Dobrý den, dovoluji se Vás zeptat a současně…

Sekce: Spoření

Otázka: 10.12.2014 13:16


Dobrý den, dovoluji se Vás zeptat a současně poprosit, zda by bylo možné někde najít historické úrokové sazby spořícího a termínovaného účtu od Komerční banky?? Potřebovala bych data od roku 2008 do roku 2013. Velice děkuji za info. S pozdravem Alena Votrubová

Odpověď: odpovídal(a): Redakce , 22.12.2014 14:21


Dobry den, bohuzel historickymi hodnotami nedisponujeme. Treba pomuze KB.


Tazatel bere na vědomí skutečnost, že odpovědi na jím položené otázky jsou výrazem subjektivního názoru odpovídajícího a nemusejí ve všech případech vyjadřovat jednoznačné a závazné výkladové pravidlo uvedeného problému. V případě, že by se tazatel chtěl uvedenou odpovědí a v ní obsaženou radou či názorem řídit, doporučujeme mu ještě konzultaci uvedeného problému s dalším odborníkem.



Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

DALŠÍ DOTAZY V SEKCI: SPOŘENÍ

odpovídal(a): Redakce

Invalidní důchod a výpočet starobního důchodu

Dobrý den. Po pracovním úrazu je mi dorovnáván plat do původní výše pojišťovnou zaměstnavatele. Původní povolání (řidič z povolání) nemohu ze zdravotních důvodů vykonávat a pracuji jako vrátný. Byl mi přiznám invalidní důchod I. st. Na důchodovém odboru mi bylo řečeno, že výše invalidního důchodu se nezapočítává do výpočtu starobního důchodu. V invalidním důchodu jsem již 7 let, do starobního mám ještě 8 let. Výše do které je mi dorovnávána mzda se prakticky nemění a asi výrazně měnit nebude, ale platy řidičů se neustále zvedají. Byl jsem tedy vlastně tímto úrazem poškozen tak, že plat (pro výpočet důchodu) mi zůstává prakticky stejný (nestoupá tak jako kdybych vykonával původní profesi ) a navíc snížený o částku za invalidní důchod. Mohu se nějak bránit a zajistit si slušnou výši starobního důchodu?


odpovídal(a): Redakce

spořící účet

Je možné založit jeden společný manželský účet, který by při úmrti jednoho z manželů přešel celý do vlastnictví druhého z manželů ? Nebyl by součástí dědického řízení.


odpovídal(a): Redakce

Doplňkové penzijní spoření - dědictví

Dobrý den, jak se postupuje pokud zemře jeden z manželů, který neměl doplňkové penzijní spoření, pozůstalý má doplňkové penzijní spoření. Vstupuje do dědictví i částka, kterou má pozůstalý manžel na tomto spoření? Děkuji za odpověď.


odpovídal(a): Redakce

Sporeni

Dobrý den, prosím o doporučení produktu, kde bych mohla spořit 11-letému dítěti do dospělosti. A ještě jiný produkt, kde bych mohla kratkodobe sporit 20-letému synovi např.na bydlení než dostuduje. Děkuji.


odpovídal(a): Redakce

spoření na důchod

Dobrý den, je mi 47 let, dvě děti a jelikož nemám žádné spoření na důchod, prosím o radu, co je nyní pro mne nejvýhodnější produkt. Děkuji.


odpovídal(a): Redakce

Změna zákona-navýšení rodičovského příspěvku o 80000,-

Dobrý den. Můžete mi prosím poradit ohledně nového zákona, který vstoupí v platnost 1.1. 2020 a podle kterého se má navýšit rodičovský příspěvek o 80tisíc? Dcera je narozena 20.4. 2016, já ale už nyní nejsem na rodičovské dovolené. Máme i tak nárok na doplatek 80000,- dle nového zákona nebo nikoli? A pokud ano, jak máme pro plnění postupovat? Děkuji mnohokráte za odpověď. Hezký den. 


odpovídal(a): Redakce

Proč se banky ptají při zakládání účtů na USA

Dobrý den, Možná jsem nevybral přesně rubriku, ale takovou zde nemáte. Syn pracuje 1. rokem po ukončení studia v USA. Občanství má ČR, trvalé bydliště v Praze. Zakládáme si i s manželkou spořící účet on-line, chtěl by si založit i syn. Při vyplňování se vždy v bankách objeví mj. dotaz na danění v USA. Proč? A s jakými případnými důsledky. Děkuji. JH


odpovídal(a): Redakce

Vyplácení životního pojištění a daň z příjmu

Dobrý den, před ukončením životního pojištění jsem požádal příslušnou pojišťovnu o jednorázové vyplácení nároku z tohoto pojištění. Tato pojišťovna mi zaslala "Identifikační formulář osoby v případě nároku na plnění ze životního pojištění", kde se mám vyjádřit, zda jsem či nejsem politicky exponovaná osoba. Domnívám se, že tím pojišťovna neoprávněně zjišťuje údaje o klientovi. Já jenom požaduji vyplácení příslušné částky, které jsem za určitou dobu nastřádal. Jak je zdaněno vyplácení tohoto nároku z uvedeného životního pojištění. Děkuji


odpovídal(a): Redakce

Stavební spoření pro mladé

Dobrý den, prosím o radu.Chci založit dceři 16 let stavební spoření.Zajímalo by mě, u jaké spořitelny by to v současné době bylo nejvýhodnější,a jakou cílovou částku zvolit.Chtěla bych dceři pomoct do začátku, aby měla snadnější výchozí bod při pořizování bydlení. Mělo by to být stav.spoření s případným úvěrem nebo překlenovacím úvěrem. Nebo by bylo výhodnější, protože se samozřejmě neví, kdy bydlení bude pořizovat, dát vyšší cílovou částku, aby se mohlo popřípadě ještě dále spořit. Jelikož jsem na dceru sama, mohla bych měsíčně spořit 1200Kč. Uvažuji o Reiffeisen Bank nebo Wustenrot spoření pro mladé. Nechci udělat chybný krok. Děkuji


odpovídal(a): Redakce

Poradce u stavební spořitelny Wustenrot

Dobrý den, v minulosti 5.12. 2013 jsem uzavřel přes Finance media stavební spoření u stavební spořitelny Wustenrot. Převzali jste poradce a nebo si mám zvolit nového?