FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Chceme s moji pritelkyni uzavrit stavebni sporeni pro dceru. Kdo ho muze uzavrit a pozdeji eventualne pozadat o uver nebo vybrat penize? Dekuji za odpoved. Vaclav Finek
Poskytuje se hypoteční úvěr na výstavbu svépomocí. Jestliže ano, za jakých pravidel a v jaké možné výši při předpokládané investici na výstavbu 1200000,- a předpokládané hodnotě domku 2000000,-. S pozdravem Vacek K.
Při uzavření hypotéčního úvěru jsem zvolil fixní dobu pevného úroku 5 let současně se 4 % státní podporou. Dojde automaticky po uplynutí této doby při sjednávání nové úrokové sazby i ke změně výše státní podpory na úroveň v té době platnou ? Děkuji za odpoveď.
V jaké spořitelně je nejlepší založit stavební spoření pro děti, pokud bude sloužit zatím pouze jako spoření. Kde dosáhneme nejvyšší výnos bez použití úvěru. Děkuji - s pozdravem
Když uzavřu stavební spoření v tomto roce v prosinci, vložím jednorázově 18 000 Kč + příslušné poplatky, následně budu 5 let spořit měsíčně a v roce 2006 v lednu uložím ještě jednorázově 18 000 Kč obdržím 7 státních příspěvků ? Kdy v takovémto případě smlouvu ukončit výpovědí s žádostí o výplatu ? Děkuji za odpověď.
Když uzavřu stavební spoření v tomto roce v prosinci, vložím jednorázově 18 000 Kč + příslušné poplatky, následně budu 5 let spořit měsíčně a v roce 2006 v lednu uložím ještě jednorázově 18 000 Kč obdržím 7 státních příspěvků ? Kdy v takovémto případě smlouvu ukončit výpovědí s žádostí o výplatu ? Děkuji za odpověď.
Mame s prytelkyni dve stavebni sporeni, ktere platime dva roky 1500 Kc/mesic, takze mame okolo 50 tisic na kazdem. Kazdy ho mame u jine banky. Chceme stavet novy dum na pozemku, ktery je jiz nas. Mame zajem o hypoteku. Castku, kterou by jsme si chteli pujcit je 1 mil. Kc. Zajima me, jestli je mozne po splaceni napr. 40 % cilove castky st. sporeni pouzit tuto cilovou castku na vyrizeni hypoteky, pripadne jine moznosti jak vyuzit zatim nasporene castky na vyrizeni hypotecniho uveru. Dekuji
chci poradit financování stavby nového domu, zašlete mi vše potřebné. Díky
Dobry den, hodlam pouzit hypotecni uver na vystavbu rodinneho domu. Pozemek na kterem bude stavba provadena je v mem vlastnictvi. Problem je v tom, ze do konce ledna 2001 nebudu mit stavebni povoleni, zadost o stavebni povoleni bude ale jiz podana. Na pozemek je uzemni rozhodnuti. Otazka : Je na nasem financnim trhu hypotecni banka, která povoli cerpat byt i minimalni castku z hypotecniho uveru, pokud jeste neni stavebni povoleni ? V mem pripade mam zajisteno jeste ruceni treti nemovitosti. Dekuji za odpoved
Vážení, je možné použít hypoteční úvěr na koupi bytu ? Jaké jsou v tomto případě podmínky, je možné získat státní podporu ? Chci rekonstruovat byt rodičů, potřebuji prostředky a raději ho od rodičů koupím, abych se vyhnul složité fakturaci a kontrole ze strany banky. Je tento postup reálný a jaké má nevýhody ? Děkuji za Vaši odpověď
Vážení přátelé, obracím se na Vás s prozbou o radu. Rádi bychom si s manželkou koupili starší rodinný domek v cenovém rozpětí 1 až 1,3 mil. Máme k dispozici asi 310 tis, z toho na dvou st. spoř. po 80 tis. Cílová částka obou st. spoř. je 300 tis a spoříme obě čtvrtým rokem. Můj hrubý příjem je 30500 a žena je na mateřské dovolené 2400, máme jedno dítě. Mohli by jste mi doporučit nějaké možnosti profinancování koupě.
Požadavek koupit nově vystavěný byt v Praze, 2+KK, kde a jak jej nejvýhodněji zafinancovat, nejraději ještě v letošním roce. Děkuji
Dobrý den,chtěla bych si pořídit družstevní byt jehož hodnota je 258 000. Mám uzavřeno stavední spoření na cílovou částku 100 000.Spořím třetím rokem měsíčně 500Kč.Jsem samoživitelka s 11letou dcerou.Mohu si vzít překlenovací úvěr a v jaké výši?Děkuji
Žiju v rodinném domku s manželkou, jedním dítětem a rodiči. Vlastním polovinu domu, potřebuji financovet koupi druhé poloviny - částka cca 500000 Kč. Odhadní cena celé nemovitosti je cca 1400000 Kč. Příjem rodičů (důchod) je dohromady cca 12000 Kč, čistý příjem manželky cca 6000 Kč, můj cca 35 - 40000 Kč, problém je v tom že podnikám a můj oficiální příjem je výrazně nižší, v podstatě nulový. Dotazy: 1. Lze do příjmů pro získání úvěru započítávat příjem rodičů a za jakých podmínek? 2. Jak vysoký čistý příjem musíme mít jako rodina pro získání hypotečního úvěru ve výši 500000 na 5-10 let? 3. Jak se bance prokazuje příjem u podnikatele ? Daňové přiznání o relitě moc neříká a zaměstnat se ve vlastní firmě s příjmem cca 30000 je dost drahé rěšení. Děkuji.
Moji rodiče (věk 50 a 51 let) si budou muset koupit příští rok byt do osobního vlastnictví. Předpokládaná cena bytu je 220 tis. Kč. Nemají přesnou představu o tom, jakým způsobem by měli získat peníze na koupi. Jestli si mají vzít hypotéku klasicky přes banku nebo přes jednu ze stavebních spořitelen a jaké podmínky by pro ně byly nejvhodnější. Děkuji Vám předem za odpověď. Lada Zápotocká
Chtel bych si zalozit stavebni sporeni,ale potreboval bych poradit jake apod. Predpokladam,ze budete potrebovat nejake udaje. Rad Vam je poskytnu. S pozdravem Pavel Novak
Vážení, jelikož bych velice rád vyměnil bydlení v nájemním bytě za bydlení ve svém, zajímám se o možnost jak toho dosáhnout. Velikou možnost spatřuji v hypotékách atd. Jelikož se v této problematice teprve začínám orientovat, zajímá mě jestli má vůbec smysl se touto možností zabývat. Proto tento dotaz na Vás. Jsme s manželkou třicátníci, dvě děti do 10 let. Měsíční čistý rodinný příjem kolem 25.000,-. Žádná větší finanční rezerva. Vlastním projekt na domek, jehož pořizovací cena je okolo 2.000.000,-. V případě výstavby svépomocí (což by mě především zajímalo) by náklady byly okolo 1.000.000,-. Vyhlédnutá stavební parcela stojí 200.000,-. Obecný dotaz: Existuje nějaká možnost zafinancování výstavby v mém případě? S pozdravem Karel Vacek karel.vacek@seznam.cz
Od roku 1996 splácím hyp. úvěr u Českomoravské hyp. banky ve výši 419 000,- Kč s pevnou sazbou úroku 11,7 %p.a. a současně dostávám státní podporu 4%. Toto platí do roku 2001, kdy bude uzavřena smlouva na zbývajících pět let zřejmě s pohyblivým úrokem (stanoví banka). Bylo by pro mě výhodnější úvěr zcela splatit před uzavřením nové smlouvy nebo tyto volné prostředky (cca 300 000,- Kč) uložit či investovat? Děkuji . Cimpová Jitka
Vase stranky mam velice rada a pravidelne je navstevuji. Mym problemem je to, ze musim delat seminarni praci na VS (predmet financni poradenstvi) a musim vymyslet portfolio klienta. Rada bych, kdyby slo o rodinu s 2 detmi (na veku nezalezi), ktere je treba zabezpecit pro budouci studium. Klient ma zalozene stavebni sporeni pouze pro sebe (spori patym rokem mesicne castku 1500 Kc), manzelka ma terminovy ucet v bance (vlozila castku 80 000 Kc, druhym rokem). Chtela bych od Vas radu, jak jim poradit v oblasti bydleni, kdyz si eventuelne chteji koupit dum do 5 let, protoze bydli v 2+1. Potrebovala bych jim navrhnout,jak rezervu kratkodobou, tak i dlouhodobou. Problem je v tom, ze to musim zkombinovat i s otevrenym podilovym fondem, ktery jim musim taktez nabidnout. Prosila bych i pomocne vypocty. Dekuji mnohokrat za Vasi laskavost. S pozdravem.
Potrebuji financovat koupi bytu do osobniho vlastnictvi. Hodnota bytu je 1 350 tis. Kc. Pozemek neni soucasti bytu! Mám stavební spoření u stavebni sporitelny KB a.s. a akcie za cca 600 tis. Kc. Dale mam moznost bezurocne pujcky na 100 tis. Kc. Zaslete mi prosim mozne varianty reseni. Dekuji