FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, má situace je následující - rodina s třemi dětmi 9,7,5 let, příjem obou rodičů (učitelka, export asistent) dohromady 25000,- čistého měsíčně. Půjčky ani jiné úvěry nejsou, uzavřeno připojištění Kapitol. Zatím uzavřena jedna smlouva s liškou na 120000,- , využito 110000 formou překlenovacího úvěru, splácíme. Stojíme před rekonstrukcí domu - půdní vestavba pokojů, nejsme majiteli nemovitosti (rodinný dům psán na tchána). Dále vlastníme nemovitost - starý dům, výhledově chceme rekonstruovat, ale bude nutno část asi ubourat a pak zrenovovat. Rádi bychom začali příští rok s pracemi. Dotazy - je vhodnější hypotéka či stavební spoření? - pokud budu chtít příští rok meziúvěr na cca 300000 a souhlasím s tím, že musím naspořit 30 - 50 % z cílové částky, a dále například chci uzavřít tři smlouvy stavebního spoření v prosinci , uložit 3x 19000 a získat třikrát státní podporu - váš názor? - je možno z prostředků stavebního spoření uhradit náklady na demolici části objektu? - slyšel jsem o snížení státní podpory u stavebního spoření, jaký je nyní stav? - stavební spoření je na 5 let. Pokud uzavřu v 12/00 a vypovím v 11/05, uložím 20000 letos a pak cca 15000 v 01/06 - plyne z toho, že mohu získat až sedm státních podpor a zvýšit výnos? (info od kamaráda) Zkuste prosím navrhnout způsob financování. Děkuji a zdravím ... jmeno viz e-mail
Zadost o korespondencni podepsani smlouvy s ČS-stavební spořitelna, a.s. [1639] Jmeno: fxk@seznam.cz Prijmeni: Titul: Pohlavi: neudano Rodne cislo: Ulice: PSC: Mesto: Telefon: Datum narozeni: Statni prislusnost: Zakonny zastupce: Jmeno: Prijmeni: Castka: Typ platby: Zpusob platby: platba jednorazove, - Platebni castka: Statni podpora:
Rodina se 4 dětmi ve věku 11,11,19(VŠ) a 21 (VŠ).Příjem rodičů cca 65 tis. měsíčně netto, studenti bez příjmu. Nejde o bydlení rodiny , ale o zajištění bydlení zejména starších dětí v době po dokončení studií. Uvažujeme o uzavření stavebního spoření .
Obracim se na Vas s nasledujicim dotazem. S pritelem bychom si chteli koupit byt. Nemame zadnou hotovost, chceme si vzit hypotecni uver. Jak jsem se informovala, tak napr. v CSOB je treba slozit 30% z trzni ceny. Take jsem vsak slysela, ze je mozno obdrzet uver ve vysi 100%. Mam uzavrene stavebni sporeni, ktere mi prijde uplne na nic. Nas cisty prijem cini asi 19000,-/mesicne. Uver si chceme vzit dohromady ackoli nejsme manzele. Poradite nam, co by pro nas bylo nejlepsi? Dekuji Doba splaceni az 20 let.
Vazeni, mel bych nasledujici dotaz.Tento rok je pro me 5. rokem stavebniho sporeni (u CMSS). 1.rok jsem slozil pouze 6.000 Kc a nasledujici roky vcetne letosniho slozim optimalnich 18.000 Kc. Na uctu budu mit tedy cca. 100.000 Kc (vcetne souctu vsech stat.podpor, uroku atd.). Smlouvu jsem vsak uzavrel na cil. castku 121.000 Kc. 1) Mohu si jiz v teto dobe pozadat o ukonceni smlouvy, nebo az po pripsani 5. stat. podpory cca v kvetnu 2001 ? 2) Bydlim ve spolecne domacnosti s rodici,mohu si zazadat o uver a ten pouzit primo na samotnou koupi casti domu ve kterem bydlime? Dekuji za Vasi odpoved a preji Vam / Vasim strankam hodne zdaru a vysokou navstevovanost. S pozdravem, M. Novotny
Mám uzavřené stavební spoření,které končí v březnu 2001.Pewníze chci vybrat ale chci pokračovat dále ve stavebním spoření.Smlouva je na malé dítě.Co pro nás je nejvyhodnější. Děkují.
Mám zájem o koupi nemovitosti (výstavba rodinného domu s jednou bytovou jednotkou)od společnosti Central - group v celkové hodnotě 4.300000 Kč. s využitím úvěrové varianty splácení. Pro úvěrovou formu splácení předpokládá firma splátku 10% při podpisu smlouvy a 30% po podpisu úvěrové smlouvy s hypotéční bankou/stavební spořitelnou. V současné době mohu uvolnit prstředky ve výši 2 mil Kč. S manželkou platíme stavební spoření v Všeobecné stav. spoř. KB na cílové částky 300.000 Kč, ukončení cyklu prosinec 2001. Manžel - kapitálové životní pojištění (IPB Pojišťovna) - splátka 300 Kčúměs., manželka 490 Kč/měs. (ČS). Výdaje na domácnost nejsou - práce v zahraničí. Rodina - dva dospělí a dítě 7 let. Měsíční příjem manžela 105.000 Kč a manželky 30.000 Kč.
Prosím o odpověď na otázku: 1) co je to hypotéční úvěr 2) Jakou kombinaci zvolit (třeba se stavebním spořením), jestliže chci pořídit byt - hodnota 500 000 Kč. Chtěla bych ho tak během tří čtyř let, a začala bych spořit kolem 2000 Kč měsíčně. Děkuji za odpověd
Kdyz koupim nemovitost s jednou bytovou jednotkou tj. bez podpory 4% a v podkrovi vybuduji novy byt bude se tykat statni podpora 2 nebo 4% a celkovych nakladu vcetne koupe nebo pouze ze stavebnich nakladu vynalozenych na dany byt? Rozhodujici pro 2 nebo 4% je kolaudace nebo zapoceti stavby bytu? Dekuji.
Prosím o radu.Vzali jsme si v červnu 1997,u ČMHB hypotéční uvěr ve vyši Kč 732 787,-- na 25 let a úrok je 15,80,možnost zaplacení úvěru máme vždy po pěti letech.Koupili jsme domek u Kolína bohužel nám nikdo neřekl,jestli je pro nás výhodnější mít tam trvalé bydlište přestože tam trvale bydlíme ,ale trvlé bydliště máme u rodičů v Praze.Potřebuji najít jinou banku s lepší úrokovou sazbou i za cenu změny bydliště to je to nejmenší.Naše měsíční splátka je v současné doběKč 9.856,-- což je hrůza.Díky za radu.
Vážení, mám dotaz následující. Chystám se ke koupi pozemku a následně stavby rodinného domku.Chtěl bych využít zaroveň také hypotéku.Je možno využití hypotéky také ke koupi pozemku. Jaký bankovní ústav je pro to nejvýhodnější. S pozdravem R.Fischer
Zajimala by me problematika statni podpory u hypoteky. Cetl jsem, ze statni podpora by se od pristiho roku mela snizit na 2% , ale kdo stihne cerpat hypoteku do31.01.2001 , tak ze se ho bude jeste tykat podpora 4%. Pripada me nelogicke aby napr. v roce 2005 byla statni podpora pro cloveka ktery uzavrel smlouvu v roce 2000 4% a pro cloveka ktery uzavrel smlouvu az v roce 2003 byla 2%. Myslel jsem, ze se statni podpora snizi plosne, tj. i pro lidi kteri uzavreli smlouvu drive. Dekuji
Chci si pořídit domek - jen v Praze -4,5,6. 1/ Stavbu nového: Pozemek mám - odhad 1,6 mil. Cena domku cca 5 mil. Kč. Dosud je jen stavební povolení. Zastavím pozemek a příp. nemovitost příbuzných manželky- cca 3 mil.Vlastní prostředky cca 2 mil. Příjem můj a manželky je cca 50.000 čistého měs. Splácet chci max. 17 let, s možností kdykoliv splatit zbytek a ušetřit na úrocích.Nemám žádné jiné závazky. Stavební spoření jsme si založili letos- každý na 250.000. 2/ Prodat pozemek a koupit si domek - podmínka v Praze 4,5,6 - cena do 6 mil. Co navrhujete - u hypotečních úvěrů jsem se dočetl, že se má rušit nebo snižovat státní příspěvek.Navrhované řešení IPB Real mi nevyhovuje - stavějí jen řadovky a ještě draho.
Náš hrubý příjem činí asi 35 000 Kč měsíčně. Životní pojistka manželka na 100 000 Kč, manžel na 400 000 Kč. Manžel a dcera-11 let stavební spoření u ČSST (cílové částky 83 000 a 166 000 bude ukončeno 3. 7. 2002, rychlá varianta). Manželka stavební spoření u Wustenrot (cílová částka 97 000 varianta OF ukončení v dubnu 2001). Chtěli by jsme si pořídit starší rodinný domek. Jaký úvěr ze stavebního spoření by jsme mohli mít při měsíční splátce 5000 až 6000 měsíčně. Zda navýšit cílovou částku a u koho. Úvěr by jsme chtěli v roce 2002. Co by bylo nejlépe udělat z manželčiným spořením, které skoncí v dubnu 2001. Vybrat a uzavřít nové a potom překlenovací úvěr nebo nechat a zatím spořit dále, případně navýšit cílovou částku. Do zásatavy pouze kupovanou nemovitost, ručitele asi neseženem.
Město Pardubice mi nabídlo k odkoupení byt v panelovém domě,ve kterém bydlím za částku 78000Kč. Jelikož nemám žádnou hotovost,chtěl bych si vzít hypotéku,nebo....???Poraďte mi prosím,děkuji!
Vazena poradno, zajima me drobnosti ke stavebnimu sporeni a budu rad, kdyz mi jej zodpovite. 1.Co se stane, kdyz jako ucastnik stavebniho sporeni zemru 2.Muzu si zvysit cilovou castku v prubehu sporeni 3.Mohu ziskat preklenovaci uver jen na porizeni bytu ci i na jine investice 4.Sporim-li 18 000 Kč rocne, mohu si celou tuto castku odecist z danoveho zakladu. Za zodpovezeni dekuji S pozdravem Michal Smejtek
Splácím půjčku na dům u ČS a.s. s 13,5 % úrokem na částku 380.000,- Kč a 120.000,- Kč překlenovací úvěr u stavební spořitelně ČMSS. Chtěl bych zejména přeúvěrovat nejlépe hypotéčním úvěrem půjčku od ČS a.s..
Mám zajímavou nabídku na koupi RD v ceně cca 1,5 mil. Kč. Máme společně s manželkou naspořeno v hotovosti cca 250 tis. Kč. Dále na dvou stavebních spořeních s cílovými částkami 350 tis. Kč máme naspořeno 2 x 110 tis. Kč a na dvou stavebních spořeních našich nezletilých dětí 2 x 50 tis. Kč (vše u ČSST). Zbytek zřejmě budeme muset financovat pomocí hypotéky. Nemáme ručitele. Naše čisté finanční příjmy jsou 35 až 40 tis. Kč měsičně. Jaký způsob financovámí nám doporučujete a jak dlouho by mohla realizace financování trvat? Již jednou jsem přišel o výhodnou koupi RD vzhledem k pomalému financování.
Rada bych se informovala na nase moznosti financovani kompletni rekonstrukce starsiho rodinneho domku (celkove zbourani a nova stavba). Se svym partnerem a jeho rodici bychom chteli prestavit jednogeneracni jednopatrovy rodiny domek (asi 80m2/1patro) na dvougeneracni (dvoupatrovy). Se svym partnerem nezijeme ve spolecne domacnosti ani nejsme manzele. Proto nelze pocitat se scitanim prijmu(?). Muj cisty prijem neprektoci 7000,-- a prijem meho partnera je kolem 8500,--. Mame uzavrene stavebni sporeni u Hypo stavebni sporitelny (kazdy svoji smlouvu na cilovou castku 200000,--, mesicni ulozka 1500,--, datum zalozeni 30.11.1999 - pri vkladu slozena castka 18000). Chteli bychom zazadat o pujcku ze stavebniho sporeni (po 24 mesicich a nasporeni 40% cil. castky). Partnerovi rodice vlastni panelakovy byt 3+1 (cena za tento byt v nasem meste cca 700000,--), ktery chteji po dokonceni stavby prodat a z teto castky splatit nektere pujcky. Prosim sdelte mi jake mame moznosti, jakou max. castku dalsi pujcky muzeme obdrzet (vzhledem k nasim platum) a co by pro nas bylo nejvyhodnejsi. Pro pripadne dalsi informace jsem vam rada k dispozici na uvedenem e-mailu. Mnohokrat dekuji Daniela Rysava.
Dobry den, chtel bych si poridit byt v cenne cca 1.1 mil. Mam stavebni sporeni u VSSKB na cilovou castku 300tis. Od sporitelny jsem jiz dostal nabidku na prideleni radneho (klasickeho) uveru. Dalsi sporeni ma bratr s cilovou castkou na 200tis. KC. I jemu byl od VSSK nabidnut radky uver. Bratr je ochoten mi jeho SP poskytnout. Je mozne nejakym zpusobem vyuzit bratrovou sporeni na reseni me bytove situace? Dale mam cca 100tis. v hotovosti. Muj cisty mesicni prijem je 22tis. Poradite mi, jak mohu co nejvyhodneji zafinancovat koupi bytu do OV? Dekuji.