FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Jaky zpusob financovani bydleni nje pro mne nejvhodnejsi? Chci koupit rozestaveny RD s vlastnim pozemkem za cenu 1100 000Kc. Mam k dispozici cca 650 000Kc v hotovosti. Máme s manzelkou teprve 1 rok uzavrene stavebni sporeni sporime - 1500 a 1200 mesicne. Naklady na dostaveni domku budou cca 500 000Kc.Tyto penize budeme mit k dispozici v lete 2001 v hotovosti. Potrebujeme tedy pujcit cca 450 000Kc na zakoupeni stavby s pozemkem. Jake jsou nase moznosti?
Dobrý den, mám následující prosbu o radu. 1.11.1995 jsem uzavřel smlouvu o stav. spoření u VSS, s tím, že příspěvky jsem začal platit od ledna 96 v měsíční pravidelné úložce 1.500,- Kč. Smlouva mi končí 1.11.t.r. a nemám v úmyslu zatím čerpat úvěr a chci naopak ve spoření pokračovat. Nyní nevím jak optimálně pokračovat dál, zda mám hned od listopadu uzavřít novou smlouvu, či ještě do konce roku pokračovat ve staré - a zda to tak smluvně vůbec jde - a rovněž i s ohledem na státní příspěvek a úrokovou bonifikaci. Děkuji za odpověď Eduard Šatra
vlastním byt v tržní hodnotě 1,1mil.Kč, v Praze, chtěla bych získat ještě 1mil. abych mohla vyměnit byt za dům, mám stavební spoření a to i na dítě, jak v co možná nejkratší době získat tyto prostředky, náš rodiný příjem je 12000-15000. Za odpověď předem děkuji
Dobry den. Potreboval bych posoudit mou stvajici financni situaci a moznost ziskani uveru na bydleni ve vysce cca 750 000,-. Hruby mesicni prijem 25 000,- Splatky pojisteni, leasingu 6 000,- Uzavrene stavebni sporeni u VSS KB na cilovou castku 300 000,- (posledni splatka 18 000,- v 12/2000). Kalendarne sporeni dobehne v 12/2001. Vek: 25 let, svobodny, bezdetny. Je mozne v stavajici situaci uver ziskat? Za jakych podminek -splatky, doba splatnosti ? Otazka ke stavebnimu sporeni - Jakym zpusobem se zachovat pri zaplaceni posledni castky sporeni (cekat do vyprseni 5lete lhuty, nebo pokracovat ve sporeni na stavajici smlouvu). Dekuji za zodpovezeni mych dotazu. V pripade chybejicich udaju nutnych k zodpovezeni otazky mne prosim kontaktujte na adrese mohelnik@nwt-km.cz
Zadost o korespondencni podepsani smlouvy s HYPO - stavební spořitelna, a.s. [1654] Jmeno: Marian Prijmeni: Tóth Titul: ing. Pohlavi: muz Rodne cislo: 770625/9913 Ulice: Vlasákové 1 PSC: 700 30 Mesto: Ostrava-Bělský Les Telefon: Datum narozeni: 25. 6. 1977 Statni prislusnost: Polsko Zakonny zastupce: Jmeno: Prijmeni: Castka: 300000 Typ platby: bezhotovostne Zpusob platby: platba mesicne, - k v mesici Platebni castka: 1500 Statni podpora: ano
K financování bydlení potřebuji 650000,- Kč, 400000 mám v hotovosti, na 250000 potřebuji úvěr. Mám 2 smlouvy o stavebním spoření, jsou však na nezletilé děti a nemohu na ně čerpat úvěr. Co je pro mne v tomto případě výhodnější - hypotéka nebo úvěr z nově uzavřeného stavebního spoření? Předpokládám, že v lednu 2004 bych splatila cca 130000 Kč jednorázově ze stavebního spoření a v lednu 2005 zbytek z dalšího stavebního spoření. Děkuji R.Arvaiova
Prosím o zaslání programu k zajištění budoucích příjmů. E-mail: In-line@email.cz
Mam smlouvu s Reifeisenkou na dobu 5 let na cilovou castku 80.000,- Kc. Chtela bych si vzit uver na castku 250.000,- Kc na dobu 20 let. Proto by me zajimalo, co musim udelat, abych mohla ziskat tento uver a kolik bude cinit mesicni splatka. Dekuji. Benovicova Vladka.
Pro ziskani vetsiho obnosu penez na stavbu RD, staci pred zadosti o uver ve stavebni sporitelne navysit cilovou castku a o kolik maximalne? Je mozno na uroky ze stavebniho sporeni vyuzit stejnych vyhod od statu jako u hypoteky?
Kolik bych potřebovala měsíčně splácet při půjče 500.000,-. Doba splatnosti 10 let.
Jsme občanské sdružení dětí a mládeže a máme v nájmu nemovitost, která potřebuje investici do rekonstrukce ve výši asi 1,5 mil. Po této rekonstrukci vzniknou dvě nové bytové jednotky, jedna dozná rekonstrukci, dále vzniknou čtyři místnosti, které bude naše sdružení využívat jako kancelář, hernu a jídelnu a spací místnost. Tuto rekonstrukci chtějí financovat členové sdružení (ty tři rodiny, které potom budou bydlet)prostřednictvím stavebních spoření VSS KB. Zajímalo by nás zda je pravděpodobné, že dostanou od stavební spořitelny všechny výhody, mám namysli úvěr ze stavebního spoření a státní příspěvek. Děkuji za odpověď a omlouvám se za možnou nesrozumitelnost.
Obec se mnou uzavřela smlouvu o finančním zabezpečení plynofikace obce. Chtěla bych se zeptat, zda je takovýto postup normální a v souladu se zákonem. Ve smlouvě se uvádí, že 1. obec umožní občanům uzavřít smlouvu o stavebním spoření a uloží na každou smlouvu 11.450,-Kč. 2. Poskytne příspěvek na uzavření smlouvy a bude uhrazovat náklady spojené se smlouvou. 3. Provede dílo - plynofikaci k hlavnímu uzávěru plynu občana. 4. V případě nerealizování plynofikace uvolní finanční prostředky ze stav. spoření ve prospěch občana. Občan jako druhá strana 1. uzavře smlouvu o stavebním spoření. 2. vloží 7.000,-Kč na spoření. 3. bez souhlasu obce nezruší smlouvu o stavebním spoření a vinkuluje účet v její prospěch a 4. na základě požádání zažádá o překlenovací úvěr a doloží potřebné doklady. Děkuji za odpověď.
Je mi 21 let, muj plat je 19.000,- hrubeho. Existuje nejaky zpusob jak ziskat hypotecni uver na koupi bytu?
kombinace stav. spoření a hypotéky
Dobry den, mam k dispozici 800.000 Kc a chtel bych si pujcit zhruba stejne velkou castku na porizeni bytu v Praze. Jaka alternativa by byla nejvyhodnejsi? Pokud je mozne hypoteku splacet z pronajmu zakoupeneho bytu, uvital bych co nejkratsi dobu splaceni hypoteky (pet let). Dekuji za odpoved
Chci stavět půdní vestavbu potřebuji si půjčit na její realizaci 600000 Kč. Mám roční dítě manželku na mateřské dovolené rodinný průměrný měsíční příjem je 35000 Kč čistého. Prosím poraďte jaké mám možnosti na získání úvěru.
Mám zájem o posouzení mé finanční situace s ohledem na stavbu rodinného domu. Prosím o kontakt. Děkuji S pozdravem Ehrenberger Tomáš
Plati i nadale, ze u vzniku nove bytove jednotky lze pocitat se statni podporou k hypotecnimu uveru (4% k uroku) jen za predpokladu, krome jinych, ze nabyvatelem hypoteky je statni obcan CR ? Jinymi slovy - obcan cizi zeme se sebedelsim trvalym pobytem v CR ma smulu ?
V příštím roce se chystám rekonstruovat domek, k finacování chci použít hypotéku. Jaké musím splnit podmínky, abych mohl čerpat státní podporu na úroky z hypotéky ? Předem děkuji za odpověď, Radim Bezecný.
Vážení, máme zájem o koupi domu, který bude užit jako zástava pro hypotéku. K získání hypotéky je však třeba aby na dum bylo uvaleno zástavní právo ve prospěch banky. Současný majitel však není ochoten provést zápis do katastru nemovitostí před vyplacením peněz. Jak tuto situaci řešit ? Máme možnost si krátkodobě požadovanou částku vypujčit, koupit dům, získat hypoteku a pujčku z hypoteky splatit. Je možno v takovém případě, při prokázání a zdokladování všech transakcí využít snížení daňového základu z úroků hypotéky? s díky a přáním hezkého dne Jan Matějka.