Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Dotaz v poradenství: nejlepší možnost zhodnocení peněz

25.1.2008 07:35   |   Sekce:  Investiční poradenství   |   Téma:  Kam investovat?

Dobrý den, dostala jsem od rodičů větší množství peněz, které v současné době nepotřebuji. Nevím, jaká je nejlepší možnost jejich zhodnocení. Děkuji za odpověď

29.1.2008 17:34   |   odpovídal(a):  Cyrrus, a.s.

Dobrý den, možností zhodnocování volných finančínch prostředků existuje široká škála. Než začnete vybírat z konkrétních produktů, je potřeba, aby jste si odpověděla na několik otázek. Jaké jste ochotna podstoupit riziko? Jaký výnos je pro Vás zajímavý? Na jak dlouho plánujete investovat své peníze? Jak důležité je pro Vás mít tyto prostředky ihned k dispozici? O jak velkou se má jednat částku? Máte již v současné době nějaké investice a případně jaké? Po zodpovězení alespoň těchto otázek je možné vybírat z konkrétních produktů, které budou odpovídat Vašemu investičnímu záměru. Pokud budete mít zájem o bližší informace ohledně vhodných investic, či budete chtít poradit s výběrem konkrétních investic, můžete se na nás obrátit na kricner@cyrrus.cz nebo na tel. 221 592 370.

Sdílení a tisk

Tazatel bere na vědomí skutečnost, že odpovědi na jím položené otázky jsou výrazem subjektivního názoru odpovídajícího a nemusejí ve všech případech vyjadřovat jednoznačné a závazné výkladové pravidlo uvedeného problému. V případě, že by se tazatel chtěl uvedenou odpovědí a v ní obsaženou radou či názorem řídit, doporučujeme mu ještě konzultaci uvedeného problému s dalším odborníkem.

Podobné dotazy:
  • Kam investovat?

     2015-04-16 12:58:00  |   2015-05-12 15:10:00

    Dobrý den Prosím Vás můžete mi poradit kam investovat nebo na co uložit peníze? Měl by tam být být vyšší zisk, ale ne velké riziko že přijdu o vložené peníze. Případně do čeho vložit peníze kde není žádné riziko, ale pokud možno nejvyšší úrok s pojištěním vkladu. Vybírat solidní instituce. Děkuji za radu Zdeněk Horák

  • Hledání investičního poradce

     2015-02-18 15:39:00  |   2015-02-23 09:51:00

    Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně investování. Nedávno se nám s manželem podařilo prodat starší chalupu, kterou jsme už kdysi dávno dostali po dědovi. Hodilo nám to něco kolem 300 tis., které bychom rádi někam investovali, když už takový obnos máme, tak ať jen neleží na účtu. Bohužel jsme si oba jistí, že sami dva to asi nezvládneme, protože se v tomto odvětví vůbec neorientujeme a půlce slov ohledně investování ani nerozumíme, tak jsme se rozhodli si nechat poradit od nějakých poradců. Jenže já mám strach svěřit své peníze jen tak někomu, tak jsem se chtěla zeptat, zda se dá někde zjistit třeba zkušenost lidí s určitými finančními poradci. Jedná se mi konkrétně o firmu GTI, která se nám zamlouvá asi nejvíce.

  • Investice v EUR a GBP

     2014-11-05 16:00:00  |   2014-11-10 14:52:00

    Dobrý den, co byste doporučili udělat s volnými cca 2500 eury a 600 GBP v hotovosti? Vyměnit za koruny či investovat/uložit v eurech/librách na nějaký účet? Děkuji.

  • Ukončení pojištění

     2014-10-09 13:21:00  |   2014-11-10 14:35:00

    Dobry den.Mame sjednane pojisteni pres OVB u Allianz -Mercury Allianz.Platime jiz 3 roky, naposilali jsme tam cca 26000 kc.Chceme smlouvu zrusit, coz se jevi jako velky problem.Muj poradce se stale vymlouva, ze nema cas.Nevim,co mame delat.Allianz s nami nechce sama komunikovat,pry vse jen pres poradce OVB. Mate prosim predstavu, kolik bude cinit odbytne,pokud se mi vubec podari smlouvu zrusit?Dekuji.

  • Nejlepší investice

     2014-10-04 19:20:00  |   2014-11-10 14:31:00

    Vážení odborníci, je mi 17 let a jsem přesvědčena o tom, že se vyplatí peníze investovat a ne je mít jen "doma v hrnečku". Můžete mi prosím poradit jaká investice je aktuálně nejvýhodnější a přinese mi největší výhody? Maximální investovaná částka může být aktuálně 6 000 Kč. Za Vaše rady předem děkuji. S pozdravem Dominika Hrubá

  • Promlčení

     2014-08-20 20:31:00  |   2014-08-21 09:58:00

    Mám dotaz,moje CP byly přeměněny k 1.12.2003 ze zaknihované na listinou. Pokud CP byly prodány,měl jsem obdržet nějakou částku.O prodeji jsem nebyl informován a neobdržel jsem žádné peníze.Mám ještě nárok nějakou částku požadovat,nebo je věc promlčena,a vlastně mě společnost okradla.

  • Provozovna

     2014-08-11 13:09:00  |   2014-08-14 09:53:00

    Dobrý den, rozjíždím teď svůj vlastní e-hop. Chtěla bych se zeptat, jestli musím nutně mít "provozovnu". Mám pouze sídlo podnikání, které však není zároveň provozovnou. Prodávám pár věcí, a velikost mého skladu nepřesahuje krabici o velikosti 1*2 m. Děkuji mnohokrát za odpověď Hezký den Linda

  • Kam investovat

     2014-06-19 07:04:00  |   2014-07-07 14:04:00

    Dobrý den. Mám hotovost cca 300 000.-Kč a chtěl by jsem ji výhodně investovat na dobu 10 až 15 let. Poradíte mi kde?

  • Výběr spořicího účtu

     2014-04-19 19:45:00  |   2014-04-28 13:39:00

    Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak nejlépe zhodnotit naspořené finance,cca 60 000,-- Kč, tak, abych je někam mohla uložit, zvýhodnit,ale mít v nejkrajnějším případě k dispozici. Je v této situaci vhodný spořící účet nebo nějaký termínovaný vklad, nebo stavební spoření, prosím? Je-li to možné, prosím zašlete mi radu na email jana.jk1980@gmai.com Děkuji

  • Jak investovat 100 000 Kč

     2013-10-09 22:21:00  |   2013-10-10 12:32:00

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kam mám investovat peníze, mám k dispozici 100 000Kč.Jaká je nejlepší a nejbezpečnější investice...Děkuji David H.

  • Půjčka na investování

     2013-04-04 15:30:00  |   2013-04-04 16:02:00

    Dobrý den Jsem studentem VŠ a rád bych se zeptal jestli existuje u nás nějaká bankovní možnost si půjčit 40 tisíc . Nemám doložitelný příjem. A souhlas od rodičů nedostanu. Na splátky bych určitě měl, právě tím, že bych těch 40 tisíc investoval. Díky za radu

  • Družstevní záložna

     2013-03-18 18:06:00  |   2013-03-25 13:47:00

    Dobrý den chtěla bych se zeptat,jaký je váš názor na MSD,Má velice dobré úročení oproti bankám,kde je zúročení minimální.Rádi bychom tam převedli větší částku peněz.Jak je to možné,že si může dovolit poměrně vysoké úroky i na spořícím účtu?Děkuji Nykrínová

  • Výhodné spoření

     2013-01-07 19:21:00  |   2013-01-10 15:06:00

    Mám k dispozici 150 000-200 000 Kč,2-3 roky do důchodu,chci mít peníze k dispozoci při nanadálé situci,v kamenné pobočce v MB,nemusí mít žádné extra zhodnocení,garantované;kam s nimi?nějaký termínovaný vklad,spořící účet,vkladní knížka či něco jiného (radši něco kozervativního).Nevím jestli sem vybral správnou sekci(možná spoření nebo financování života v důchodu).Děkuji za info

  • Investice 100 000 Kč

     2012-04-07 19:36:00  |   2012-04-10 10:04:00

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak nejlépe zhodnotit peníze(investice). Jsem student střední školy, je mi 18 let. Mám k dispozici 100 000,-. Děkuji za radu

  • Zhodnocení úspor ze stavebního spoření

     2012-03-11 21:57:00  |   2012-03-19 14:38:00

    Dobrý den. Končí má, stavební spoření a budeme mít k dispzici ca 350 tKč na ca 2 roky. Jaký je nejvýhodnější způsob zhodnocení s mpžnpstí spoření ca 5tKč měsíčně? Děkuji

  • Kam investovat dítěti?

     2012-02-13 12:01:00  |   2012-02-16 09:27:00

    Dobrý den, máme půlroční dcerku, urazovou pojistku má vyřešenou. Chceme dceři do jejich 18 let spořit peníze. Nevím jaký produkt vybrat. kritéria jsou: 1) měsíční vklad do 400 kč 2) cílem je naspořit cca 100 000 kč 3) neuvažujeme s předčasným výberem 4) případně vložíme jednorázový vklad bez dalších příspěvků... prosím o radu, jak efektivně spořit, jaký produkt zvolit a případně kdo jej za dnešnich podmínek nabízí. vřele děkuji.

  • Termínovaný vklad

     2011-08-12 07:55:00  |   2011-09-01 12:06:00

    Jaký zvolit termínovaný vklad na 3.roky?Vklad 700000Kč.Dekuji

  • Spořící účty

     2011-06-27 15:47:00  |   2011-07-07 09:36:00

    Dobrý den, kupuji byt, který financuji hypotékou. Potřebuji poradit, kam bych mohl měsíčně ukládat pravidelnou částku, kde se bude nejvíce úročit. Rád bych doplatil byt dříve, případně úročením pravidelného vkladu zaplatil úroky z hypotéky. Děkuji za odpověď na email případně. Jan Hanuš

  • Vývoj kurzu EURo

     2011-06-13 13:49:00  |   2011-06-17 09:10:00

    Dobrý den, rád bych se zeptal na předpokládaný vývoj kurzu EUR do konce roku 2011 a také předpoklad vývoje v dalších letech. Mám větší částku EUR, při porovnání bankovních produktů či investic např. v CZK jsou ovšem zhodnocení EUR investic velmi nízké. Doporučujete nadále spíše držet peníze v EUR nebo vyměnit na jinou "hodnotnější" měnu a investovat/spořit v této? Děkuji za odpověď Tomáš

  • Investice do zlata a stříbra

     2011-06-12 15:58:00  |   2011-06-17 08:52:00

    Dobrý den. Mám k dispozici 400tis a chtěl bych koupit investiční zlato, popř. stříbro. Která z těchto kovů byste mi doporučil a kde nejlépe a hlavně bez rizika nakoupit?

  • Jak investovat

     2011-05-30 10:35:00  |   2011-06-01 12:06:00

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké jsou možnosti pravidelného investování a na jaké kritéria bych se měla při výběru zaměřit. Dále jaké jsou možnosti jednorázového investování. Děkuji za odpověď

  • Investice "bez rizika"

     2011-05-16 20:27:00  |   2011-06-01 11:27:00

    Dobrý den, kam nejlépe investovat bez rizika a kdy koliv přístup k penězům. Jsem u české spořitelny kde mám sporožiro, chtěla bych odejít, ale nevím kam. Prosím o radu. děkuji

  • Spoření Acrus

     2011-05-02 14:54:00  |   2011-05-13 14:58:00

    Dobrý den, rád bych se zeptal na tzv. "zlaté spoření" nabízené společností ACRUS. Díky

  • Spoření

     2011-04-22 21:02:00  |   2011-04-27 09:54:00

    Dobrý den, co byste poradili jako nejvýhodnější formu spoření cca 500 - 1000 Kč měsíčně - stavební spoření, životní pojištění nebo bankovní spořící účet? Děkuji, Martina

  • Investice

     2011-04-14 14:26:00  |   2011-04-27 09:06:00

    Dobrý den, v nejbližší době budu mít k dispozici 1 milion korun. Chtěla bych poradit, kam peníze vložit, abych je za dva roky maximálně zhodnotila a hlavně bez jakéhokoli rizika. Díky moc za odpověď.

  • Investice

     2011-04-14 12:01:00  |   2011-04-27 09:00:00

    Dobrý den, ráda bych naložila s částkou cca 300 tis. Kč, abych ji měla k dipozici přibližně za čtvrt roku a zároveň ji zhodnocovala více než na běžném účtě, bez rizika. Co by jste mi doporučili? Děkuji KA

  • Úvěr Cetelem

     2011-04-13 11:54:00  |   2011-04-27 08:54:00

    Dobrý den, chci se zeptat, o jaký typ úvěru se jedná u společnosti Cetelem (zda je např. revolvingový, apod.). S těmito nebankovními úvěry máme nedobré zkušenosti, tak pro jistotu. Děkuji Lednická

  • Investice s Diamond group

     2011-04-07 12:46:00  |   2011-04-13 09:30:00

    Dobrý den, v nedávné době mě oslovila firma Diamond group obchodující s opcemi a nabídla velmi výhodně investovat. Snažila jsem se o nich něco najít na internetu, ale moc toho není. Tak bych se Vás chtěla zeptat, jestli tuto společnost znáte, jak je solidní a jestli investování u nich má skutečně takový výnos, jak prezentují. Garantují 12% úrok z nakoupených opcí. A protože jsem se už několikrát zklamala, tak jsem trochu skeptická a moc by mě zajímal Váš názor. Děkuji mnohokrát a zdravím Zuzana Novotná. zuza.novo@seznam.cz

  • Reálný roční výnos

     2011-03-23 08:13:00  |   2011-04-05 09:34:00

    Dobrý den, dovoluji se Vás zeptat na problematiku výnosů z uložených peněz. Pokud si uložím na termínovaný účet částku 10 000 Kč s ročním výnosem 2 %, tak budu mít za rok nominální výnos z uložených oněch 10 000 Kč -) 200 Kč. A ptám se, kolik budu mít reálný výnos, když míra inflace budu např. 2% (beru průměrnou míru inflace). Respektive jaký vzoreček použiji pro výpočet reálného výnosu z uložených 10 000 Kč? Děkuji Vám za odpověď.

  • Investice do zlata

     2011-03-31 13:56:00  |   2011-04-05 09:17:00

    Dobrý den, ve vasi odpovědi na jeden dotaz ohledne investičního zlata píšete, ze se dá investiční zlato koupit přímo u ČNB. Tuto informaci jsem si telefonicky overoval v ČNB a bylo mi řečeno, ze zlato neprodavaji. Jak to tedy je? Jaka banka zlato prodává? Díky za odpověd. Smid

  • Míra inflace

     2011-03-25 07:31:00  |   2011-03-29 14:31:00

    Dobrý den, dovoluji se Vás zeptat, kde mohu, respektive pod jakým odkazem najít roční míru inflace za rok 2010? Předem děkuji za odpověď. Nashledanou

  • Konzervativní investice volných finančních prostře

     2011-03-24 09:45:00  |   2011-03-29 14:28:00

    Dobrý den. Chtěl bych investovat 10 mil. Kč tak, aby bylo možné pobírat měsíční či čtvrtletní rentu odpovídající >20 tisícům na měsíc a zároveň se hodnota investice zvyšovala nebo aspoň zůstala zachována. Moje zkušenosti s finančními produkty a investicemi jsou mizivé, a proto bych preferoval velmi konzervativní (bezpečnou) a "bezúdržbovou" investici. Budu rád za postrčení správným směrem. Děkuji.

  • Míra inflace

     2011-03-17 16:01:00  |   2011-03-18 08:35:00

    Je termínovaný vklad na pět let s pevnou úrokovou sazbou 4,75 % u spořitelního družstva pod úrovní inflace? Který produkt například je výhodnější? Děkuji za odpověď.

  • Spořící účet x termínovaný vklad

     2011-03-17 14:38:00  |   2011-03-17 15:23:00

    Je výhodnější založit si na několik let spořicí účet s pohyblivou úrokovou sazbou nebo termínovaný vklad s pevnou sazbou, protože úroky budou v nejbližších letech stoupat nebo klesat?

  • Výběr spořícího účtu

     2011-03-14 22:20:00  |   2011-03-15 09:42:00

    Dobry den, ktery sporici ucet byste mi prosim doporucili? Jednorazovy vklad by byl cca 60t a mesicni 2-3t. Potreboval bych kratsi vypovedni lhutu a vyber aspon jednou mesicne. Dekuji mnohokrat. Petr

  • Změna investice

     2011-03-03 17:53:00  |   2011-03-08 12:00:00

    Dobry den, prosim o radu, jak nalozit se spatnou investici. V letech 2000-01 jsem investovala vice nez 900 tisic korun do fondu AMN AMBO a Pioneer (v EUR - hlavne, USD a CHF). Ekonomicke a financni krize a zejmena prudke posileni CZK mi z investice ukously polovinu. Lze ted predpokladat, ze vsechny ztraty uz probehly a postunym rustem se ted cast ztraty smaze? Nebo mam prodat o penize nasmerovat jinam? Nijak urgentne je nepotrebuji, minimalne dalsi 2 roky, i vice. Fondy jsou akciove - USA, Germany, Russia, Global Ulilities, Global Ecology, Asia (ex-Japan). Dekuji, Cermakova PS: Mam take investovano - a podstatne vice, do ceskych akcii primo (CEZ, O2, Pegas, KB, Fortuna).

  • Investice se společností SMH Markets Corporation

     2011-03-03 12:40:00  |   2011-03-03 14:58:00

    Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti se společností SMH Markets Corporation? Uvažuji o investici a výonsy u této společnosti jsou v porovnání s ostatními investičními příležitostmi mnohem vyšší. Děkuji.

  • Investice finančních prostředků

     2011-02-28 14:26:00  |   2011-03-03 13:04:00

    Přeji pěkný den, končí mi stavební spoření. Budu mít k dispozici částku 400 000 Kč. Prosím o 2 rady. Kam uložit 400 000 v rámci spoření řekněme na 2 roky. Co je nejvýhodnější, pokud možno bez rizika. Nebo jak zhodnotit tyto peníze co nejlépe, přii zachování co nejmenšího rizika např. investicí. Mnohokrát děkuji.

  • Investice do komodit - demo

     2011-02-28 09:49:00  |   2011-03-03 12:59:00

    Dobry den, dost se zajimam o investovani do komodit. vite mi poradit nejakej demo ucet na zacatek?

  • Pravidelné spoření

     2011-02-25 22:25:00  |   2011-03-03 12:56:00

    Zdravím Vás,měla bych na Vás otázku kam investovat,mám volné prostředky 1000 až 1500kčměsíčně,docela ráda bych investovala do akcií,ale nevím,zda to není málo těch 1500kč měsíčně,jestli by nebylo moudřejší něco nejdříve něco naspořit a pak investovat,popřípadě,kde začít spořit družstevní založny,nebo spořící učet,nebo snad stavební spoření,děkuji moc za odpověd Ivana Přibilová

  • Rizika investování do cenných papírů

     2011-02-24 10:15:00  |   2011-03-03 12:49:00

    Dobrý den, Mám 400000, které minimálně rok nebudu potřebovat a rád bych je investoval. Mám nějaké informace o podeílových a investičních fondech, ale potřeboval bych znát všechna rizika a celkově více informací o takovém to investování. Děkuji

  • Účet u spořitelního družstva

     2011-02-13 16:22:00  |   2011-02-22 10:56:00

    Dobrý den, při hledání vhodného bankovního účtu jsem narazila na několik spořitelních družstev, např. CREDITAS, které mají vesměs zajímavé úročení vkladů, ale podmínkou založení účtu je členství v družstvu. Přesto že ve stanovách uvádějí, že vklady jsou std. způsobem pojištěny a z členství v družstvu neplynou žádné "uhrazovací povinnosti", mám jisté obavy, zda vstup do družstva nemůže do budoucnosti nést nějaká rizika. Prosím o radu, zda a jaká rizika mohou z členství ve takových družstvech plynout a na co si ev. dát pozor ve smlouvě a ve stanovách. předem děkuji za odpověď Anna

  • Investice volných finančních prostředků

     2011-02-15 22:28:00  |   2011-02-22 10:30:00

    Dobrý den, potřeboval bych poradit, kam investovat na 3až5 let 2-3mil Kč se zajímavým ziskem, ale minimální ztrátou. Děkuji.

  • dluhopisy E-Finance

     2011-01-21 09:29:00  |   2011-01-21 17:14:00

    Dobrý den, dovoluji si opakovat můj dotaz z tohoto týdne neb nevím zda byl zodpovězen (nenacházím ve zveřejněných odpovědích a ani na mém mailu). Jak hodnotíte rizika pro nákup dluhopisů E-FINANCE II od Finance a.s. Brno a jak proběhla emise č.I stejných dluhopisů. Děkuji za odpověď

  • Pravidelné investice

     2011-01-15 15:30:00  |   2011-01-21 17:10:00

    Dobrý den,chci se prosím zeptat na nejvhodnější investování.Mám k dispozici měsíčně 5000-6000Kč.Samozřejmě co nejefektivnější zhodnocení,ale bezpečné.Vůbec se v tom neorientuju,takže nevím zda akcie,dluhopisy,komodity atd.Spořící účet nechci,stavební spoření mám a mám Rentier Invest,kam měsíčně vkládám 3000Kč(finanční příprava na vlastní bydlení).Nebo mám např.:u Rentier Invest zvýšit částku o 2000 na 5000Kč a dál investovat jen 3000 místo 5000?Mohu se prosím ještě zeptat zda je možné zahraniční investování např.: nějaké produkty(akcie firem ,komodity,investice do nových zdravotnických vyšetřovacích a uzdravovacích technologií,přístrojů,stavebnictví a v průmyslových odvětvích u kterých se předpokládá velký rozvoj a rozmach atd. ve Švýcarsku,Německu,Rakousku,prostě v kterýchkoliv zemích kde je investování výhodnější než zde v ČR atd.Kdyžtak poraďte nebo alespoň napište internetové stránky kde se o tom dočtu více nebo kde mi o tom poradí podrobněji.Mockrát vám děkuji a nashledanou.

  • kam investovat pravidelně 5000 měsíčně?

     2010-12-11 16:44:00  |   2010-12-28 17:30:00

    Dobrý den, protože se ve světě financí neumím orientovat a slova jako úrok a úvěr "jsou pro mě španělskou vesnicí", prosim o radu jak a kam nejlepe investovat, aby jsem z toho logicky měl slušný a bezpečný zisk : nejsem zastánce úvěru, proto si na věci raději nejprve vydělám, chtěl bych si za 5 let koupit nové auto a chtel bych investovat asi 5000 kč měsíčně, mohly by jte mi poradit, kde bych měl nejlepší zisk ? Je stále stavební spoření nejlepší investicí ? Děkuji předem za odpověď

  • kam investovat?

     2010-12-04 07:24:00  |   2010-12-06 11:38:00

    Dobrý den, na 1/2roku, možná i déle bych potřeboval investovat 1,5 mil Kč s tím , abych měl prostředky k dispozici do 1-2 měs po vypovězení smlouvy .Poradíte mi, abych je nemusel mít na BÚ,než je použiji na svůj hlavní investiční záměr?Děkuji Stilec

  • Kam investovat? Do akcií ČEZ?

     2010-11-19 22:38:00  |   2010-11-22 09:05:00

    Dobrý den, budu mít k dispozici 50 tisíc a rád bych je vhodně investoval. Peníze mohou být vázány klidně třeba 10 let, pokud tomu bude úročení odpovídat. Přemýšlel jsem o akciích ČEZu. Je to v současné době vhodné? Myslíte si, že jako z části státnímu podniku ČEZu nehrozí propad? Jsem ochotný podstoupit jistou míru rizika. Děkuji.

  • konzervativní investice

     2010-10-26 21:35:00  |   2010-11-19 16:16:00

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde bych momentálně mohla nejlépe zhodnotit hotovost cca 200 tis. Kč? Prosím o konzervativní investici. Předem děkuji.

  • pojištění vkladů

     2010-11-08 20:59:00  |   2010-11-19 16:14:00

    Dobrý den, jak poznám stupeň zajištění vkladu? Jsou státem pojištěné všechny bankovní vklady? Resp.jaké názvy bankovních produktů by měly spadat do kategorie státem zajištěných? Konkrétně uvažuji o termínovaném vkladu a nevím, zda obecně u všech bank jsou všechny termínované vklady ze zákona pojištěné. Dotyčná banka (J&T) tvrdí že ano, ale zda se to dá ověřit nezávisle na té bance, příp. jaké je plnění v případě problémů banky (100% ?). Přišli jsme před lety o všechny úspory v OPF (otevřený podílový fond), kdy investiční společnost Akro tvrdila, že jde o naprosto bezpečnou investici - a ejhle, peníze jsou fuč. Neradi bychom zase někomu naletěli. Které bankovní produkty jsou tedy v tomto smyslu bezpečné? Předem moc děkuji za vysvětlení této problematiky.

Zprávy a aktuality

Vyšší příjem, ale nižší daně

24.08.  |  Petr Gola

V praxi dochází k situaci, že má zaměstnanec vyšší mzdu než v minulosti a ještě k tomu platí dokonce nižší daně. Jak je to možné? Podívejme se na vybrané případy.

Kam úspěšně investovat v roce 2016

09.12.  |  Komerční sdělení

Chcete se dozvědět, jak se budou vyvíjet kapitálové, měnové a komoditní trhy v roce 2016? A co čeká svět alternativních investic? Jedinečnou možnost máte…

Nechte si vrátit zaplacenou DPH z jiných států EU

19.08.  |  Veronika Tomanová

Nakupujete v rámci svého podnikání zboží nebo služby v zahraničí a faktury obsahují zahraniční DPH? Daň z přidané hodnoty zaplacenou v jiném členském státě EU si můžete nechat vrátit. Následující článek informuje, jak o vrácení DPH žádat.
Zobrazit další zprávy a aktuality