.cz
Dobrý den.Chtěl bych poradit v oblasti koupi bytu do osobního vlastnictví. Je mi 33let a můj čistý příjem je 24 tisíc,hypotéku bych si chtěl vzít na byt o hodnotě 600000kč. Děkuji
Mám hypotéku od ČMHB krytou životním kapitálovým poj. od Kooperativy na 780000 kč.splátky činí dohromady 5920,ale před tím jsem si vzal 3 spotřebitelské úvěry od GECB a splátky činí celkem 4200 a výše nesplacené jistiny je cca 120000.Mohl bych si vzít ještě peníze z hypotéky když ručím domem a 1 bytem v celkové hodnotě 1 290 000kč nebo mi poraďte nějakou jinou alternativu(třeba i dlouhodobou)jak bych mohl snížit měsíční výdaje.Předem Vám děkuji Tomáš Kohout
Prosím, existuje u nás banka nebo spořitelna, která by mi v krátké době slíbila půjčení peněz na zakoupení nemovitosti v dražbě? Nevím jestli mi rozumíte, ale rád bych koupil nemovitost v dražbě a do třech týdnů po vydražení bych chtěl, aby peníze byly převedeny tomu, od koho jsem nemovitost koupil. Existuje vůbec nějaké řešení? Děkuji. Mirek
Mužu si vzit hypotéku na nemovitost, kterou budeme kupovat s mámou a nemovitost bude napsaná na mámu a ona s ní bude ručit? Děkuji Čejka
Prosím o radu jaký fin. produkt je vhodný pro řešení tohoto problému: na koupi bytu do OV potřebujeme cca 400 tis.Kč a to nejpozději do 1 měsíce. Vlastníme jiný byt, který se nám podaří prodat nejdříve za 3 až 4 měsíce. Je nějaký finanční produkt, kde by bylo možné si půjčit částku 400 tis. Kč a následně ji do půl roku splatit najednou nikoliv ve splátkách. (doplňuji, že nemáme založeno stavební spoření) Děkuji za jakýkoliv podět.