FORMULÁŘ PRO VLOŽENÍ DOTAZU:
Témata v sekci: FINANCOVÁNÍ PENZE
DOTAZY NA TÉMA ODCHOD DO DŮCHODU
odpovídal(a): | Redakce |
Dobrý den, rád bych poprosil o podrobnější vysvětlení pojmu daňové optimum při uzavírání smlouvy o penzijním připojištění u penzijního fondu ING. S pozdravem Vladimír Krušina
Kdy nejdříve mohu čerpat z penzijního pojištění ?
Jaké jsou možnosti předčasného odchodu do starobního důchodu?
Rád bych znal nějaký odhad na to, jaká bude výše našeho příjmu za 10 či 20 let a jak vysoký bude v té době důchod. Děkuji. Mirek Matucha
Dobrý den, chtěla bych se zaptat,jak si mám vybrat nejvhodnější penzijní fond.Je mi sice 20 ale myslím,že čím dřív tím líp.Jsem studentka a chystám se na VŠ.Kolikm bych měla měsíčně na fond dávat?Díky*
v kalkulátoru penzí na http://www.finance.cz/home/penzijni_pripojisteni/pruvodce_penzi/index.phtml vychází měsíční starobní penze podle současné (?) legislativy záhadně. Minimální důchod je dnes 6700. Z čeho vychází tento výpočet?
Rada bych uzavrela penzijni pripojisteni, s mesicnim prispevkem tak 1 000,- Kc.Poradte mi prosim takovy fond, kde by byli "nejvyhodnejsi"podminky co se tyka preruseni placeni prispevku, odklad placeni prispevku, hlavni rozdil mezi prerusenim a odkladem placeni prispevku. Podle nejlepsich podminek co se tyka vypovedi pripojisteni a co se stane v pripade teto vypovedi s jiz zaplacenymi prispevky. Dostaneme neco zpet i kdyz se nesporilo treba ani vice jak 3 roky? Dekuji Vam velice za Vasi odpoved. Ivana Sitnerova.
Zaměstnavatel nám platí penzijní připojištění a nyní vyhlásil, že nám ho bude platit i nadále pouze za podmínky, že přestoupíme k určitému konkrétnímu penzijnímu fondu. Ten, kdo u tohoto fondu nebude, nedostane příspěvek. Má na to právo?
Je to jeste k memu predchozimu odtazu. Fond se jmenuje AMRO a podnik rovnez mi plati 1500 mesicne.
Budu platit 3 roku penzijni fond 1500 Kc a 2 roku 500 Kc, protoze pujdu do duchodu. Kolik penez budu mit v penzijnim fondu Ambro
Budu platit 3 roku penzijni fond 1500 Kc a 2 roku 500 Kc, protoze pujdu do duchodu. Kolik penez budu mit v penzijnim fondu Ambro
Dobrý den, chci se zeptat zda je možný zásah soudních exekutorů do penzijního, důchodového a životního pojištění? Děkuji M.Š.
Dobrý den. prosím odpovězte mi na následující dotaz? V kolika létech může žena narozená v roce 1948 a která vychovala 1 dítě odejít do důchodu.Může tato žena odejít do důchodu při dosažení věku 56 let?Platí toto pravidlo ještě po 1.1.2004? Děkuji Trachta Josef trachta @tiscali.cz
Dobrý den, dozvěděla jsem se od kamarádky, že od 1.1.2004 je údajně ze zákona povinné mít penzijní připojištění a taky to že se musí uzavřít nejpozději do 31.3.2004. Chci se zeptat co je na tom pravdy. A v případě že ano, kde najdu nějaké články o tom, že něco takového opravdu vyšlo. Děkuji za Vaši brzkou odpověď. Veronika - Brno
Ako najlepsie zariadit, aby nase spolocne rodinne peniaze boli v pripade smrti jedneho z nas dostupne aspon scasti pre toho druheho? Chcel by som sa vyhnut situacii, ze sa mi nieco stane a manzelka zostane na pol roka bez penazi, kym neskonci dedicske konanie. Dakujem
Dobrý den, mám uzavřeno penzijní přípojištění a zajímalo by mě, zda částka, vyplacená dědicům v případě úmrtí je i se státními příspěvky nebo bez nich pokud nemám určenu oprávněnou osobu. Zástupce penzijního fondu mi řekl, že oprávněnou osobu nepotřebuji. Děkuji Lenka Koňáková
Jsem podnikatel s výrobním programem a s počtem pracovníků 23. Rád bych věděl, něco víc o pojištění zaměstnanců s možností daňového odpočtu. Jaká je perspektiva takového pojištění a je podobný produkt v EU?
Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné mít uzavřeno více smluv penzijního připojištění, jestli je možné aby stát přispíval jen na jednu smlouvu. A druhou mít jen pro příspěvky od zaměstnavatele, který si vymíní určitý penzijní fond. Dále mě zajímá co znamená zmrazit jednu smlouvu, co se s tím dále děje, jestli se dá obnovit apod.
Dobrý den, uzavřel jsem penzijní smlouvu u Kapitol, a.s. s měsíčními vklady 150 Kc, dozvěděl jsem se, že mi stát nepřispívá žádný státní přispěvek, zatímco u ostatních pojišťovan prý přispívá. Jak je to možné? Děkuji
Pěkné dopoledne.Ráda bych získala informace o tom, jaké plynou výhody a nevýhody pro zaměstnavatele, který se podílí na penzijním připojištění.