Obchodník: O nové akcie CME byl velký zájem v ČR a Polsku

27.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - O nové akcie americké mediální společnosti Central European Media Enterprises, majitele televize Nova, byl v regionu velký zájem, především v Praze a ve Varšavě. Poptávka po akciích v součtu několikanásobně převyšovala nabídku, řekl představitel domácího obchodníka s cennými papíry.

Agentura Reuters s poukazem na nejmenovaný zdroj odpoledne uvedla, že poptávka převýšila nabízený počet akcií CME zhruba pětkrát. CME vydává 2,2 milionu akcií s možností rozšíření emise o dalších 330.000 kusů. Celkem by tak CME mohla získat kapitál v objemu přes čtyři miliardy korun. CME chce prostředky získané navýšením využít na posílení svých podílů v dosavadních televizních stanicích ve východní Evropě a na případné další akvizice.

CME stanovila u nové emise svých akcií cenu 70 dolarů (asi 1670 korun), nabídka by se měla uzavřít 28. března. Manažery emise jsou americké investiční banky J.P. Morgan Securities a Lehman Brothers a londýnská pobočka nizozemské banky ING Bank. Manažerem emise pro investory ve střední a východní Evropě je Česká spořitelna.

Akcie CME dnes na pražské burze oslabily o 1,76 procenta na 1678 korun. Při svém debutu loni v červnu stály akcie CME 1194 korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK