FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Rad bych se v budoucnu(odhaduji to tak za dva roky) pustil do stavby RD. POzemek s manzelkou vlastnime. Odhaduji, ze bych se svepomoci mohl dostat na cenu kolem jednoho milionu korun, nebo neco malo pres. Mam uzavrene stavebni sporeni u Lisky na 240 tis, koncici 2002. Manzelka ma u VSS KB na cilovou castku 160 tis. koncici pristi mesic. Pravdepodobne bychom meli i moznost vyuzit stav sporeni tchyne tusim na 160 tis koncici 2003. V hotovosti mame k dispozici asi 80 tis. A nese prijmy cini 20 000 hrubeho. Chci se zeptat, zda jsou me plany realne a jak postupovat, abychom ziskali co nejvhodnejsi uver. Jedna se mi predevsim o stavebni sporeni manzelky koncici pristi mesic. Jde sporeni nejakym zpusobem jakoby prodlouzit pro zisk vyhodneho uveru a nebo je nutno vybrat finance nasporene a zalozit sporeni nove a po dvou letech ziskat meziuver? Dekuji za odpoved.
Zajímalo by mne zda existuje zakonne opodstatneni ze CMSS zasadne ukoncuje smlouvy po 5 letech sporeni nezavisle na datumu zalozeni vzdy posledniho dne mesice, ve kterem byla splnena podminka 60 mesicu sporeni. Ostatni sporitelny se chovaj vetsinou podle nasledujiciho pravidla: zalozeno datumu x.y.zzzz a vyuctovani po 5 letech provedeno x.y.zzzz+5. S pozdravem Vavrova
Dobrý den, zvažuji zažádat o hypoteční úvěr na pořízení nové nemovitosti RD s dobou splácení 15 let a mám několik dotazů. 1. Jak lze kombinovat tento úvěr s již založeným stavebním spořením - s partnerkou máme dvě stavební spoření - jedno ve čtvrtém roce a jedno v druhém roce (na cílové částky 160 a 160 tisíc korun) 2. Jak bude banka posuzovat naši bonitu - nejsme manželé, je nám 28 let. Náš společný hrubý měsíční příjem je 30 až 35 tisíc korun. Hotovost budeme mít 450 až 500 tisíc korun. 3. Kolik může činit maximální částka úvěru 4. Jaké budou splátky - se státní podporou 5. Jak funguje snižování daňového základu a jak se to projeví na měsíčních splátkách Děkuji za odpovědi!
Dobrý den. Žádám o radu v oblasti podnikatelské aktivity . Plánuji se společníky přestavbu hotelového komplexu ,jehož jsme již vlastníky . Projektová dokumentace je hotova, stavební povolení by mělo být k dispozici 11/2000 a nyní se jedná o realizaci finan.pomoci k jeho realizaci . Zvažujeme půjčku odněkterého z finančních domů ve výši přibližně dvou desítek milionů korun . Prosím ,poraďte mi co vše je k omuto potřeba, na který bankovní ustavjenejlépe se obrátit,čeho se vyvarovata jak asi budou vypadat připadné splátky. Děkuji Martin Plzák
Četl jsem v Hospodářských novinách ze dne 19. 7., že nejvýnosnější stavební spoření, z hlediska úrokového zvýhodnění, pokud klient nechce úvěr je Hypo stavební spořitelna. Nevím, jak je to s velikostí poplatků? A programem pro juniory? Je tato informace pravdivá? Děkuji za odpověď.
Chci si koupit byt. Potřebuji úvěr. U jaké banky je nejlepší si ho vzít? Mám stavební spoření u HYPO, byl by výhodný překlenovací úvěr?
Rád bych si koupil byt do os. vlastnictví, cena 2.680.000,-Kč. Je možné získat hypoteční úvěr na takovou částku? Jaká by byla výše měsíčních splátek? Jaká je jiná možná forma financování? Děkuji, Zdeněk Tomášek
Mel bych dotaz ohledne nejvyhodnejsiho stavebniho sporeni. Ocekavame totiz prirustek do rodiny a chteli bychom mu sporit cca 200,- Kc mesice. Poradte mi prosim nejvyhodnejsi stavebni sporitelnu pro tento pripad. S pozdravem Janecek.
Je možné vzít si hypotéční úvěr na již koupenou nemovitost, touto nemovitostí ručit /myšleno jako procentuální část vlastních prostředků/ a peníze z úvěru použít na rekonstrukci nemovitosti? Děkuji Jitka Skálová
Prosím o názor,jak provést dofinancování stavby nového RD.Zda využít stavebního spoření s překlenovacím úvěrem, či použít hypotéku. Zajímá mě o kolik přeplatím poskytnutý finanční obnos. Rozpočet stavby 1,5 mil Kč,požadavek na úvěr či hypotéku ve výši 1 mil. Kč s vkladem 300 000,- Kč. Zajímá mě doba a výše měsíčních splátek a podmínky získání finančních prostředků.Prosím případně o kontakní adresy pracovníků na sjednání smlouvy.
Chtěl bych se zeptat, zda je obecně možné ručit na půjčku za účelem získání bytu nebo domku do osobního vlastnictví termínovaným vkladem (případně v jaké výši) a zda za určitých okolností není (v souvislosti s možností uplatnit úroky jako daňově uznatelné výdaje u daně z příjmů) tento postup výhodnější, než koupě za hotové.
Manželka je účastníkem stavebního spoření s cílovou částkou 200 tis. Nyni ma jiz narok na prideleni uveru, ale protoze chceme kupovat vetsi byt az priblizne za 2 roky, radi by jsme navýšili cílovou částku na 272 tis. Lze provést navýšení v této fázi spoření? Kdy by vznikl znovu nárok na získání úvěru (ne překlenovacího) v případě, že by jsme vklad za tento rok učinili co nejdříve a v lednu by jsme vložili peníze pro příští rok? Je to dáno pouze hodnotícím číslem, nebo se musí čekat určitou dobu od provedení nyvýšení cílové částky? Protože úrok z peněz na účtu stavební spořitelny je asi 4000,- Kč, znamená to, že stačí v tomto roce vložit 14 000,- Kč, aby byla státní podpora počítána z 18 tis. ? Pokud lze navýšení cílové částky provést vašim prostřednictvím, rád tuto možnost uvítám. Děkuji a přeji příjemný den, Karel Jára
Mam k dispozici 250 000 Kc a chci koupit dum v hodnote 650 000Kc. Poradte mi, prosim, nejvyhodnejsi kombinaci doplnkoveho uverovani. Dekuji.
Zajímá mě nejlevnější varianta - z výběru produktů stavebních spořitelen - v případě, že jsem doposud nezaložil stavební spoření a chtěl bych mít v březnu 2001 k dispozici 300 tis.Kč.
Kterou variantu stavebního spoření a které spoření mám zvolit, pokud bych si chtěla vzít v budoucnu úvěr, možná ale dříve jak za 5 let.Nevím přesně ve kterém roce.
Vazeny pane, chceme koupit RD. Zajimala by nas moznost ziskani financnich prostredku na jeho koupi. Cena by se pohybovala cca do 700 000 Kc. Mam stavebni sporeni s liskou, kde mam za rok nasporeno cca 4000. Vydelavam v prumeru 9500Kc a pritel 11.000 cisteho. Hotovost nemame. Dekuji za odpoved. S pozdravem Tasevska.
Lokace peněz bez nezbytné potřeby po pěti letech stavět a čerpat úvěr.
Vazeni, chtel bych se informovat co to je korespondencni uzavreni smlouvy a k cemu se to da pouzit, jake jsou vase sluzby, poplatky, garance atp. Uvital bych detailnejsi informace o vasich aktivitach obecne. Pro vasi informaci mam zajem o hypoteku v kombinaci se stavebnim sporenim s jedinym cilem -minimalizovat cash up-front payment z duvodu neduvery v nase financni institice a developery.
Uvazuji o stavbe RD (pozemek + stavba cca. 3.5mil Kc). V soucasne dobe mam vlastni uspory cca. 200tis Kc, pritelkyne ma stavebni sporeni, ktere konci na podzim (cca 130tis). Cisty mesicni prijem presahuje 40tis Kc. Presto, ze si mohu dovolit vysoke mesicni splatky, me soucasne uspory nedosahuji 30% potrebne pro Hypotecni uver. Navrhnete prosim reseni.
je mi 25 let, svobodny, bydlim v podnajmu v Ceskych Budejovicich, jsem programator s hrubym prijmem 20.000 kc. Mam teprve rok po studiu na VS, takze predpokladam rust... Chtel bych koupit nejaky byt. Me financni rezervy jsou znacne omezene... Takze budu muset situaci pravdepodobne resit nejakou hypotekou... Prosim Vas tedy o radu pripadne nejake schudne reseni...