Vývoj měn

Sekce: Investiční poradenství

Otázka: 06.11.2015 14:49


Dobrý den, zajímala by mě prognóza vývoje USD vůči CZK v příštích 3 měsících. V současné době USD výrazně posiluje a mě by zajímalo, jak může jeho kurz vypadat v lednu 2016, o kolik se může měna zdražit. Děkuji.

Odpověď: odpovídal(a): Redakce , 25.11.2015 15:00


Dobrý den, bohužel nevidíme do budoucnosti ani nemůžeme dávat investiční tipy ohledně vývoje USD vůči CZK. Různé názory můžete najít například na forexových fórech. S pozdravem redakce Finance.cz


Tazatel bere na vědomí skutečnost, že odpovědi na jím položené otázky jsou výrazem subjektivního názoru odpovídajícího a nemusejí ve všech případech vyjadřovat jednoznačné a závazné výkladové pravidlo uvedeného problému. V případě, že by se tazatel chtěl uvedenou odpovědí a v ní obsaženou radou či názorem řídit, doporučujeme mu ještě konzultaci uvedeného problému s dalším odborníkem.



Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

DALŠÍ DOTAZY V SEKCI: INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ

odpovídal(a): Redakce

Povodňové dluhopisy

Kdo vyplácí povodňové dluhopisy ČESKÉ REPUBLIKY 1997-2002 19. emise


odpovídal(a): Redakce

Dividenda Kofola

Dobrý den, chtěl by jsem nakoupit nějaké dlouhodobé akcie pro zisk z dividentu. Nejsem si však jistý zda-li to chápu dobře. Například u kofoly, která nyní prodává akcie v rozmezí 500-650 kč. Dividenda za rok 2014 byla 11,1kč. Jestli to dobře chápu tak tuto částku nutno ještě zdanit tudíž 11,1*0,85 což je 9,435 kč za rok. Návratnost investice je tudíž až za 53 let?


odpovídal(a): Redakce

Náklady podílového fondu

Dobrý den, zabývám se možností investování do podílových fondů a není mi zcela jasná jedna věc: Ve všech odborných článcích na toto téma se především rozebíraly poplatky s fondem spojené. Je však pravda následující: 1) Celkové roční náklady jsou zahrnuty v ukazateli celkové nákladovosti TER, tj. VČETNĚ vstupního poplatku? 2) Ukazatel výkonnosti podílového fondu je již o tyto veškeré poplatky očištěn, tudíž výkonnost za X let p.a. nám říká, kolik skutečně za rok dostaneme (resp. v předchozích letech dostali) z vloženého vkladu? 3) Členství v podílovém fondu je na dobu neurčitou a mohu kdykoliv vystoupit? Jak dlouho případně vystoupení trvá? 4) Pokud z fondu vystoupím, znamená to, že mi automaticky bude vyplacena hodnota všech mých vkladů podle jejich aktuální hodnoty? Jaké datum (a čas) je v takovém případě určující pro vyplácenou částku? Děkuji za odpověď.


odpovídal(a): Redakce

Akcie Čechofracht

V roce 2005 jsem převzal akcie na majitele, firmy Čechofracht a.s., a nevím zda mají nějakou cenu. Jedná se o Sérii A 000751 - 000753. Prosím o radu.


odpovídal(a): Redakce

Tajné investice a dědictví

Dobrý den, zajímalo by mne jak může notář zjistit, že po smrti osoby zůstaly někde například investice v případě, kdy o této investici věděl pouze daný člověk, odeslal investici jednorázově poukázkou, a od investice nenávratně uschoval smlouvy, výpisy nechodí. Zkrátka rodina nemůže dát žádně "echo" ani neexistují informace na bankovním účtě o platbách. Ověřuje se při dědickém řízení nějak existence takových tajných prostředků, které dle zákona spadají do dědického řízení? Předem děkuji za informaci.


odpovídal(a): Redakce

Akcie z privatizace

Dobrý den, v kuponové privatizaci jsem získal nějaké akcie, které byly v roce 2001 změněny na listinou podobu. Jsou mi takovéto akcie k něčemu, dá se někde zjistit jestli mají nějakou hodnotu a zda se dají prodat? Děkuji


odpovídal(a): Redakce

Vývoj kurzu NZD

Dobrý den, vrátila jsem se po roce z Nového Zélandu a přivezla si s sebou i NZD (valuty). Směnu na CZK odkládám, protože je nyní pro mě velmi nevýhodný kurz (např. oproti dubnu 2015). Ač se směnou nijak nespěchám, ráda bych se zeptala, co lze v nadcházejících měsících očekávat a zda spíš nehrozí další posílení CZK? Čím je tento trend ovlivněn? Mockrát děkuji za odpověď.


odpovídal(a): Redakce

Dobrý den, potřebuju "nalít" do sro. peníze z…

Dobrý den, potřebuju "nalít" do sro. peníze z mých zdrojů, ale nechci zvyšovat zákl. kapitál. Jaké jsou možnosti prosím? Díky Tomáš B.


odpovídal(a): Redakce

Dobrý den. Jelikož jsem potřeboval nový telefon a…

Dobrý den. Jelikož jsem potřeboval nový telefon a neměl jsem finanční hotovost, musel jsem si ho koupit v obchodě na splátky přes Home Credit. Součástí smlouvy kterou jsem ale v obchodě podepisoval byla i smlouva o nějaké Premia kartě. Můj dotaz tedy je, zda pokud nebudu tuto kartu žádným způsobem využívat, budu platit za ní nějaké poplatky nebo pokuty? Chci pouze splácet telefon pomocí nastavených měsíčních splátek po dobu 11 měsíců, nic víc. Děkuji za odpověď.


odpovídal(a): Redakce

Dobrý den chtěla bych se zeptat je možné si…

Dobrý den chtěla bych se zeptat je možné si založit živnost když je člověk v oddlužení?