FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ
DOTAZY NA TÉMA STAVEBNÍ SPOŘENÍ
odpovídal(a): | Redakce |
Uvažuji o koupi nového bytu za cca 1800000Kč a mám naspořeno cca 600000Kč.Mám uzavřené stavební spoření s cílovou částkou 140 000Kč -spořím 3 roky.Chtěla bych se zeptat na podmínky získání hypotečního úvěru,výši měsíční splátky ,dobu splatnosti apod.Další nutné údaje k výpočtu ráda poskytnu.
Radi bychom si koupili druzstevni byt za 3 mil. v Praze-centrum, k tomu bychom potrebovali hypotecni pujcku cca 1,7 mil. Jelikoz se jedna o drustevni byt, je mozne nejakym zpusobem pouzit tento, pripadne jiny, druzstevni byt jako zastavu pro hypoteku, nebo musi byt jako zastava vzdy pouze nemovitost primo v nasem osobnim vlastnictvi? Je zazadano o prevod do osob.vlastnictvi na druzstvu, ale nez se toto vyridi, je tady moznost uzavrit hypoteku se zastavou ve forme napr. smlouvy o smlouve budouci, tak aby bylo mozne druzstevni byt pouzit? Jestlize v tomto pripade nejde financovat hypotecnim uverem, je mozne pouzit nejake preklenovaci uvery, stavebni uvery, nebo neco podobneho?? Dekuji za odpoved.
Dobry den, chtel bych se Vas zeptat, jaky minimalni hruby prijem musim mit, abych dosahl na hypoteku Kc 750 000,-? Pomuze mi stavebni sporeni, ktere platim 5. rok?
Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně financování bydlení. Se svou budoucí manželkou máme čistý príjem cca 35000,- mesičně. Za pronajatý byt platíme 10000,- měsíčně. Proto bychom chtěli koupit nový domek v ceně cca 2000000,- ale máme v hotovosti pouze 100000,- ze staveb. spoř. Jak to udělat, abychom dostali hypotéku? U toho stavebního spoření mi právě končí povinných 5 let s cílovou částkou 100000,- v ČS a.s. Mám spořit dál na stejné spoření nebo založit nové? Mám si moje přítelkyně založit stavební spoření? Kde? Jaký je reálný časový harmonogram? Děkuji za případné rady.
Sporim u CMSS od 15.12.1996 18.000 Kc rocne. Cilova castka je 150.000 Kc. Za jakych podminek bych mohl dostat uver - kdy, v jake vysi , na jak dlouho, s jakou sazbou, ...? Dekuji Vam za Vasi odpoved a preji Vam pekny den Ladislav Buzek
Potřeboval bych poradit při výběru stavební spořitelny.Nebudu chtít úvěr. Chci pouze spořit optimální částku s nejlepším úrokem a nejmenším procentem z cílové částky. Jsem 24-letý student. Děkuji.
dobry den, rad bych vas pozadal o radu, jakou stavebni sporitelnu si vybrat, chci-li sporit jednou rocne 18000,-kc a to s uzavrenim smlouvy a zaplacenim poplatku za toto uzavreni jeste letos, pricemz s cerpanim uveru nepocitam ani v prubehu ani po ukonceni smlouvy. a jak vysokou si mam stanovit cilovou castku? diky za odpoved na medyk@seznam.cz . ¨martin capka
Prosím o vypracování alespoň z 5 hypotečních ústavů nabídku na 1 mil.Kč co vše by bylo potřeba. Děkuji Pokorný.
Mam zajem o koupi bytu - novostavba - puvodni cena 3500000,- Kc, nyni sleva na 2600000,- Kc. Chtela bych dat co nejmensi moznou hotovost a pokud mozno vzrustajici splatky. Chtela bych vedet jaka kombinace uveru by byla nejvyhodnejsi a na jakou vysi uveru bych se mohla dostat. Muj cisty prijem je 22000,- Kc a momentalne nemam zadne stavebni sporeni.
mam byt OV za 700.000,- Kc. Je na nej zastavni pravo od CMMS. Splacim uver od CMMS ( zbyva 200.000,- ). Chci ziskat jiny byt za 900.000,- Kc. Jak? Prosim... Ziji sam , 14.000,- Kc cisteho. Dekuji
Dobrý den, prosím o radu. V roce 2001 chci kupovat nemovitost za odhadní cenu 2.5 mil. Kč. Mám 250.tis Kč + 800.tis. Kč za byt, který zatím užívám. Peníze dostanu z jeho prodeje. Kam mám nejlépe finanční prostředky vložit, abych mohl bezproblémově dostat hypotéku, na koupení nemovitosti? Děkuji za jakoukoliv odpověď. Mám reklamní agenturu a normální finanční příjem. S pozdravem Eduard Malota.
Dobry den, chtela by jsem se zeptat odborniku, kterou stavebni sporitelnu by mi doporucili. Je mi 25 let, plat mam cca 18.000,-Kč. Chtela bych si uzavrit smlouvu o stavebnim sporeni, zatim nechci za ucelem cerpani uveru. Mohli by jste mi poskytnout k dispozici prehled a porovnani vyhod jednotlivych stav. sporitelen? Stacil by mi odkaz na internetove stranky, kde je toto porovnani. Predem dekuji za odpoved. S pozdravem, Dana Jindrova
Prosim o radu, ktere stavebni sporeni by pro mne bylo nejvyhodnejsi. Sporit hodlam na max. castku st. podpory a splacet 1-2x rocne. Narodila jsem se v cervnu 1975, tj. je mi 25 let a jsem studentkou VS. Existuje pro mne nejake zvyhodneni pri uzavreni smlouvy o stavebnim sporeni? Dekuji a preji hezky den Ing. Alena Klapstova
Chci postavit malý RD v hodnotě cca 1,5 mil. Kč. V průběhu roku 2001 dospořím 3 smlouvy s ČMSS, každá na cílovou částku 241 tis.Kč. Dále mám naspořeno cca 300 tis.Kč. Moje rodina 2 + 1 dítě do 6 let má hrubý měsíční příjem cca 28 tis.Kč. Nemáme žádné srážky ze mzdy. Stavět bych chtěl začít v r. 2002-2003.Pro úplnost je mi 38 let. Prosím o optimální návrh financování výše uvedeného záměru.
Dobrý den, prosím Vás o doporučení způsobu financování stavby rodinného domu. Pozemek máme, se zahájením výstavby počítáme za 2-3 roky, odhad ceny domu je 2,5 mil. Náš čistý příjem na rodinu je 30 000 Kč. Stav. nebo jiné spoření zatím nemáme. Děkuji. Moravec
Na stavbu rodineho domu/ Central/ jsem nedosahl, zvazuji zitra jit do investice /st.pozemek pobliz Prahy v hodnote 1.5 mil Kc/. 500 tis v hotovosti, 1000000 pokryt stav sporenim , prekl. uver na 6-7 mesicu, pak uver ze stav., sporeni, kde sporime cela 4 clena rodina, vcetne 2 nezlet. deti. Bonita dostatecna , pres 50 tis cisteho mesicne. prosim o vas nazor , zda toto reseni vhodne s cilem odlozeni stavby a hypoteky cca o 2-4 roky. ocenim informaci 4.12 do 11:00 na tel 0602-277458 dekuji kamil
Jsme mladí manželé, očekávající v únoru 2001 narození prvního dítěte a potřebujeme urychleně rešit naši bytovou situaci. Máme k dispozici hotovost ve výši 100 tis. a měsíční čistý příjem manžela činí 11 tis. Prosíme navrhnutí možnosti získání úvěru na koupi nemovitosti v hodnotě asi 400 tis. Děkujeme.
Dobrý den! Je možno obecně říci, zda je pro následující příklad vhodnější stavební spoření, nebo hypotéka? Případně jaké faktory volbu ovlivňují? Koupě nového bytu v Praze, předpoklad splácení 10 let, požadovaná částka úvěru 750.000 Kč, k dispozici jedno stavební spoření v konečné fázi a jedno v 3. roku. Děkuji.
Dobrý den, potřebuji poradit, jak nejlépe financovat stavbu domu. Pozemek již vlastníme. Četla jsem si vaše odpovědi na dotazy lidí a všimla jsem si, že zasíláte dotazník. Budete tak hodná a zašlete mi ho také? Tady popisovat naši situaci by bylo složité. Děkuji Sovová Dotazník, prosím, zašlete na uvedenou email adresu, ne na odesilatele.
Dobrý den. Mám stavební spoření, kromě toho mám i nějakou hotovost a chtěl bych zjistit, zda existuje nějaká možnost efektivně spočítat kombinaci stavebního spoření, hypotečního úvěru (volba banky) a mé hotovosti v návaznosti na aktuální úrokovou míru, zákonně ustanovenou možnost odečtu z daní atd. Zda a kdy se vyplatí překlenovací úvěr, ... Děkuji. Aleš Brzoň