Koruna dopoledne posílila na 28,48 Kč/EUR

03.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne navázala na konec minulého týdne a posilovala. Koruna se vůči euru v 10:30 pohybovala na 28,48 Kč/EUR. K růstu koruny dochází za smíšeného, avšak klidného vývoje v regionu. Vůči dolaru koruna oslabila na 23,54 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Online se do kurzu mohou již promítat očekávání dobrých dat o výsledku českého zahraničního obchodu, která budou zveřejněna v úterý. "Ve zbytku dne by měl být důležitým faktorem pro korunu region," uvedl.

Údaje o státním rozpočtu by dnes měla podle Vladimíra Pikory z Next Finance koruna ignorovat, ovšem pokud nebudou velmi překvapivá. "Událostí číslo jedna tohoto týdne bude zahraniční obchod," uvedl Pikora. Pokud by byl přebytek obchodu vyšší než očekávání, tak by to otevřelo podle Pikory koruně prostor k posílení až na 28,30 Kč/EUR.

Za posilováním dolaru vůči koruně stojí jeho růst k euru na současných 1,2050 USD/EUR. Dolar podle Vlka podpořila lepší než očekávaná makroekonomická data z USA. "Výraznější ztráty pak dolaru nepřinesl dnešní index nákupních manažerů v eurozóně, i když překonal odhady," uvedl Vlk. Trh se nyní podle něj soustředí na podobné číslo z USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK