FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Prosím o radu, kterou stavební spořitelnu byste mi doporučili, když plánuji v první případě úvěr ze stavebního spoření bez překlenovacího úvěru a ve druhém případě s překlenovacím úvěrem. Děkuji Roman Dik
Dobrý den, máte propočty, u které stavební spořitelny lze získat největąí výnos z úspor po započtení státní podpory a úročení a odečtení vąech poplatků, které si spořitelny účtují? Děkuji Martin Hujer
půjčka - úvěr 500.000,-Kč na dostavbu RD. Mam 2 roky stavební spoření u KB pro mě a manželku. Co dál?
V soucasne dobe splacim preklenovaci uver ze stavebniho sporeni. Koncem tohoto roku by mel tento uver byt doplacen a nasledne bych mel zacit splacet klasicky uver ze stavebniho sporeni. Je mozne v tomto obdobi (at uz v dobe splaceni preklenovaciho ci klasickeho uveru) si zalozit nove stavebni sporeni (s ohledem na statni podporu), nebo je treba cekat az po splaceni vsech uveru? Dekuji Ing. Karel Buchta
Ráda bych využila výhod stavebního spoření a spořila za účelem maximálního zhodnocení peněz - tj. nezajímají mě podmínky úvěrů a pod. Která stavební spořitelna by byla pro mě nejvýhodnější a jak nastavit cílovou částku, jestliže chci spořit měsíčně 1250 Kč? Děkuji za odpověď.
Která stavební spořitelna mi nejlépe zhodnotí vložené prostředky? Nechci úvěr. Měsíční úložka 1500, jednorázová splátka 18.000 kdykoli během roku. Díky.
Chci koupit rod.dům na hypot.¨úvěr.Momentálni majitel má na dům úvěr.Banka mi slibila hypoteku pouze na oddlužený dům.Stavajicí majitele chtějí splatit dluh až po prodeji. Je možné n¨ějakým způsobem ošetřit tuo věc a přesvědčit banku.
Vážený pane:mám našetřeno kolem 100.000,-Kč a mám čisty přijem okolo 23000,-Kč měsičně a potřebuji co nejdřiv bydlet ve vlastním.Jsme rodina s dvěma děti.Děkuji za odpověd
mám zájem o koupi rodinného domku v hodnotě 1 500 000Kč až 1 800 000Kč Vlastním 3pok. byt v hodnotě asi 800 000Kč, 150 000Kč v hotovosti a stavební spoření: 1.od20.12.93 cíl.č.160 000 manželka 2.od20.12.96 cíl.č.200 000 Liška já 3.od10.4.98 cíl.č.100 000 Liška 1.dítě 4.od 10.4.98 cíl.č.100 000 Liška 2. dítě uvažuji o hypotečním úvěru v kombinaci se st.spořením. Měsíční příjem rodiny 27 000Kč
Chtela bych si vzit hypotecni uver na koupi druzstevniho bytu, ale bohuzel nemam uzavrenou smlouvu u stavebni sporitelny. Hledam optimalni variantu hypotecniho uveru.
Dobrý den. Mám dotaz. Kupuji od obce 2/3 rod.domu.Nemohu si však vzít hypotéku na jeho rekonstrukci, protože jej budu obci 10 let splácet. Kde nejlépe sehnat peníze - stav. spoření, úvěr ...?
mam zajem o hypoteku na vystavbu nove bytove jednotky. cena nemovitosti: 2000000 počet osob v dom: 2 deti: 0 cisty prijem/mesic: 20520 Kc vlastnim pozemek , cena 300000
Dobry den, potrebuji poradit s financovanim bydleni. Mam uzavrena dve stavebni sporeni u CMSS, ktera bezi tretim rokem a ktera platim vzdy za cely rok v prosinci (zpetne). V soucasne chvili mam moznost koupit nemovitost v cene cca 700 000 Kc. Stejna je i odhadni cena nemovitosti. Jak mohu zkombinovat jiz probihajici stavebni sporeni a pripadny hypotecni uver tak, abych potreboval minimum prostredku v hotovosti? Soucasny prijem rodiny je dostatecne vysoky pro hypotecni uver ve vysi 700 000. Jde vsak o to, ze nemam onech potrebnych 30% z ceny nemovitosti v hotovosti nebo na uctu a tudiz je potrebuji nejak zajistit. Dekuji za odpoved.
Hypotéční úvěr ve výši 300.000,- s dobou splácení 8 - 10 let (podle podmínek).
Dobry den, mam zajem o stavebni sporeni s max. vynosem bez naroku na uver. Rocne chci jednorazove ulozit 18000 Kc. Poplatek za uzavreni smlouvy cini 1% z cilove castky. Jaka je to tedy castka, pri petiletem sporeni nasetrim 90000 Kc . Maji vsechny stav. sporitelny stejny zpusob vypoctu cilove castky ? Dekuji V. Mikes
Dobry den, chtel bych se zeptat na novelu zakona 72/1994 Sb. o vlastnictvi bytu kde se uvadi ze od 1.6.2000 musi mit vlastnici zalozeny nejaky pravni subjekt(napriklad druzstvo apodobne), ale take jsem slysel ze prisla tato novela k ustavnimu soudu a to na zaklade pripominek ze clovek kdyz nabyde kteroukoliv vec do osobniho vlastnictvi(konkretne byt) nemusi byt clenem pravnickeho subjektu(napriklad druzstvo). Chtel jsem se zeptat jestli nevite o tomhle problemu neco vice zda musime zalozit napriklad druzstvo a stat se cleny anebo pockat na doreseni cele situace u ustavniho soudu. Dekuji
Uvazuji o koupi bytu na jihu Čech. Celkova castak by se pohybovala cca 600.000,- Kc. Poradte mi, prosim, moznosti, ktere existuji. Kolik budu potrebovat v hotovosti, za jak dlouho se vyridi uver, nebo hypoteka, kolik mesicne odkladam na splatky, na jak dlouhe obdobi. Predem dekuji za odpoved. Petr Vacha
Prosím o vysvětlení. Chtěla bych čerpat úvěr ze stav.spoření na koupi bytu do OV, kupovanou nemovitostí potřebuji zároveň ručit. Jakou část z odhadní ceny mohu úvěrem zaplatit? Děkuji.
Hodlam rekonstruovat rod.dum s vyuzitim uveru stavebniho sporeni + hypotecniho uveru. V ramci teto rekonstrukce chci ze soucasne pudy vytvorit dalsi obytny prostor (1+1). Dozvedel jsem se, ze pri vytvareni nove byt. jednotky je mozno snizit urok statni dotaci (u hypotek) ev. odecist ze zakladu dani uroky ze SS. Je tomu skutecne tak a kdo a jak posoudi jestli jsem novou bytovou jednotku skutecne vytvoril?
Mám zájem o koupi dr. bytu v ceně cca. 300.000 kč nemám jěątě vybrán konkrétní byt. Hotovost v současné době asi 100.000kč,zbytek chci čerpat na úvěr .Porad´te , prosím nejdostupnějąí moľnost.