FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:

Omlouváme se čtenářům a uživatelům našeho Poradenského centra, ale poradna financování bydlení je dočasně uzavřena. Děkujeme za pochopení.

DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ

odpovídal(a): Redakce

Chtěl bych rekonstruovat rodiný dům,ale nemám…

Chtěl bych rekonstruovat rodiný dům,ale nemám žádné peníze.S manželkou máme dohromady asi 16000 Kč měsíčně.Potřebovali bychom tak 200000,kde si můžeme půjčit?Nechceme dávat nic do zástavy. Děkuji Jirka

zajímá mě pokud potřebuji hypotéku ve výši 1.000…

zajímá mě pokud potřebuji hypotéku ve výši 1.000.000,-Kč na výstavbu nového RD, u které banky je v současné době nejvýhodnější čerpání hypotéky a jaké je nejlepší a nejlevněší pojištění úvěru (chtěla bych být pojištěná nejen na úmrtí, ale i na civilizační choroby) děkuji

Dobrý den. Potřebovala bych poradit ohledně…

Dobrý den. Potřebovala bych poradit ohledně koupi bytu. Jsme mladí manželé (zatím bez dětí)a chtěli bychom koupit byt do osobního vlasnictví do 1,5 mil.kč. Manžel má dospořenou smlouvu stavebka na c.č.200tis. a začátkem roku založil novou smlouvu na 240tis. Já mám dospořenu stavebku na c.č.240 a založenu novou smlouvu na c.č 300tis. Máme k dispozici jednu dospořenu stavebku mámy na c.č.160tis. a založenu novou na 160tis. V hotovosti máme 340tis.Společně vyděláváme 23 tis. Mohli by se tyto smlouvy spojit? Je lepší vzít si úvěr ze stavebka, hypotéku, nebo existuje jiný způsob? Děkuji S pozdravem Kočová

Dobrý den V letošním roce bych chtěl začít…

Dobrý den V letošním roce bych chtěl začít stavět. Mám nějaké stavební spoření a nějaké peníze v hotovosti. Potřeboval bych poradit jak vše vhodně zkloubit. Děkuji

mame sanci ziskat hypoteku nebo uver na dodelani…

mame sanci ziskat hypoteku nebo uver na dodelani rekonstrukce RD po prestehovani jsme bez zamestnani, rucit muzeme pouze nemovitosti zivot.poj apod. v nemovitosti chceme zaroven i podnikat

Hypotéka na nemovitost,odhadní cena nemovitosti 1…

Hypotéka na nemovitost,odhadní cena nemovitosti 1,9mil.,6ádám o úvěr ve výši cca 1,8mil.Kč,doba splácení 20-25let,měs.příjem cca 25tis.Kč,věk 31 let.svobodný a bez závazků.Jedná se o starší nemovitost.Zatím žádám o úvěr u Komerční banky

Dobrý den, v současné době vzdy měsíčně splácím…

Dobrý den, v současné době vzdy měsíčně splácím úvěr stavebního spoření (6%) a budu tak činit ještě dalších 6 let. Je mozné mimořádným jednorázovým vkladem zkrátit dobu splácení úvěru? Děkuji

Může stavební spořitelna dát sama výpověď po 5ti…

Může stavební spořitelna dát sama výpověď po 5ti letch, smlouvu mám 3 roky, nehodlám brát úvěr a chtěla bych dospořit do cílové částky. ˇUroková sazba i s prémií činí 4,5%. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, chci se nejprve zeptat, zda se…

Dobrý den, chci se nejprve zeptat, zda se poradenství týká pouze stavebního spoření nebo i hyptečních úvěrů. Děkuji za odpověď Jiří Kulhavý

Manželka vlastní polovinu domu, druhou chceme…

Manželka vlastní polovinu domu, druhou chceme získat darem (nebo i koupí) od jejích rodičů. Zatím si podmínili, že dar by byl směrován pouze manželce - tedy měla by 100% podíl vlastnictví. Chceme vzít hypotéku na opravu. Je problém se získáním hypotéky z hlediska těchto majetových poměrů? Je nutné abych vlastnil také nějaký podíl? Děkuji. P.S. Jméno a heslo je stejné, jako pro přihlášení na finance.cz?

Dobrý den, zajímalo by mě co je možné financovat…

Dobrý den, zajímalo by mě co je možné financovat z úvěru ze stavebního spoření a z hypotéky a co naopak nelze z těchto úvěrů financovat (co se týče stavění a zařizování bydlení). Díky.

Dobrý den, s přítelem si chceme vzít hypoteční…

Dobrý den, s přítelem si chceme vzít hypoteční úvěr a chci se zeptat, jestli se můžou počítat naše dva platy dohromady, když nejsme manželé. Děkuji Dana Lopatová

Jak lze koupit družstevní byt . Potřebuji na něj…

Jak lze koupit družstevní byt . Potřebuji na něj s přítelkyní 1,1 mil.Kč. Stavební spoření nemáme a na vklad taky ne. Příjmy máme slušné. Díky

Dobrý den. Po rozvodu jsem nabyl uživatelské…

Dobrý den. Po rozvodu jsem nabyl uživatelské právo na družstevní byt. Býv. manželka však chce vyrovnání ze SJM ve výši 290 000Kč. Dá se toto vyřešit úvěrem,hypotékou nebo podobně. Nemám stavební spoření ani žádnou jinou nemovitost. Děkuji za radu. Pavel Koňařík.

Zajima mne, jak si mohu overit, ze mi banka…

Zajima mne, jak si mohu overit, ze mi banka spocitala spravne splatku z hypotecniho uveru. Mam uver na 15 let, urokova sazba je rocni 5.2%, celkova castka uveru je 1.200.000. Existuje nejaky postup, jaky musi banky dodrzovat. Jejich vypocet vysel na castku 9663 mesicne. Prosim o odpoved, dekuji. Z. Klickova

Po rozvodu jsem nabyl uživatelské právo…

Po rozvodu jsem nabyl uživatelské právo družstevního bytu. Bývalá manželka nyní požaduje 290 000 Kč na vypořádání zaniklého společného jmění. Lze na toto vypořádání čerpat hypotéku nebo nějaký jiný program?

Dobrý den, chtěl jem se zeptat, jak se změní…

Dobrý den, chtěl jem se zeptat, jak se změní úrokové sazby u hypotečních úvěrů po vstupu do EU. S pozdravem Pavel Fulneček

Dobrý den.Zajímalo by mě o kolik procent se může…

Dobrý den.Zajímalo by mě o kolik procent se může změnit úročení hypotéky po skončení doby "fixace".Je to nějak omezené nebo dané zákonem? Děkuji.

Mám uzavřenou smlouvu o stavebním spořeni s ČMSS.…

Mám uzavřenou smlouvu o stavebním spořeni s ČMSS. Moje otázka se týká přidělení cílové částky a to sice podmínky týkající se výše hodnotícího čísla. Stavební spořitelna uvadí tuto podmínku (smlouva dosáhla k rozhodnému dni alespoň toho hodnotícího čísla, které bylo pro příslušný přidělovací měsíc určeno, nejméně však 64,000) Což znamená že znám minimální výši hodnotícího čísla ale nemám představu jak výsoké hodnotící číslo musím ve skutečnosti dosáhnot abych splnil podmínku k přidělení CČ. Je možno zjistit jakou přibližnou výši HČ stavební spořitelna určuje k rozhodnému dni? Děkuji

Jsme rodina se dvěma dětmi, měsíční příjem cca…

Jsme rodina se dvěma dětmi, měsíční příjem cca 30tis čistého, vlastní hotovost cca 600tisíc, 4 stav. spoření po 1500 měs. v různém stavu splácení, vlastní nemovitosti v ceně cca 1000tis k ručení. Chtěli bychom si koupit byt v Praze (asi 2500tis) ne k okamžitému bydlení, ale pro spíš pro děti, kdyby studovali v Praze nebo pro důchod, do té doby bychom ho pronajali (až 15 let). Jak byste nám doporučili financovat tuto koupi? Děkuji