FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, chci se zeptat, jestli má na výši příspěvku na bydlení vliv i fakt, že jeden člen domácnosti studuje. Na vysvětlení pár údajů: studuji VŠ v Praze, již 2 roky doma (tj. v bytě, kde mám dosud trvalé bydliště) se nezdržuji, vzhledem k neidylickým stavům v rodině jezdím jen sporadicky a na pár hodin jen na "návštěvu". Dál jsem však během těch 2 let musel domů posílat potvrzení o studiu, rodina mi řekla, že je to důležité pro příspěvek na bydlení a když jej nepošlu, příspěvek nedostanou. Je to skutečně tak? Já jsem tyto věci vůbec nevyřizoval, to vždy dělala matka. Teď se však vyskytl jistý problém, chtějí po mě, abych zaplatil nějaký příspěvek na nájem za celé předešlé 2 roky. Já jsem přesvědčen, že jsem se svým způsobem podílel na chodu domácnosti právě díky tomu, že jsem posílal ta potvrzení o studiu a i díky mě dostávala rodina příspěvek na bydlení. Je to opravdu tak? Dá se nějak zjistit, vypočítat, o jakou částku byl příspěvek díky mé nezaopatřenosti a studiu navýšen? Děkuji za odpověď, Kamil Kadlec
Dobrý den. S manželem bychom chtěli u rodinného domu zbourat současnou verandu, postavit místo ní větší a nad ní obyvatelný pokoj. Na stavebním spoření (Modrá pyramida) máme naspořeno 100 000 Kč s cílovou částkou 160 000 Kč. Plánované náklady na stavbu jsou cca 200 000 - 250 000 Kč. Jakou nejvhodnější kombinaci financování byste nám doporučil? Velmi děkuji za Vaši odpověď
Dobrý den, v roce 2001 jsem uzavřel stavební spoření u st. sp. Wustenrot se státní podporou, po třech letech jsem státní podporu ukončil a letos jsem státní podporu znovu obnovil. Spořitelna mně ale oznámila, že obdržím státní podporu dle nových podmínek(15% z 20.000.-Kč). Postupuje spořitelna správně nebo platí podmínky pro přidělení státní podpory dle data uzavření smlouvy? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, chtěl bych si půjčit 1000000. Je výhodnější při době splácení 10 let úvěr z st.sp. kdy začínám spořit. sazby 5.1 a 3.5. anebo hypotéka s 4.99 sazbou. Domnívám se že hypotéka. děkuji
Dobrý, přemýšlíme že pořídíme byt ve zlíně a také jak ho nejlépe financovat. Uvažuji převést nové st. spoření na úvěrové, navýšit částku na 1000000 a zažádat o překlenovací úvěr. Je možné ho takto získat? Co si o tom myslíte, napadá Vás jiná varianta? Hypotéku nechci. Díky S přáním příjemného dne Stanislav Julíček julicek@seznam.cz
Dobrý den uvažuji o koupi nového bytu v ceně cca 1700000. Úvěr, který potřebuji by měl dosahovat částky 1000000. Zajímalo by mne pokud bych teď začal spořit ve stavebním spoření, kdy nejdříve můžu získat úvěr (splnit hodnotící číslo) a využít tak překlenovací sazby. 2. varianta, na st.sp. již mám 200000, můžu požádat o navíšení na 1000000 a získat takto úvěr, popř. jaká je max částka, kterou bych si mohl půjčit? S přáním příjemného dne Stanislav Julíček julicek@seznam.cz
Chtěl bych se zeptat na následující: Mám dva úvěry ze stavebního spoření. Jeden je ve fázi úvěru, doba splácení 10 let druhý je v meziúvěru, ale zanedlouho se překlopí do fáze úvěru, doba splácení 15 let Celková výše úvěru cca 500 000 Kč. V sočasné době mám prostředky, kterými bych oba úvěry splatil a ČMMS bych dlužil 0 Kč. Můj poradce od ČMSS mně sdělil, že to dělat nemusím, že je to zbytečné a žádné peníze neušetřím. Můžete mně prosím co pro mně bude výhodnější, splatit oba úvěry předčasně nebo dodržet doby splácení podle úvěrové smlouvy? Má ČMSS peněžní sankce za předčasné splacení úvěru? Děkuji za odpověď a přeji krásný den J K
Dobrý den,chtěla bych si uzavřít stavební spoření za účelem koupi bytu.Můžete mi poradit, které stavební spoření je nejvýhodnější. Chci měsíčně spořit 1 500, Kč. Děkuji. Glamošová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsou podmínky poskytované hypotéky nějakým způsobem ovlivněny skutečností, že má zájemce o hapotéku uzavřené stavební spoření s pravidelnou splátkou spoření, případně že splácí úvěr ze stavebního spoření. Zajímalo by mne, zda mohou být tímto nějakým způsobem podmínky poskytnuté hypotéky zhoršeny. Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně současné finanční krize v USA. Mluví se o uložení peněz na kapitálovém účtě a zajímá mě, jaký je rozdíl mezi kapitálovým a finančním účtě? Nebo je to jedno a to samé? Děkuji za dotaz. Novák
Dobrý den,mám dotaz ohledně státní podpory stavebního spoření.Pokud jsem již za rok 2008 zaplatila 18.000,- Kč, ale nyní, ve stejném roce, bych chtěla stavební spoření ukončit (již uběhlo 5 let), mám ještě za tento rok nárok na státní podporu 4.500,- Kč? Děkuji za odpověď.
odpovídal(a): | Michal |
sdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsd
Dobrý den, je možné u starých smluv stavebního spoření snížit cílovou částku? mám smlouvu u buřinky a je na 3% p.a. jde o to že chci prominout výpovědní lhůtu ale cílová částka je 500tis a chtěl bych jí snížit na 145tis a pak zaplatit poplatek o prominutí který činí 0,5% děkuji.
Dobry den,od roku 2000 mam stavebni sporeni s Liskou.Cilova castka je 241.000,-. Nasporeno mam cca 185.000,-. Nyni potrebuji 900.000,- na koupi obecniho bytu. Jak poridit uver nejvyhodneji? Dekuji
Dobrý den. Mám stavební spoření Modrá pyramida s právem na úrokové zvýhodnění. Domníval jsem se, že tzv. cílová částka se skládá z vkladů, úroků, připsané státní podpory a případného úvěru ze stavebního spoření. Poradce MP mi teď tvrdí, že součástí cílové částky je i úrokové zvýhodnění a z toho důvodu jsem cílovou částku již překročil. Je úrokové zvýhodnění skutečně součástí cílové částky?
Dobrý den, mám uzavřené stavební spoření u České spořitelny.Prosím započítává se hodnota úroků do cílové částky ? Jde mi o to abych jí nepřespořila.Děkuji za odpověď.Dana Hanušová
Dobrý den.Mám dotaz,zkoumá se při uzavírání smlouvy na hypotéku jen bankovní registr,či ještě i nebankovní a Solus? Mám bankovní registr v pořádku,ale exekuci u nebankovní společnosti,to znamená záznam v Solusu a možná i v nebankovním registru.Mám vůbec šanci být spolužadatelem při vyřizování hypotéky?Děkuji.
Dobry den, mam stavebni sporeni u burinky, cilovou castku mam 250000 Kc, nasporeno 130000 Kc. Kolis si muzu pujcit na normalni uver to je tusim 4,75% jestlize bych si chtel navysit minimalni castku na 40%. Me to vychazi ze 130000 na 3250000. Chci se zeptat jestli je to realne a jaky vliv na to ma bodove hodnoceni.
Dobrý den,mám uzavřené spoření s Buřinkou.Potřebuji půjčit na družstevní byt.Do jaké výše bych mohl dostat úvěr (překlenovací) bez ručitele?Spoření uzavřeno 14.11.2006 s cílovou částkou 380000 v rychlé variantě.Potřebuji půjčit cca. 300000 Kč
Dobrý den mám sjednané stavebn spoření u české spořitelny (Buřinku), které končí příští rok a zajímalo by mě zda můžu doplatit chybějicí částku a vybrat spoření už nyní.Předem děkuji za odpoveď