FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Michal |
Dobrý den, potřebuji trochu poradit. Chci si koupit byt v osobním vlastnictví a využít stavebního spoření. Na něm mám cílovou částku 220 000, protože už mám našetřeno 40% z ní, chci si vzít úvěr ze stavebího spoření a zbytek ceny bytu (530 000) doplatit hypotečním úvěrem. Existuje obecně nějaká výhodnější varianta? A pokud si na stavebním spoření vezmu úvěr a tím ztratím možnost státního příspěvku, mohu si založit jiné stavební spoření a tam si nechat státní příspěvek posílat? Děkuji za odpověď. Kosmáková
Dobrý den, prosím o obecné zhodnocení výhod či nevýhod nákupu nemovitosti na hypoteční úvěr v kombinaci s kapitálovým životním pojištěním. Můžete tento způsob financování koupě nemovitosti doporučit? Na co si mám dát případně pozor? Pro úplnost uvádím, že je mi 33 let, o úvěr žádám sám (jsem svobodný), výše úvěru bude cca 1.000.000,- Kč. Předem děkuji za odpověď. Václav Hamouz
Dobrý den.. Máme zájem o stavbu rodinného domu, ale nevíme si rady s financováním.. Jsme tříčlenná rodina s dvouletým dítětem.. Manželův čistý měsíční příjem činí průměrně 17000 Kč, já jsem na MD s příjmem 3500 Kč.. Na stavebním spoření u ČMSS máme naspořeno 200000.. Na stavbu bysme potřebovali cca 1600000 Kč.. Můžete nám poradit, zda si vzít meziúvěr od ČMSS či zda máme zažádat o "nějakou" hypotéku, příp. zda a jakým způsobem zkombinovat tyto dva produkty?
dobry den,chtela bych se optat.Chceme si s manzelem vzit pristi rok hypoteku.Ja mam takovy dotaz:Jsem v zamestnani,kde beru 18000Kc brutto a k tomu vykonavam praci na dvou dohodach o provedeni prace-kazda je za 5000Kc brutto.Bude se zadosti na hypoteku zohlednovat to,ze mam prijem ze staleho prac.pomeru a z dohod o provedeni prace?Diva se banka na jakykoliv prijem z jakykoliv vydelecne cinnosti dohromady? dekuji
Dobrý den,měl bych spíše informativní dotaz týkající se hypotéky.Chtěl bych se zeptat,jelikož sem se drobně díval po hypotéka a typech hypoték,tak bych se chtěl zeptat,zda je možno,i přesto že má danou pevnou měsíční splátku,dát,pokud bych měl vyšší finanční obnos,tak jestli je možno tento obnos vložit ke splátce.Resp.: například: mám měsíční splátku 10 000Kč ,úvěr 1 300 000Kč a mám právě splaceni 400 000Kč a mohl bych najednou dát třeba 200 000Kč.Můj dotaz tedy zní,zda jde i přesto,že mám danou pevnou dobu slácení,splatit hypotéku dříve. Děkuji,David Tesař
Dobrý den. Před třemi roky jsem kupovala družstevní byt. Využila jsem na něj úvěr ze stavebního spoření, který je jištěný ručitelem. nyní bych tento byt ráda prodala. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné byt prodat, když stále splácím úvěr nebo zda je nutné nejdříve úvěr doplatit a pak teprve byt prodat? Děkuji za odpověď
Dobrý den, potřebovala bych znát cenu za metr bytu 2. kategorie, pro Prahu 6, od 1.1.2006. Dále, kdy bude další zvýšení nájemného. Děkuji
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký produkt by byl nejvhodnější k pořízení rodinného domku, jsme 5-členná rodina, příjmy se pohybují mezi 25-27tis. měsíčně, výdaje na půjčky, spoření, platby související s provozem domácnosti se pohybují kolem 13 ts. Děkuji.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně stavebního spoření, které mám u Lišky a platím si ho od 29.1.2002. Kdy by bylo nejvýhodnější ukončit? Mám na něm 105 000,- (bez letošní státní podpory) a cílová častka je 160 000,- . O úvěru neuvažuju. Můžu ještě spořit dál? Až do jaké častky? Díky, Petr Táborský
Dobrý den, chtěli bychom si s přítelem koupit byt v Praze do OV. Před dvěma lety nám bylo doporučeno životní pojištění (uzavřeli jsme tedy dvě smlouvy) ,které můžeme v budoucnu velmi výhodně kombinovat s hypotečním úvěrem.Nyní jsme v situaci,že byt již vyhlédnutý máme, ale finanční poradce nás zrazuje od výše uvedeného záměru.Doporučuje peníze na životním pojištění tzv."zmrazit" (jedná se o 90 000,-Kč) a využít hypotéku u Českomoravské hypoteční banky.Mohla bych Vás poprosit o Váš názor, jak v dané situaci postupovat? Předem Vám velice děkuji za odpověď. Crhová
Dobrý den, jsem 16 let vdaná a vlastním byt, který jsem nabyla po svatbě. Na listu vlastnictví jsem však uvedena pouze já, byt mám v osobním vlastnicví. Nyní se chceme s manželem rozvést. Mohu byt převést pouze já, stačí jen můj podpis? Domnívám se, že po rozvodu se bude byt dělit mezi manžele na 1/2, je to tak? Děkuji Vám.
Dobrý den, nevím zda mi poradíte, ale zkusím:bydlíme v pronájmu v bytovém domě a pronajímatel nám chce zdražit nájem o 150%. Může? Nebo nesmí překročit roční hranici danou státem? Slyšela jsem o této hranici v souvislosti se zvýšením regulovaného nájemného. Mnohokrát děkuji za odpověď
Dobrý den, rozvádím se a potřebuji vyplatit manželku z nemovitosti - RD. K jejímu vyplacení mi chybí cca 400.000,-Kč které musím řešit hypotékou.Ručit mohu RD, který mi po vyplacení manželky zůstane ve vlastnictví (odhad je cca 2,500.000mil Kč). Přijmy mám nadstandartní - cca 25.000,-Kč/měsíc. Který hypotéční produkt mám pro tyto účely zvolit? Jsem dlouholetým klientem ČS, stavební spoření nemám. Děkuji za odpověď
dobry den,chystame se na koupe bytu 3+1 cenove do 1150000.nase rodina p.Kalousek nar.22.03.72,manzelka nar.11.07.76,dite nar.31.03.05.rodinny mesicni prijem zhruba 30000kc,platime 2 zivotni pojistky mesicne cca 3000kc.vlastni prostredky 150 000.zadny majetek nevlastnime.na dite mame otevreny ucet v Českomoravske sporitelny,sporime tam 1.5roky mesicne 1800kc.chtely bychom kopit druzestvenny byt jsou cenove prijatelnejsi.co nam muzete poradit?dekuji za odpoved.hezky den.kalousek
Dobrý den, ráda bych Vás touto cestou požádala o radu. S manželem (oba 24 let) uvažujeme o stavbě rodinného domu - svépomocí. Náš měsíční čistý příjem je 30000,- Kč. Já mám smlouvu na dobu neurčitou, manžel na dobu určitou (zástup za MD). Výše půjčky by měla být 1,5 mil. Stavební spoření nemáme. Já mám uzavřené životní kapitálové pojištění na 500 000,- u ČPP. Ručit momentálně nemáme čím. Nevíme zda je pro nás v této situaci výhodnější hypotéka nebo založení stavebního spoření a využít překlenovací úvěr. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, rad bych také poprosil o radu. S manželkou chceme začít stavět RD. Ona je v současné době na mateřské dovolené, máme možnost získat hypoteční úvěr? V současnosti máme oba stavební spoření , já 5 let a manželka 3 roky, dohromady našetřeno asi 210000,- Kč. Můj současný příjem je asi kolem 25000 Kč a bydlíme v družstevním bytě 2+1/60m2/, který jsme plně uhradili a jeho hodnota je asi 1100000,- Kč. Je možné ručit RD, který budeme stavět? Lze sjednat hypotéku na nekonkrétní částku? Jde mi o to , aby si člověk nepůjčil 1500000,- Kč a poté mu chybělo třeba 300000,- Kč na dostavbu.
Dobrý den, rada bych se zeptala, chtěla bych si pořídit byt, mám stavební spoření, u kterého jsem si dva roky před ukončením, navýšila cílovou částku na 1mil., cena bytu(1,8mil). Lze kombinovat SS s hypotékou?Ručit bych musela kupujícím bytem. Je vhodné, při zadlužení na několik let, životní pojištění? Předem moc děkuji za odpověď.L
Dobrý den, chci koupit nemovitost-byt v hodnotě 1.400.000,-, na stavebním spoření mám 250.000,-Kč. Chci se zeptat, co pro mne bude výhodnější. Zda si vzít meziúvěr nebo kombinace hypotéky na 300.000,-, kterou bych doplatila stavebí spoření do výše 40% a poté čerpala již jen řádný úvěr u stavební spořitelny? Také by mě zajímalo, jak je to se zástavním právem, je možné, aby na mnou koupeném bytu vázlo zástavní právo ve prospěch stavební spořitelny i zástavní právo ve prospch banky, u které bych si vzala případně hypotéku? Je zde pro mne reálná šance získat případně úvěr u stavební spořitelny a současně tuto hypotéku, když můj měsíční čistý příjem je 22.000,-Kč? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,rád bych se dozvěděl,jestli je možné získat finanční prostředky z fondů EU,případně nějakou půjčku či hypotéku na koupi nemovitosti.Mám poměrně prosperující firmu,kterou bych chtěl rozšířit o další prostory. Protože se mi naskytla možnost koupit ideální 3/4 nemovitosti na lukrativním místě,zajímám se o možné způsoby financování této koupě.Děkuji za odpověď .Prudký
Dobry den. S pritelem bychom potrbovali pujcit 500 000Kc na financovani koupe bytu. Oba mame uzavreny smlouvy o stavebnim sporeni, ale neradi bychom na ne sahali. Predpokladame, ze celou castku budeme schopni splatit do dvou let. Jaky postup doporucujete? Dekuji a preji hezky den. Rokyta