FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den plánujeme investici do výstavby rodinneho domu 10/2000-10/2001 při použití jak úvěru za stavebního spoření ( žádost podána ) tak i hypotéky. Poradíte s výběrem hypotéčního ústavu ? Děkuji Wertheim
Dobrý den, zajímalo by mne, zda může hypotéku na nákup nemovitosti čerpat i s.r.o. a za jakých podmínek. Děkuji, přeji hezký den. Eva
Pokud založím pro svého nezletilého syna stavební spoření, mohu s ním dále nakládat dle svého uvážení nebo existují nějaká omezení?
Chtel bych obecne poradit ohledne stavebniho sporeni. Nijak akutni potrebu v teto oblasti nemam - vlastnim ctyrpokojovy druzstevni byt v Praze. V souvislosti s nizkymi uroky v bankach bych ale rad nejak efektivne investoval volne prostredky. Zajimalo by mne, jestli je bydleni vhodna investice. Jake vsechny vyhody mohu ziskat? Co pro mne muze udelat institut stavebniho sporeni? Co hypoteka? Uvazoval bych i o stavbe domu, soucasny byt mohu prodat, tusim, ze alespon za 1.7 mil. Dalsi 1 mil bych asi byl schopen uvolnit v hotovosti. Slysel jsem o nejake nekolikasettisicove dotaci statu na nove vzniklou bytovou jednotku. Jak to s tim vypada? Muzete mi tedy doporucit nejakou nejvyhodnejsi formu investice v oblasti bydleni s vyuzitim vsech moznosti a pomoci statu? Dekuji
Chtel bych financovat koupi bytu asi za 500 000,- Ne prs stavebni sporeni! Predem dekuji Sláva Gross
Dobry den, zajimalo by mne kdyz jsem rucil na uver u banky nemovitosti a nyni chci uver doplatit jak bude vymazan zapis o zastave z katastru nemovitosti. Jaky je standartni postup ? Dekuji
Chci koupit starsi nemovitost a rekonstruovat ji k trvalemu bydleni. Nemovitost je prodavana za 500.000 Kc {obytna plocha 190m, pozemek 5.200m], naklady na rekonstrukci budou cinit cca 2 mil.Jsem rozvedena, mam 2 deti{vyzivovane osoby], cisty mesicni prijem 47.000, pracuji jako reditelka, od 1.1.2001 mam schvalen plat ve vysi 85.000 Kc. Zadam o radu jakym zpusobem financovat nakup a rekonstrukci, jako budou pozadavky na me hotove prostredky a zda je mozne pouzit k financovani prostredky ze stavebniho sporeni meho pritele. Nemovitost bude v katastru zapsana pouze na mne. Dekuji za odpoved Marie Kocourkova
Dobry den, ma obcan SR s dlouhodobym pobytom v CR sanci koupit nejaky byt, nebo ma sanci na hypotecni uver ? Dekuju za pomoc.
Tímto Vás žádám o bližší informace o placeném poradenství. Jaké služby nabízíte? Já mám zájem o poradenství jak úvěrové, investiční, tak i daňové. Jak dát dohromady tyto tři požadavky? Já i moje manželka podnikáme. Jak nahlížejí banky na uplatněnou ztrátu z předešlích let? Dle mého názoru nemohou o tuto uplatněnou ztrátu snížit moji bonitu. Původně jsem hodlal stavět RD svépomocí, ale na to nelze čerpat hypoteční ůvěr.
dobry den, mel bych dotaz ohledne stavebniho sporeni a jeho potencialnich vyhod ci nevyhod. jedna se mi o budouci stavbu rodinneho domu, s tim ze financnich prostredku neni dostatek a nepochybne se dana situace v budoucnu neobejde bez hypoteky. muj dotaz zni asi tak, je-li v takove situaci, kdy bude na konci potreba vetsi penezni obnos vubec vyhodne uzavirat stavebni sporeni asi s moznosti cerpani jakehosi uveru ze stavebniho sporeni po jeho skonceni, nebo se vyplati nejaky jiny druh zhodnoceni financniho obnosu. K tomu se vztahuje i dalsi otazka typu, o jak velkou vysi uveru lze po ukonceni napr. 5 leteho stavebniho sporeni zadat s tim ze by se do stavebniho sporeni vkladala mesicne vyssi castka napr. 10.000 - 15.000 Kč a jak by asi vypadal konecny splatkovy kalendar a jestli by dane prostredky vubec stacili ku splaceni dane hypoteky za vyse uvedenym ucelem za pouziti urcitych dalsich financnich prostredku. Dekuji predem za jakoukoliv poskytnutou radu a jsem s pozdravem
kupuji druzstevni byt v hodnote 710 000 kc. Me prostredky: 1. stavebni sporeni 55 000 kc 2. stavebni sporeni na matku 30 000 kc 3. cca 90 000 kc na beznem uctu. Obe stavebni sporeni jsou u CMSS (Liska), ktera chce po me nasporit 50% cilove castky ktera by musela byt 710 000 kc tedy nasporeno 355 000 kc. Jelikoz tolik penez zdaleka nemam potreboval bych me zdroje vhodne zkombinovat tak, abych dostal uver od Stavebi Sporitelny napr. v kombinaci s vyhodnym jinym uverem. Nebo volnych 90 000 kc z bezneho uctu presunout do jine stav. sporitelny ktera se spokoji s nizsi nasporenou castkou napr. 30%.
Je možné půjčit si i celou částku na koupi bytu? Děkuji
Chci se zeptat na statni podporu k hypotekam: ta v soucasnosti cini 4% a vzhledem k vyvoji na mezibankovnim trhu lze ocekavat, ze v pristim roce dojde k jejimu poklesu. Pokud ziskam statni podporu v tomto roce, bude mi nalezet podpora ve vysi 4% po celou dobu splaceni uveru nebo mi bude podpora v pristim roce adekvatne snizena?
Mam sporeni u stavebni pojistovny, V tuto chvili je tam suma cca 10 000). Mesicne platim za pronajem bytu 10 000. Jakym zpusobema v jake vysi by bylo mozne ziskat hypoteku, tak aby se jeji splatky pohybovali kolem 10 000 mesicne. Dekuji z odpoved Jana Jaburkova
Prosím o radu jak naložit s penězi.S manželkou máme dohromady měsíčně 27000 Kč hrubého a přemýšlíme kam dát část peněz.Zda na stavební spoření či nechat volně ležet na účtu nebo uložit někam jinam.Do budoucna přemýšlíme o koupi domu nebo celkové rekonstrukci domu stávajícího,kde bydlíme s rodiči.Děkuji.
Jak je to hypotekou na družstevni byt
Žiji se snoubenkou a synem v nevyhovujícím bytě,který máme v pronájmu.Mám možnost zakoupit byt v cenové hladině cca 250.000,00 Kč v soukromém vlastnictví.Potřeboval bych půjčku ve výši 250.000,00 Kč.V současné finanční situaci bych mohl splácet 2.500-3.000 Kč/měs. Předem děkuji za pomoc.
Dobrý den ! mohu dostat hypoteční úvěr na družstevní byt,kde se převádějí práva a povinnosti členů družstva. Jestliže ano,mohu tímto bytem ručit. Děkuji Pavel Machač
Dobrý den, chtěl bych si koupit nový, před měsícem zkolaudovaný byt, 71 m2 v ceně 1.600.000,- Kč. Mám v úmyslu vzít si hypoteční úvěr 1.100.000,- Kč na dobu 10 - 15 let (to ještě zvažuji). Kratší dobu uvažuji z důvodu případného budoucího prodeje bytu. Stavební spoření mám založeno před 2 roky na cílovou částku 300.000,- u VSS KB. Za Vaše posouzení , případné rady či návrh řešení děkuji.
Dobry den, mam stavebni sporeni u Ceske sporitelny na 5 let, ktery mi skonci v prosinci 2001. Sporim pravidelne 1.500 Kc mesicne. Chtela bych vyuzit preklenovaci uver zacatkem pristiho roku, treba v lednu, jakou nejvyssi castku uveru mohu dostat a s kolika procenty bych ji potom prosim Vas splacela? Moje cilova castka, kterou bych nasporila po peti letech by byla 124.000 KC. Dekuji Vam za odpoved. S pozdravem Petra Balakova