Některé vlaky se kvůli zaplavení trati v Rakousku zpozdí

03.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava/Praha 3. dubna (ČTK) - Rakouské dráhy áno kvůli zatopení kolejí uzavřely dopravu na železniční trati Vídeň-Hohenau (Břeclav). Některé vlaky v České republice proto mohou nabrat zpoždění i několik desítek minut. Řekl to mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

Vlaky EC 76 z Vídně do Prahy a EC 71 z Prahy do Vídně nyní podle Ondrůje jedou po odkloněné trase přes Marcheg a Devínskou Novou Ves na Slovensku. Cestující proto musejí počítat se zpožděním i několik desítek minut. Příměstské vlaky na trase Břeclav-Hohenau-Vídeň-Vídeňské Nové Město nahradily v části zatopeného úseku autobusy.

Kvůli záplavám stále nejezdí vlaky na dvou tratích na Břeclavsku. Mimo provoz jsou tratě Mikulov-Hrušovany nad Jevišovkou a Pohořelice-Vranovice. Kvůli zatopení silnic vodou nemohla být mezi Pohořelicemi a Vranovicemi zavedena ani náhradní autobusová doprava. Na druhé trati autobusy jezdí.

Jinde v Česku podle Ondrůje vlaky jezdí bez problémů a podle jízdního řádu. Například v Ústeckém kraji nebo v Praze jsou některé spoje posíleny tak, že nahrazují autobusy městské hromadné dopravy, které nemohou jezdit po zatopených komunikacích. Zcela bez problémů je podle Ondrůje železniční doprava na území Moravskoslezského kraje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK