FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
| odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, s přítelem bychom si rádi pořídili byt v hodnotě cca 700000,-. Máme založeny 3 stavební spoření u ČS (všechny se státní podporou). 1/ cílová částka 200000, naspořeno 60000, doba spoření 2,5 roku, 2/ 250000, 74000, 3,5 roku, 3/ 300000, 32000, 1,5 roku. Spoříme 1500,- měsíčně. Oba jsme zaměstnaní, společný příjem činí cca 23000,-. Nemáme žádné dluhy a splátky a nejsme ručitelé. Máme možnost ručit bytem rodičů. Je nám 28 a 30 let, úspory nemáme. Rádi bychom se zeptali, jestli je pro nás výhodnější vzít si úvěr ze stavebního spoření nebo hypotéku a jaká by byla výše splátek . Děkujeme za odpověď.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možnost financování rekonstrukce rodinného domku svépomocí. Jednalo by se o jedno patro rodinného domku (patřící příbuznému), které mi bylo nabídnuto k bydlení. Odhadovaná částka na rekonstrukci je asi 500.000Kč. Můžete mi poradit jakým způsobem financovat tuto rekonstrukci? Příjmy mám dostatečné.
Dobrý den chtěli bychom pomoct se zafinancováním rodinného domku jsme dva zatím svobodní bydlíme u rodičů oba máme dokončená studia já středoškolské a přítelkyně vysokoškolské jsme zaměstnaní na HPP a náš čistý měsíční příjem se pohybuje kolem 20 000,- Máme oba dva uzavřená stavební spoření u českomoravsé SSP přítelkyni za rok končí a já jsem si ho dal teprv letos cílové částky máme na 300 000,- a 250 000,- chtěli bychom postavit dům zhruba za 1 500 000,- mimo stavební spoření nemáme žádné jiné výdaje kromě příspěvku na domácnost 1000,- byli bychom ochotni splácet 6000-8000 měsíčně. poradíte nám?
Dobrý den, uvažuji o koupi bytu v OV. Jsem svobodný bezdětný vysokoškolák, věk 27, pracuji na HPP s čistým příjmem 17 000 bez dalších závazků a zatím bydlím v pronájmu. Mám uzavřena dvě stavební spoření u Raiffeisenu, první z roku 2001 na 240 000 - tam je pouze asi 7000,-, druhé z roku 2004 na 300 000 - tam je za minulý rok 18000, jsou peníze nachystány, ale na účet je pošlu až před koncem roku. Jinak žádné další úspory nemám. Cena bytu 2+1 v Olomouci se pohybuje od 700 000 do 1 600 000,-. Rád bych se Vás tedy tímto zeptal, je-li pro mne výhodnější financovat toto bydlení ze stavebního spoření, z hypotéky či z kombinace obou, na jakou částku bych měl případně nárok a jaká by byla měsíční splátka. Předem děkuji a přeji příjemný den.
chtěla bych vyplatit manžela z bytu v osobním vlastnictví. Splácíme dřívější úvěry ze stav. spoření cca 110000. chtěla bych si půjčit 450 000 na splacení dřívejších úvěrů a vyplacení. je lepší vzít si úvěr jako manželé? Je výhodnější úvěr ze stav. spoření nebo hypotéka?
Již od 1.7.05 řeším hyp. úvěr, jde o koupi nemovitosti RD za cenu 1300000 Kč + cca 300000Kč rekonstrukce. Na RD je již zpracován znalecký posudek + posudek pro hypoteční banku ceny tržní. RD je pojištěn na 3000000 Kč, a problémem je přístavba nebyt. prostor neboť není vložena KN LBC, ale je pouze zaměřena GEODETEM a hyp. banka požaduje kolaudaci a vklad, přičemž přístavba je v posudku oceněna a zahrnuta a stavba stojí, až dnes mi bylo opět řečeno že to nelze,protože neexistuje ( oceněná však je?) tak mě zajímá proč bank. domy neumějí s těmito fakty pracovat a doba vyřešení hyp. úvěru na danou nemovitost se mi opět prodlužuje. O zástavním právu vím a na rekonstrukci RD+přístavby potřebuji úvěr čerpat taktéž. Moc děkuji za odpověď Romana Musilová
Dobrý den, rád bych se zeptal na možnosti financování výstavby nového rodinného domu. Koupili jsme s manželkou pozemek v hodnotě 350000 Kč. Rádi bychom postavili dům v hodnotě 1800000 Kč. Naše společné příjmy jsou 60000 korun čistého měsíčně. Úspory jsme použili na nákup pozemku. Lze stavět dům bez počátečních financí a do jaké výše nám banky půjčí?
Dobrý den,´dostali jsme s manželem stavební pozemek a chteli bychom si postavit domeček. V současné době máme k dispozici 400 000 Kč a potřebovali by jsme půjčit dalších cca 1 200 000 Kč. Manžel má stavební spoření u Wustenrotu 2 roky. Cílová částka je 300 000 Kč a naspořeno je tam 60 000 Kč. Oba dva pracujeme a náš čistý příjem je 25 000 Kč měsíčně. Oba dva jsem absolventi vysoké školy a pracujeme teprve rok, takže předpokládáme že naše platy se zvýší. Myslíme,že jsme schopni splacet tak 7000 - 8000 Kč měsíčně, nemáme žádné dluhy, takže nic jiného neplánujeme. Mohl by jste nám poradit, jak nejlépe vyřešit financování domku? Děkuji Vám za odpověď.
Přeji krasný dobrý den. Rád bych Vás požádal o odpověď na tento dotaz. Získal jsem prostor v rodinném domě do nájmu. Chtěl bych tento prostor rekonstruovat tak aby vznikl byt s oděleným vchodem. Majitel s timto souhlasí a dům poskytne jako zástavu k hypotečnímu ůvěru. Nemovitost je oceněna na 1 500 000 Kč. Mé přijmi jsou 7 500 Kč na hlavní prac. pom. a 15 000 Kč na vedlejší prac.pom. Se mnou bydlí můj syn a jeho příjem je 9 500 Kč. Nemáme stavební spoř. ani živ. poj. ani jiný závazek. Rozsah rekonstrukce je od 600 000 Kč až 1 000 000 Kč, podle spoluúčasti na prováděných pracích.
Koupila jsem si domek a potřebuji vyměnit střechu. je mi 48let,jsem rozvedená,bezdětná,čistá mzda těsně nad 15.000,-Kč čistého,splácím ještě jeden rok leasing 4961,-Kč a půjčku 2500,-Kč měsíčně(ještě zbývá splatit 33.000,-). mám šanci získat úvěr u některé banky na financování střechy.Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Je mi 31 let. Manželce je 32 let, máme 7 letou dceru. Vlastníme pozemek cca 1150m2 a na něm je rozestvěn RD. Investovali jsem z vlastních prostředků cca 650.000,- Kč. K dostavění nemovitosti potřebujeme zhruba 1.000.000,- Kč. Celkový příjem do rodiny je zhruba 22.000,- Kč měsíčně. Potřeboval bych konzultovat jak dokončit financování stavby. Respektivně rád bych využil nějakého úvěru či hypotéky, u které splácím úroky a platím životní pojištění shodné s výši hypotéky a to poté přejde na banku či spořitelnu. Existuje takováto možnost? Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Děkuji
Dobrý den, potřebovala bych od Vás pár obecných rad. Se snoubencem bychom si rádi v Brně koupili starší menší rodinný domek. Vzhledem k tomu, že se ceny těchto realit pohybují v rozmezí 1 600 000 až 2 400 000, budeme potřebovat vyřešit financování. Můj hrubý příjem je 25 000 kč, snoubencův 20 000, oba máme 2 roky založeno stavební spoření, každý na 500 000 Kč. Spoříme každý 3 000 měsíčně. Já mám k tomu ještě 1 stavební spoření na 250 000, na toto spořím měsíčně 1 500 Kč. Oba jsme vysokoškoláci (oba 26 let), očekávám, že se nám platy budou kontinuálně zvyšovat. Je možné nakombinovat stavební spoření a hypotéku dohromady? Jsou naše plány reálné? V případě, že bychom si nechali poradit od finančního poradce, od čeho se odvozuje jeho/její provize?
Prosím Vás o objasnění této situace, která u mé smlouvy nastala. Mé dceři jsme ukončili řádně smlouvu o stav. spoření po 5 letech. Tedy v r. 2004 jsme dostali vyplacenou celou částku i státní podporu za rok 2003. Zároveň jsme měli založenou smlouvu u jiné spořitelny z roku 2003, kde bylo definováno, že budeme požadovat stát. podporu až od roku 2004. Nyní jsem zjistila, že na tu novou smlouvu nebyla připsána st. podpora a telefonicky jsem zjistila, že tuto stát. podporu již dcera dostala vyplacenou v roce 2004 na tu zrušenou smlouvu. Otázka zní: Zda na tu "novou smlouvu", která byla založena v r. 2003 za starých podmínek (18 000 - 4500 Kč) bude připsána st. podpora za rok 2005 dle starých podmínek nebo dle nových (20 000 - 3000 Kč)? Tedy zažádáno jsme měli, ale nebyla na tuto smlouvu připsána žádná st. podpora za r. 2004, protože připadla na tak zv.. starší smlouvu, když už byla zrušená. Děkuji
Cci koupit byt v osob.vlastníctví za 600 000 kč,je možno vzít celou půjčku/hypotéku/? u které banky by to bylo nejvýhodnější a za jakých podmínek?děkuji
Je vhodné v současné době investovat do nákupu nadstandardního bytu v Praze 6?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaká porovnávací tabulka (např. na webu), kam bych zadal konkrétní údaje a bylo by z výsledku jasné, jestli je pro ten účel lepší využít hypotéky nebo úvěru ze stavebního spoření. Děkuji IP
Dobrý den, prosím o radu, jakým způsobem lze získat státní podporu když čerpám hypotéku, kam se obrátit a kdy? Též je prý možné snížit daň z příjmu, je to pravda? Potřebné formuláře mi dá banka, nebo se musím postarat sama? Děkuji za odpověď.Jana V.
Dobrý den, je nám 39let a chtěli bychom si pořídit nemovitost za 1 220 000Kč. Nevim tedy kolik je odhadní cena nemovitosti, ale potřebovali bych zjistit jestli bysme dostali hypotéku v plné výši smluvní ceny. Náš měsíční příjem je asi 23-24tisíc korun. Prosím vás o to, abyste mi vybrali banku která by byla pro nás tak nejoptimálnější a nejvýdodnější? Jaká by byla výše splátky? Pokud možno doba splácení 20let. Děkuji za brzkou odpověď a nashledanou.
S manželkou se nám naskytla možnost koupě pozemku pro výstavbu RD. Cena pozemku je 300000,- Kč. Každý máme SS s cílovou částku 120000,-, naspořeno je cca 55000,-. Bude možné zakoupit pozemek z těchto smluv s doplatkem a pak zažádat o hypotéku na stavbu nebo máme uvažovat rovnou o hypotéce na koupi pozemku a výstavbu domu? Za Váš názor Vám děkuji.
Dobrý den, budu čerpat hypoteční úvěr 25 let, je možné ho kdykoliv umořit nebo musím splácet celých 25 let? Pokud lze hypotéku umořit a např.do 5 let bude zcela splacena, co bude s úroky? Děkuji. J.V.